Ochtendroutine van de grootste ochtendliefhebber

Het is ein-de-lijk weer eens tijd voor een ochtendfreak-interview. Want nee, ik ben niet de enige die de ochtend omarmt en benut voor eigen zaken. Dit keer heb ik Lianne het hemd van het lijf gevraagd want… wat is jouw ochtendroutine?

Het leek alsof ik met een dubbelganger aan het praten was. Behalve het werk dan. Lianne (24) is public affairs adviseur. Ze adviseert bedrijven hoe het politieke proces werkt en wanneer zij hier wat mee kunnen. Toen ik uitleg vroeg, zei ze: “dit alles op het gebied van energie, klimaat, duurzaamheid en landbouw, dus er is momenteel veel te doen! Verder sport ik aardig veel of spreek ik af met vrienden. Borrels of ergens gaan eten, daar zeg ik nooit nee tegen.”

Daar heeft ze zowaar dus ook nog tijd voor. Maar dubbelganger? Wat bedoel je daarmee Lienke? Nou… het zal je verbazen.

Here we go!

Hoe laat gaat je wekker?

“Mijn wekker ging altijd om 6.05 uur en 6.09 uur, lekker specifieke tijden haha.”

Wow, die van mij gaan om 06.06 en 06.11 uur. Anyways, het gaat nu om jou!

“Nou moet zeggen dat hij nu ook wel vaker om 06.15 uur gaat. Ik sta direct op, behalve wanneer het donker is buiten. Dan snooze ik twee keer en moet ik sowieso om 06.17 uur uit bed van mezelf. Die twee minuten doen het hem.”

I feel you. Vertel. Je staat naast je bed en dan?

“Mijn ochtendroutine is echt bijna elke dag hetzelfde. Sportkleren aandoen en de trap af stuiteren. Radio aan (ja, ik heb nog een ouderwetse radio! Heerlijk makkelijk dat daar direct muziek uit komt haha). Meestal ben ik dan even aan het ruziën met mijn haar, dat is ontzettend dik, dus ik moet er altijd vijf elastiekjes omheen gooien wil het blijven zitten tijdens het trainen. Daarna eet ik een banaan met wat Alpro Mild & creamy yoghurt en wat pre-workout. Vervolgens pak ik mijn sporttas, zoek altijd 3 nummers uit op Spotify en ga ik de twee trappen af naar buiten.”

Het is net alsof ik mezelf hoor praten.

“Nou het wordt nog veel mooier. Ik train vervolgens van 7.00 tot ongeveer 8.15 een krachttraining, ook altijd met muziek op! Er is wel muziek in de sportschool, maar ik hou ervan in mijn eigen ‘bubbel’ te zijn en dat lukt een stuk beter als ik eigen muziek aan heb. Na mijn training fiets ik snel naar huis om te douchen en te ontbijten. Mijn ontbijt is bijna altijd hetzelfde – magere kwark met kiwi, banaan, lijnzaad en wat bolletje ovengebakken ontbijtgranen en een proteine shake, meestal in de smaak cappuccino of framboos.”

Dus, voor het sporten een banaan + yoghurt + pre-workout en na je training weer kwark met spul?

“Tja, ik houd nogal van eten ☺  en meestal denk ik tijdens het ontbijt alweer aan de volgende snack later op de ochtend en ga zo maar door.”

Oké oké. Wanneer is je ochtend compleet?

“Hmmm mijn ochtend is compleet als ik gewoon lekker mijn ding kan doen in de sportschool of kan hardlopen en daarna mezelf kan belonen met een groot ontbijt. Meestal denk ik al aan mijn ontbijt tijdens het trainen en kan ik niet wachten tot ik ook daadwerkelijk kan ontbijten.”

Heb je wel eens een ochtendhumeur?

“Oh zeker! Maar die is altijd weg zodra ik lekker aan m’n workout begin. Soms komt hij wel erna terug, als ik moet haasten en vervolgens ergens m’n been tegenaan stoot of kwark laat vallen o.i.d. haha.”

Ook dit… #herkenbaar. Wat heeft de ochtendroutine jou gebracht?

“Veel. Het heeft mij gebracht waar ik wil staan.

Denk je dat je dankzij je ochtendroutine staat waar je wilt  staan?

“Dat is wel een volmondig ja. Ik heb altijd al in de ochtend gesport, ook voordat ik bij de sportschool zat. Dan ging ik thuis trainen met gewichten of ging ik hardlopen voordat ik naar college of stage ging o.i.d. Het zorgt ervoor dat ik me ontzettend sterk en fit voel ’s ochtends vroeg al, en klaar ben om de uitdagingen van die dag aan te gaan. Ik merk dat dit uurtje in de ochtend mijn eigen bubbel en paradijs is, en het geeft ook houvast om de dingen eromheen vol te houden. Het zorgt ervoor dat alles om me heen even weg is en ik me volledig kan focussen op mezelf en het sporten.

Dit jaar was, en still is, niet gemakkelijk voor mijn familie, maar die bubbel in de sportschool ’s ochtends of buiten in alle rust hardlopen geeft mij echt energie om door te gaan. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik dit niet meer zou doen. Dit is echt van mij en hoort bij mij.”

ochtendfreak Lianne Arentsen interview Dear Good Morning
Met 2 vriendinnen de 4mijl rennen!

Dan nu…

Dé tips om eerder op te kunnen staan…

Behalve op tijd gaan slapen (zodat je genoeg rust krijgt) en gewoon ook echt opstaan als de wekker vroeg gaat niet echt, haha! Teveel snoozen is verradelijk, maar dat is algemeen bekend. De eerste paar weken zijn altijd het lastigst, maar ik denk dat je vooral moet volhouden en dan zit je op een gegeven moment vanzelf in een ritme dat het makkelijker wordt.

Al het begin is moeilijk, maar als het makkelijk is, is het misschien ook niet uitdagend voor jezelf? Het gaat mij ontzettend makkelijk af, al moet ik zeggen dat ik wel van een ritme houd en aardig gedisciplineerd ben. Misschien voor de mensen die naar de sportschool gaan: ’s ochtends vroeg is het een stuk rustiger in de sportschool dan ’s avonds. Dus als je wilt sporten zonder al teveel mensen om je heen, dan is het sowieso aan te raden om ’s ochtends te gaan! Geen lange rijen voor bepaalde gewichten of apparaten. Niet iedereen is zo gek om heel vroeg op te staan, haha;) 

Dank je Lianne.

Geïnspireerd door het enthousiasme van Lianne en ook een ochtendroutine creëren? Lees dan eens deze blog Over een energieke ochtendroutine: 20 tips voor nog meer inspiratie.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek