‘goals’ waar je trots op mag zijn

normaal

Soms vergeten we om even stil te staan bij de momenten waar je eigenlijk heel gelukkig van wordt. Momenten waar jij hartstikke trots op mag zijn.

Ik ben er van overtuigd dat wanneer je vaker stilstaat bij je geluksmomenten, je veel trotser op jezelf kunt zijn. We vergeten onszelf vaak te belonen als we iets goeds gedaan hebben terwijl we heel gemakkelijk boos worden wanneer iets niet gaat zoals we willen.

Sta jij wel eens stil bij de momenten waar je trots op mag zijn?

ALLEEN OP VAKANTIE GAAN

Alleen op vakantie gaan is een enorme overwinning. Wellicht dacht je er al aan toen je nog op school zat. Na je diploma wilde je een jaar op reis gaan.

Maar wanneer het dan zo ver is, is er altijd een angst. Mijn grootste uitdaging was om naar Kopenhagen te verhuizen, om in mijn eentje met de trein door Noorwegen te gaan. Het maakt niet uit hoe ver weg of dichtbij je gaat, alleen op vakantie gaan is een enorme overwinning. Sta daar eens bij stil bij het boeken van je vlucht en het uitzoeken van de locaties waar je kunt verblijven.

Je gaat het doen, je gaat jezelf redden en je kunt het! Wees daar eens heel snel apetrots op.

EEN WIJNTJE DRINKEN ZONDER SCHULDGEVOEL

Nog zo vaak hoor ik in mijn omgeving dat mensen zich zo schuldig voelen omdat ze gedronken hebben. Zeker wanneer het eigenlijk nog helemaal geen weekend was. Maar waar zijn die mooie tijden gebleven dat we uren in een kroeg hingen en nog geen idee hadden van wat er allemaal in een alcoholisch drankje zat? Op mijn negentiende wist ik echt nog niet hoeveel calorieën ik weg tikte bij acht biertjes of drie wijntjes.

Nu we eenmaal in een fitte wereld zitten denken we soms iets te vaak na over wat we eten en/of drinken. Leer te genieten. Maar dan ook echt! Wees daar trots op!

trots zijn

OM 07:00 UUR EEN WORKOUT DOEN

Ja oké! Deze moest er natuurlijk tussen staan, maar het betekent wel echt veel voor me. Als je eenmaal in de ochtend een workout gedaan hebt, voel je je erna zo fijn. Het geeft je een energie boost en vooral een kick dat je “het gewoon gedaan hebt!” Heb je jezelf wel eens bedankt voor het feit dat je soms in de ochtend in de gym staat? Een schouderklopje gegeven? Dat lukt niet zomaar, besef dat goed! AND BE PROUD.

JEZELF IETS GUNNEN

Zoals ik al eerder aangaf zijn we vaak (te) streng en daarnaast gunnen we onszelf niet snel of vaak iets. Wanneer je jezelf iets gunt, zoals een middagje luieren op de bank, dan voel je je snel schuldig. En dat is dus helemaal niet nodig.
Gun jezelf eens iets. Een knipbeurt, een bezoek aan de sauna, je nagels laten fixen of een nieuwe broek. Wees trots op dat moment dat je jezelf even terugtrekt en alleen aan jezelf denkt.

We zijn soms zo streng voor onszelf. We vergeten onszelf te bedanken voor al het harde werken en de goede momenten. Klein en groot, wees gewoon wat vaker trots op jezelf. Geloof me, het gaat je nog veel en veel verder brengen!

Dit vind jij vast ook leuk:

2 Responses to “‘goals’ waar je trots op mag zijn”

Avatar

februari 13, 2017 at 12:52 pm, Irma said:

Ik moet mezelf er soms heel bewust op wijzen als ik iets goed heb gedaan, maar goed voor het zelfvertrouwen is het zeker! 🙂

Reply

Avatar

februari 13, 2017 at 12:07 pm, Bianca said:

Wat mooi geschreven, maar het is voor mijn heel moeilijk om mezelf complimenten te geven en trots op mezelf te zijn soms zit dat niet in je.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots