20
LIENKE by lienke

Mijn bikini fitness traject deel 2

Morgen is het dan zo ver. Na vier maanden keihard trainen duik ik op die vreselijke hoge enge hakken het podium op. Halfnaakt. Een glitter bikini, nepnagels en vierhonderd lagen spray tan. Wie had dat ooit gedacht? Ik niet!

Juli 2015
Elke dag sta ik in de sportschool. Keihard zwoegen omdat ik het leuk vind. Lekker zweten, verschillende oefeningen uitproberen en hopelijk dit terug zien in mijn lichaam. Een sixpack is wat ik altijd wilde. Een atletische bouw. Me gezond en fit voelen. Ik vond sporten heerlijk. Om 7u mijn selfie posten, dan gauw trainen en op mijn racefiets door naar mijn werk.
Toch knaagde er iets aan mij. Ik train elke dag zo hard, maar een bepaald doel mistte. Ik kan elke dag wel keihard trainen voor die sixpack en atletische bouw, maar wanneer ben ik er? Een uitdaging is wat ik nodig had. Een fotoshoot? Een wedstrijd? Anders wellicht op atletiek gaan? Crossfit? Alles ging door mijn hoofd. Totdat ik bikini fitness via Instagram ontdekte. Zo, geef mij zo’n lichaam! Ik ging op onderzoek uit wat je daarvoor moest doen. Al gauw kwam ik een meisje tegen die ik mocht interviewen. Ik schrok van de hoeveelheid supplementen die ze moest nemen. De strengheid in het trainen en voeding. Toch triggerde het mij. Was dit wellicht een uitdaging voor mij?

beginpunt juni

beginpunt juni

Augustus 2015
Het interview kon ik maar niet loslaten. Het figuur wat zij had, sprak me zo enorm aan. De discipline die zij had om zo strak in haar fel te zitten, om zoveel van haar leven op te geven, alleen maar om zo’n figuur te hebben. Wil ik dat? Kan ik die discipline opbrengen? Kan ik ook zo’n strak figuurtje krijgen? Laat staan lopen op hakken en in een bikini voor duizend man staan. Uit nieuwsgierigheid maakte ik een afspraak met haar coach. Ik weet het eerste gesprek nog zo goed. We zaten aan een tafel bij (mijn nu) sportschool Shape All In. Ja, als jij dit wilt doen kan je over vier maanden zo’n lichaam hebben. Je gaat dan nu eerst twee maanden bulken en daarna twee maanden cutten. Elke dag trainen, strikt aan mijn voedingsschema’s houden en keihard knallen.  Ik wist half wat bulken en cutten was, maar dat ik moest aankomen om spieren te kweken was me duidelijk. Aankomen? Ok, spannend. Ik wilde juist een strak figuurtje. Begreep die vent me wel? Toen ik op de fiets naar huis zat wist ik het zeker. Als hij mij binnen vier maanden mijn dream body kan geven, zie ik dit als dé ultieme uitdaging voor mezelf. Daarvoor ben ik ook in staat om al mijn vrije tijd er in te stoppen.

augustus

augustus

En zo begon ik vier dagen later . Ik werd meteen in mijn volle bulk gezet. Ik moest 4 grote bakken rijst eten, met kip en broccoli. Tussendoor nog rijstwafels met drie eieren, in de ochtend heel veel havermout met banaan, en tussendoor nog diverse eiwittenshakes. Ik vond het maar al te spannend en begon vol goede moed. Na de eerste week had ik twijfels. Waarom ben ik hier aan begonnen? Waarom doe ik dit? Maar vooral de grote vraag of ik het wel zou kunnen. Ik was zo intens bang. Maar het was wel een uitdaging waar ik zelf al jaren naar op zoek was. Fuck it. Zo maakte ik op één middag het bekendmaak videootje en gooide die – Spaans benauwd dat ik was – online. Toen ik alleen maar hele toffe reacties kreeg van jullie, draaide mijn gedachte volledig: OK FUCK IT. Ik ga ervoor! Eens kijken wie denkt dat ik het niet kan. Ik ga iedereen een poepie laten ruiken. Vooral mezelf wilde ik niet teleurstellen.

