Nep-accounts op Instagram – hoe verwijderen

Wellicht heb je het al eens gelezen in mijn Insta Stories. Ik was op zoek naar een applicatie om nep-accounts op Instagram te verwijderen. In 2015 groeide ik namelijk zo onwijs hard, dat kon nooit echt zijn. Spam-accounts die mij ineens gingen volgen. Op Instagram verwijder je echter mensen één voor één, wat een werk! Totdat ik het volgende ontdekte. 

Ik ben superblij met mijn volgers, maar vooral met mijn interactie op social media. Interactie en engagement met mijn volgers vind ik het allerbelangrijkste, want daar draait het tenslotte om. Ik vind het geweldig om elke morgen zoveel reacties te krijgen van ochtendfreaks en om met z’n allen elkaar te motiveren. Als ik dan +100 reacties krijg tussen 07:00 en 07:30 uur in de ochtend, sport ik net even wat harder. Love it.

Kopen / Groepen / Likebots

Gekochte volgers, neplikes, automatische likebots: allemaal trucs om je account populairder te maken. Er zijn zelfs hele WhatsApp-groepen (waar meer dan 50 Instagrammers lid van zijn) die elkaar verplichten om op elkaar te reageren. Doe je dit niet binnen een dag, dan word je uit de groep gegooid.

Accounts met gekochte volgers zijn op zich makkelijk te herkennen. Iemand heeft bijvoorbeeld 20.000 volgers en maar 50 likes op een foto of maar 3 reacties. Dan weet je dat de verhouding niet helemaal klopt. Ook kun je vrij makkelijk iemands Instagram lijst bekijken op “nep-accounts”. Scroll helemaal naar beneden en ontdek de profielen zonder een profielfoto, zonder een Instagram-foto en meestal ook zonder biografie. Deze nep-accounts volgen duizenden mensen en hebben een rare naam bijvoorbeeld @John_12345 of @MIFK_6_78.

Ik weet niet helemaal hoe je het regelt maar via verschillende sites kun je al voor een paar euro tientallen (en zelfs duizenden) likes, volgers en reacties kopen. Reacties zoals “keep it up!” en “This is amazing” zijn allemaal geautomatiseerde reacties die Instagrammers hebben gekocht. Oh, en die reacties van de WhatsApp-groepen zoals hierboven beschreven bevatten ook meestal dit soort contexten.

Boos

Eigenlijk kan ik me al maanden opwinden over de steeds meer neppe Instagrammers. Oké, ik weet natuurlijk niet van iedereen 100% zeker of het allemaal nep is, maar met bovenstaande inzichten heb je toch al snel een vermoeden welke Instagrammer niet helemaal eerlijk aan het spelen is.

Wat iedereen doet met zijn of haar account moet men helemaal zelf weten, maar als ik zie dat diegene een betaalde opdracht heeft doet me dat wel iets. Het is dom van het bedrijf in kwestie dat die niet onderzoek doet naar de echtheid van de Instagram-pagina, maar ook dat door deze Instagrammer bedrijven, merken en brands ook steeds minder geloof hebben in het vertrouwen van grote kanalen, waardoor er strenge voorwaarden komen. En die maken het soms erg lastig om goed en succesvol te kunnen ondernemen.

nep account instagrame verwijderen v, fake accounts verwijderen

Hoeveel neppe accounts heb ik?

Ik merkte rond 2015, toen ik begon met het posten van mijn bikini fitness-foto’s, dat ik super hard begon te groeien. Toen was ik er alleen maar blij mee, maar ik merkte ook dat er veel ghost followers (nep-accounts) en mannen-uit-hele-verre-landen tussen zaten. Ik denk dat het te maken had met mijn “blote” foto en mijn standaard hashtags die ik eronder plakte. Het maakte me weinig uit, ik wilde groeien en werd blij van iedere volger, ongeacht of het een ghost follower of een enge man was.

Sinds enkele maanden ben ik toch meer bezig met mijn engagement en mijn eerlijkheid van mijn onderneming. Ik kan het cijfertje op mijn social media steeds meer loslaten en heb liever 20.000 echte volgers en veel engagement dan 60.000 volgers waarvan wellicht duizenden ghost followers of mannen die geen idee hebben waar ik over praat. Maar het verder wel geil vinden.

Tijd dus om mijn account op te schonen. Wat vond ik dat eng! Via heel wat speurwerk en vragen kwam ik bij de applicatie “cleaner for IG” terecht. Na heel wat wikken en wegen voegde ik mijn account toe om te checken hoeveel ghost followers ik heb. Resultaat: 8.000 ghost followers + mensen die bijvoorbeeld maanden niet reageren op een foto. 8.000 van de 66.700 volgers die ik op dat moment had. WOW. Dat viel me reuze mee.

Opruimen van nep accounts

De app laat het toe om per dag ongeveer 100 mensen te verwijderen. Dit gaat natuurlijk stukken sneller dan tussen die duizenden volgers te kijken wie nep is. Op dit moment zit ik onder de 65.000, dus nog een lange weg te gaan.

Het voelt enorm goed dat ik de “stap” durfde te nemen om gigantisch te dalen in mijn volgers en me te focussen op mijn echtheid. Suf eigenlijk als je erover nadenkt maar… DGM is al 2 jaar mijn werk en elke daling kan even een stressfactor zijn of een probleem voor bedrijven die met je willen samenwerking.

Nep accounts op Instagram zijn er blijkbaar heel veel. Deze fake accounts van ghost followers kun je verwijderen met Cleaner for IG.

Handige tools 

– De app “Cleaner for IG” gebruik ik om mijn ghost followers te verwijderen. Let op: ik weet niet 100% zeker hoe veilig dit is natuurlijk. Still a “leek”;
– Bekijk deze video om Cleaner for IG helemaal te begrijpen;
– Benieuwd naar je engagement rate? Via de Instagram IPM Calculator kun jij kijken of je engagement goed is of dat er nog werk aan de winkel is;
– Bekijk hier de NOS-video’s over: Hoe fake is Instagram?

En vooral… Zie Instagram echt als iets leuks en doe het alleen wanneer je er lol in hebt. Het is maar… een app.


Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 1. Hi goedemorgen,

  Bedankt dat je zo eerlijk bent en alles deelt. Vind het bijzonder dat je deelt wat je dwars zit en ook echt ervoor gaat! Ik kan je dan alleen maar succes wensen! Hiernaast hoop ik dat je er niet van wakker ligt. De wereld zit eerlijk gezegd scheef in elkaar en alles draait om geld en controle. We hebben het leven tijdgeven om controle te hebben. Houvast voor een stabiel leven, in het leven om mij heen zie ik dat cijfers belangrijker zijn dan plezier. Terwijl tijd juist een onzeker factor is en dus plezier bovenaan moet staan.

  Je bent een leuke spontane dame die elke dame of man wel inspireert. (Denk ik..)

  Nogmaals veel plezier met je leven en dank voor het delen.

  Groetjes,

  Leendert ?

  1. Hi Leendert, thanks voor je berichtje! Helemaal mee eens dat het vooral met een korreltje zout genomen moet worden..!! Daarom dacht ik; ik schrijf er een blogje over.. en dan weer verder hahaha! Thanks voor je mooie lieve woorden! XXxxXX

 2. En hoe werkt het als iemand onder jouw naam een account aan gemaakt heeft
  Hoe kom je er achter in dat te laten verwijderen op Instagram ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek