November: Reizen naar Brazilie en Indonesië

redenen om te reizen 5

Soms moet ik echt even in mijn arm knijpen om te geloven wat ik allemaal vanuit Dear Good Morning mag doen. In 2017 had ik maandelijks een reis voor diverse samenwerkingen. Afgelopen jaar was het iets rustiger tot … nu! Ik ben bijna heel november in het buitenland en jeetje… wat voor bestemmingen! Brazilië en Indonesië!

In deze blog wil ik je meenemen met mijn reisschema, want dat is nogal wat! Daarnaast hoop ik natuurlijk ook dat jij dé tips voor mij hebt, aangezien ik alles uit mijn reis wil halen. Leest u even mee? 😉

De reis van Lienke in november, Brazilië, Indonesië, sportactiviteiten, Obrigado, TMG

Uh ja. Ik vlieg dus naar beide kanten van de wereld. Met telkens een tussenstop in Nederland.  Amsterdam – Salvador (Brazilie) – Amsterdam – Jakarta – Sumatra – Java – Bali – Amsterdam. Tussen Brazilië en Indonesië zit maar 30 uur in Amsterdam, dus dat betekent slapen, eten, wassen en weer in het vliegtuig.
Qua planning en de hoeveelheid vluchten was het voor mij makkelijker om vanuit Amsterdam naar Indonesië te gaan. Een rechtstreekse vlucht van Brazilië naar Indonesië duurt ongeveer even lang.

Brazil, la la la la la la (herken je hem?)

Ik ga naar Brazilië samen met Obrigado. Obrigado is kokoswater en de farm is in Brazilië, Bahia om precies te zijn. Obrigado wil aan mij laten zien hoe zij hun kokoswater maken, maar ook wat dat allemaal teweeg heeft gebracht in Brazilië. Denk aan onderwijs, werk, kansen en voorzieningen. Dit wordt een onwijs speciale reis. Daarom ben ik extra blij dat Jordi (FitDutchies) en Milou (WomensHealth a.k.a. best buddy) ook meegaan. Zelf zou ik niet snel naar Zuid-Amerika gaan en daarom vind ik het onwijs speciaal dat ik toch zo’n land mag gaan ontdekken. We vliegen op Salvador en dan trekken we verder het land in richting de farm waar het allemaal gebeurt. Ik ga video’s maken van mijn bezoek aan de farm en aan de school die ze hebben kunnen opzetten, maar ook als ik ga sporten met de locals en de stad Salvador ga ontdekken.

Hangover

Dan ben ik dus voor 30 uur in Amsterdam. Wat ik ga doen? Ik denk dus mijn was meteen in de wasmachine gooien, uitpakken en weer inpakken, mijn katten knuffelen, mijn vriend even aandacht geven, slaaaaaapen, koffie erin en weer door. Want dan staat er ook een giga mooie reis op de planning.

Samen met TMG (Telegraaf Media Groep) mag ik verschillende plekken in Indonesië ontdekken. Mijn thema? Sport. Dit houdt in dat ik alle sportactiviteiten mag laten zien om zodoende mensen te inspireren dat je ook naar Indonesië kan gaan voor een actieve vakantie. Denk aan hiken, hardlopen, sand boarding, surfen etc. Van alles te doen. Zo benieuwd! Ik ben vorig jaar oktober op Bali geweest, maar nog nooit op Java of Sumatra. Dit belooft een hele speciale reis te worden. Mijn reismaatjes (naast de cameraman) zijn Simone’s Kitchen en Jeroen van We Are Travellers. Zij doen de thema’s food en culture. Binnen deze reis hebben we dus diverse binnenlandse vluchten, maar we gaan ook veel met de auto en nog een paar keer met de boot.

Tijdverschil

In Amsterdam is het 5 uur later dan in Salvador. In Jakarta, Indonesië is het 5 uur later dan in Amsterdam.  Dus wanneer het in Amsterdam 07:00 uur is (tijd om te knallen), is het 02:00 uur ‘s nachts in Salvador waar ik dan ben. Maar het is 12:00 uur in de middag wanneer het bij jullie 07:00 uur wanneer ik in Indonesië ben. Hoe ik dat in hemelsnaam ga doen met mijn 07:00 uur foto’s? Dat gaan we nog even bedenken, maar sowieso vind ik dat heel belangrijk om te blijven doen. De 07:00 uur momenten zijn echt “the world to me”.

Sportactiviteiten

Nu mijn vraag aan jou. Ben jij al eens in Brazilië geweest (regio Salvador) of op Sumatra, Java of Bali? Weet jij de tofste sportactiviteiten, laat me dat vooral even weten.
Ik besef maar al te goed dat dit een enorme luxe is, en dit alles behalve normaal is wat ik mag doen. Dit is dus ook totaal niet om zomaar even over op te scheppen. Ik wil juist laten zien hoe mijn ochtenden er aan toegaan als ik zo ver van huis ben. Want wat ik wel al weet: de ochtenden gaan heel speciaal worden.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

 • Planner 4 dear good morning

  WORKOUT PLANNER DEEL 4 – WEEKSCHEMA

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 3 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 2 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • deel 1 sportplanner fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 1 – weekschema

  0.00
  In winkelmand

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.