eind augustus

eind augustus

September 2015
De weken vlogen voorbij, ik hield me keurig aan het vele eten wat al snel gewend raakte. Soms vond ik het lastig alles op te eten, andere dagen had ik nog meer honger. Je lichaam went vanzelf aan het vele eten. Na vijf weken elke dag heel veel calorieen eten, merkte dat mijn broeken niet meer dicht konden. Toen moest ik even slikken. Mijn kleren passen niet meer, de weegschaal tikt langzaam aan omhoog en ik voelde me niet meer mooi. Je zit jezelf letterlijk dik te eten. Je weet het, maar je blijft het doen. Zeker als je als droom hebt heel mooi strak en fit te zijn, en je het tegenovergestelde doet. Het is een hele moeilijke mindset die je voor jezelf om moet zetten. Vooral het vertrouwen hebben dat je vanzelf weer strak wordt, maar dat je spieren dit nodig hebben om te groeien. De maand september vond ik heftig. Ik wilde niet meer elke dag zoveel eten, droeg elke dag hele wijde kleren en wilde niet meer naakt in de spiegel kijken. Ik heb soms gedacht om er mee te stoppen. Ik voelde me kwaad op mijn coach dat ie me had vetgemest en was vooral heel bang dat ik voor altijd zo zou blijven. Welke spieren zou ik moeten zien? Ik zie alleen een vochtbonkje Lienke in de spiegel.

begin september

begin september

midden september

midden september

eind september - laatste bulkfoto

eind september – laatste bulkfoto

Oktober 2015
Mijn coach sloeg me overal door heen en hij leerde mij hem te vertrouwen. Hij is enorm sarcastisch en daar moet je ook maar tegen kunnen. Ik vond het soms erg lastig, maar god.. Wat is dat voor hem ook vermoeiend een bikini chick begeleiden die alleen maar zeurt over eten en haar lichaam. #vrouwen
Ik mocht in oktober langzaam mijn voeding afbouwen. Ooh, wat was ik blij! Ik was enorm benieuwd of ik dan eindelijk mijn shape zou krijgen. Het duurde maar en duurde maar en ik werd veel te ongeduldig. Toen ik zelfs twee keer op een dag moest gaan trainen werd ik bang. Waarom ineens twee keer per dag? Ben ik een moeilijk kind die niet kan afvallen? Ik zag na twee weken minder eten geen verschil en werd gestresst. Ik deelde al mijn angsten en onzekerheden op social media en iedereen gaf me steun. Weer die mindset. Het heen en weer geschommel van geloven in jezelf, het doorzetten, de kracht vinden en vooral heel veel geduld hebben. Ik ga niet op social media maar doen alsof het allemaal tof en leuk is. Je ziet altijd maar die mooie foto’s van bikini fitness meiden, die ook gewoon in hun bulk zitten. Maar nee, die foto’s en verhalen zie je nooit.

midden oktober

midden oktober

eind oktober

eind oktober

Toen ik steeds lager ging zitten in mijn voeding en ik elke dag twee keer bleef trainen merkte ik dat mijn broeken weer aan konden. Dat gevoel is magisch! Hee, ik zie progressie! Mijn motivatie was helemaal terug, en stond elke dag te stuiteren in de gym.

November 2015
En dan moet je steeds lager in je voeding. Oei, dat begon ik te merken in mijn energie. Weer een mindset. Moe worden, ook blij zijn dat je progressie maakt, en doorknallen. Elke dag weer doorknallen. Elke dag weer een beetje meer geven, ook al gaat je energie achteruit. Je krijgt enorm veel motivatie van je progressie, maar je lichaam schreeuwt om rust. Toen begon ik te beseffen wat voor topsport dit is. Dit is niet “even” leuk werken aan je lichaam. Nee, dit is voor je lichaam een enorme impact, wat ontzettend veel energie kost. En al je vrije tijd. Ook merkte ik dat mijn hele leven om dit traject ging draaien. Ik stond er mee op, leefde de dag door met mijn voeding, en ging op tijd naar bed om zoveel mogelijk slaapuren te pakken. Het is een lonely road, die alleen jij in je eentje kan afleggen en kan begrijpen. Je mindset veranderd per dag. Je lichaam veranderd per dag, en je energie wordt steeds minder. Het is niet zomaar even: Leuk! Ik ga even bikini fitness doen. Het kost 24/7 van je tijd. Werkelijk waar. In je omgeving is dat lastig te begrijpen.

midden november

midden november

Toen het moment dat ik echt diep moest gaan in mijn voeding. Dat ik daadwerkelijk nog maar enkele hapjes eten mocht. Ik als grote eter mistte ineens die heerlijke bakken rijst, die rijstwafels met drie eieren en ooh die grote bak havermout in de ochtend was ook zo hemels. Maar toch: De cut-fase ging me makkelijker af dan gedacht. Het is een kwestie van accepteren dat je minder energie hebt. Daar had ik erg veel moeite mee en kon elke dag huilen dat ik niet meer de drukke ik was. Maar dat kost je alleen maar meer energie. Ik kon de knop omzetten door in de spiegel te kijken en mezelf strakker en strakker zien worden. Dit is wat ik wilde, en waarvan ik nooit dacht dat ik dit voor elkaar zou krijgen. Niet zeuren. Doorpakken nu! Die energie komt wel weer. Het hoort bij het traject. Die discipline heb ik dus echt. Ik kan het dus ook echt! En zo stond ik elke morgen om 7u weer mijn best te doen in de gym.

eind november

eind november

December 2015
De laatste loodjes. Fietsen naar mijn werk werd zwaar. Mijn lichaam schreeuwt om voeding en rust, en je mindset draait om de tien seconden van happy naar down. Gelukkig ben ik vooral heel happy. Het geeft mij zo kick om alle foto’s terug te kijken. Dat ik werkelijk al mijn angsten overwonnen heb. In december kreeg ik ook zoveel meer waardering voor eten. Ik ben altijd heel gezond en verantwoord aan het eten, en wat krijg ik weer zin om mijn eigen eten in te delen. Genieten van mijn eigen salades, gerechten en gezonde ontbijtjes. Baksels maken en uitproberen, eiwittenpannenkoeken maken die ik elk weekend bakte enzovoort. Iedereen schreeuwt maar over Nutella, chocolade repen en oreo. En ja, ook ik heb enorme craving-gevoelens gehad voor al die suikerdingen. En ja, ook ik ga zeker straks genieten van nutella en oreo (nog nooit gehad joh!) maar met mate. Ik kan zo slecht tegen die “typische bikini fitness”-foto’s waar die meiden in bikini allemaal chocola naar binnenwerken of een hamburger. Come one. Zorg even goed voor je lichaam hee. Je hebt maanden lang heel clean gegeten, en dan prop je je ineens vol. Arm lichaampje. Ik heb zoveel meer waardering voor mijn lichaam gekregen. Wat kunnen wij veel eisen zeg. En ons lichaam blijft maar meewerken.
Ik heb vooral heel veel zin in mijn eigen gezonde gerechten. Gewoon weer te leven hoe ik altijd deed.

eerste week december

eerste week december

Het is nu nog één dag. Zondagmiddag mag ik eten wat ik wil. Kan ik mijn voedingsschema verscheuren en mag alles in mijn mond geduwd worden. Dat gevoel is niet te beschrijven. Ik heb geen idee waar ik zin in heb. Wat ik dan bij me heb. Waar mijn lichaam gelukkig van wordt. Ik weet het niet. Het voelt alsof er zondagmiddag een heel groot gat is waar ik in donder. Maar ook een heel fijn gat. Want ik heb stiekem wel al allemaal oude recepeten opgezocht (zoals een heerlijke gevulde aubergine). En what about Christmas? Eerst lekker sporten, en dan genieten van heerlijke gerechten.

1 week voorafgaand de wedstrijd

1 week voorafgaand de wedstrijd

1 week voorafgaand de wedstrijd

1 week voorafgaand de wedstrijd

1 week voorafgaand de wedstrijd

1 week voorafgaand de wedstrijd

1 week voorafgaand de wedstrijd

1 week voorafgaand de wedstrijd

Januari 2016
Dat ik na mijn wedstrijd blijf trainen is 20000 procent zeker. Ik sportte voor dit traject ook elke morgen om 7u dus waarom daarmee stoppen? Zeer zeker niet. Een ochtendworkout is nog steeds mijn passie dus van mijn ochtendselfies komen jullie niet af. Ik wil op gezond gewicht komen (wedstrijdgewicht en vetpercentage is niet gezond voor langere tijd omdat het te laag is) en daar wil ik stap voor stap voor werken. Dit doe ik nog steeds met een coach. Ik blijf namelijk bij mijn coach. Ik wil trainen met nieuwe doelen. Ik wil zo fit en strak mogelijk blijven. Simpelweg omdat ik me daar intens gelukkig en goed bij voel. Maar ook genieten van mijn eigen gerechten, meer spiermassa aanmaken en.. ooit weer een wedstrijd meepakken. Ja lieve mensen, geen idee over hoeveel maanden of jaren, maar dit is te gek. Mezelf zo extreem uitdagen en het uiteindelijk nog voor elkaar krijgen ook. Dat geeft me een kick. Dat ik ooit dunne benen zou krijgen? Nee, dat was een ultieme droom. Alles is dus mogelijk.

Ik blijf jullie daarom hopelijk ook in 2016 weer stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Om dromen na te streven, om doelen voor jezelf op te zetten en die te halen. Om na die doelen nieuwe doelen te stellen om zo jezelf meer en meer uit te dagen.
Dankzij jullie steun heb ik mezelf zo open en bloot op internet durven te gooien. Heb ik mijn proces met jullie willen delen. Volgende week komt er een heel verslag online over de wedstrijd zelf. En natuurlijk veel meer voor- en nadelen én hoe jij je doelen kan behalen.

Ik heb geen idee wat de uitslag wordt dit weekend. Ik was eerst heel gefocust op de uitslag. Maar het proces heeft mij alles gegeven wat ik ooit wilde hebben. De wedstrijd is een kers op de taart – die taart gooi ik wel in het gezicht van de jury als ik laatste wordt. HAHA 😉

20 Responses to “Mijn bikini fitness traject deel 2”

december 11, 2015 at 7:36 am, Sanne said:

Prachtig verhaal, eerlijk waar! Stiekem voor mij nog meer die bevestiging dat ik ook een keer mee wil/ga doen aan een bikini fitness wedstrijd.

Reply

december 11, 2015 at 8:14 am, Tina Penning said:

No words Jeetje Lienke ..! Ik ben al een hele lange tijd een stille volger van jou! Jij inspireerde mij vanaf dag 1 dat ik je tegen kwam op Instagram! Je idiote manier van posten (banana song). En die enorm positive vibe. JA!!!! ik ben net zo’n idoot (VIND IK LEUK). Ik woon sinds kort in Amsterdam en sinds dien, spook jij steeds vaker door mijn hoofd. Ik ben ook een dame die gek op sporten is maar ben mijn motivatie kwijt sinds ik in Amsterdam woon. Ik moet hier mijn draai vinden maar door jou blog, Instagram en video’s krijg ik steeds meer de drang om mijn crossfit liefde ook hier op te pakken! Wat een geweldig lijf heb je gecreëerd! We kennen elkaar niet maar ik jou wel! Ik ga duimen voor je!! You can do iteigenlijk heb je the game allang gewonnen nooit zet ik een reactie maar ik wil je heel graag succes wensen!!

Groetjes en een Dikke online knuffel!
Een stille volger genaamd Tina Penning

Reply

december 11, 2015 at 10:32 am, Maud said:

Geweldig verhaal. Wat een inspiratie ben je en blijf je!
Blijf je volgen en zet ‘m op dit weekend. Wat de dagen je ook gaan brengen, geniet ervan!

Reply

december 11, 2015 at 11:41 am, Vere said:

Lienke wat ben je een topper! Onwijs inspirerend en mooi verhaal. You rock!

Reply

december 11, 2015 at 1:35 pm, Lisanne said:

Wat een respect heb ik voor jou zeg!!
Wat een verandering dan zeg met de eerste foto en de laatste, alsof je al jaren bezig bent!
Heel veel succes morgen en het komt vast helemaal goed! Xxxx

Reply

december 11, 2015 at 4:57 pm, Andrea van Geenen said:

Gewoon wow. Topper. Xxx

Reply

december 11, 2015 at 8:45 pm, Fleur said:

Zo knap. Ik voel gewoon de onzekerheid tijdens het lezen. Ik zou precies hetzelfde voelen tijdens het bulken, maar WAT ZIE JE ER PRACHTIG UIT. Kijk enorm uit naar zondag! We gaan je bewonderen, aanmoedigen en steunen vanuit de zijlijn. Zet hem op! Heeeel veel succes, je kunt het!

Reply

december 11, 2015 at 8:49 pm, Nina vd Vliet said:

Heeeel veel succes! Superleuk om je gevolgd te hebben naar dit punt, en verademend hoe eerlijk je bent over de struggles. Kan niet wachten op je wedstrijdfotos!!!

Reply

december 11, 2015 at 9:23 pm, Jeanine said:

Haha dit is zo stom, de tranen drijven over mijn wangen. Ik ken je helemaal niet, en ik reageer ook nooit op stukjes, maar ik lees alles. Wat ben jij een kanjer. Trots zijn op een vreemde, wat een raar en tof gevoel tegelijk. Laat ze maar eens zien waar je voor gewerkt hebt zondag! Good luck en have fun <3

Reply

december 11, 2015 at 9:43 pm, Vivian schot said:

Thanks voor het delen van je avontuur! You did it! Be proud

Reply

december 12, 2015 at 12:36 am, Victoria said:

Die zwart-witfoto’s zijn echt schitterend! Jij bent de eerste bikini fitnesschick van wie ik “normale” foto’s zie (i.p.v. super sexy pose etc). Veel succes morgen en zondag!

Reply

december 12, 2015 at 8:48 am, Juliette said:

Mooi je verhaal! Heel veel succes dit weekend. Wat de uitkomst ook is je hebt van het proces genoten! Mooi verwoord xx

Reply

december 12, 2015 at 10:35 am, Ronald said:

Je progressie is zo mooi te zien.
1 vraagje, moet je altijd eerst bulken voordat je gaat cutten? Ik bedoel, is dat echt nodig?
Heel veel succes met je wedstrijd.

Reply

december 12, 2015 at 2:34 pm, The Groceries Glossy said:

Superleuk om te zien, echt enorm knap gedaan. Ik wist niet dat het zo’n proces was met veel en dan weinig eten, lijkt me echt heftig maar interessant om te zien, vooral zo met foto’s erbij. Heeeeel veeeel good luck met de wedstrijd, je ziet er super uit!

Reply

december 12, 2015 at 7:29 pm, Maaike said:

Wat ik me nu eigenlijk afvraag, hoe kom je aan zo’n geweldige coach? Je doet het natuurlijk zelf, maar joe fijn is die steun en toeverlaat!! Daarnaast je bent prachtig, nu, in je bulkfase en wanneer je 20 kilo zwaarder zo zijn en nog net zo zou stralen!

Reply

december 12, 2015 at 7:53 pm, Ilse said:

Wat goed dat je al je foto’s hier laat zien! En die laatste zwart-wit serie, heel mooi. Veel succes dit weekend!

Reply

december 13, 2015 at 11:11 am, zonderzooi said:

Wauw mooi om je lezen en zien hoe je mindset elke maand weer was en ook hoe je lichaam veranderd is. Echt enorm veel respect voor! Ik weet nog wel dat ik misschien een jaartje geleden zulke foto’s voorbij zag komen van die wedstrijden en dacht iew wat een vrouwen. Maar door jouw blog en het verhaal eromheen weet ik wat voor doorzettingsvermogen je moet hebben. Die foto van een week voor de wedstrijd met de dumbells vind ik ook enorm tof. Succes vandaag met de laatste loodjes!! X

Reply

december 13, 2015 at 12:42 pm, Kay said:

Wat een discipline en enorme drive heb jij! Heeel veel succes!!

Reply

december 13, 2015 at 7:57 pm, mergi said:

Amazing wonderful woman..super talent

Reply

december 14, 2015 at 9:30 pm, Kyra said:

Toppertje!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.