blog

Zo word je een ochtendmens (ook jij!)

Ben je overtuigd van de voordelen van de ochtend, maar heb je er moeite mee om je gewenste gedrag in praktijk te brengen? Met deze next level tips kan iedereen een ochtendmens worden. Ja, je leest het goed: ook jij!

1: zorg voor een leuke wekker

Stoppen met snoozen en ‘gewoon’ opstaan wordt veel makkelijker als jij een geluid hoort waar je blij van wordt. Zet je favo nummer als wake-up call of laat je verrassen door de gouwe ouwen van Slam FM. Lukt het dan nog niet? Zet dan eens 5 wekkers achter elkaar met steeds 1 minuut ertussen. Dan nóg niet? Leg je wekker aan de andere kant van de kamer, zodat je er echt uit moet om ‘m uit te zetten.

wekker, ochtendmens, muziek, koffie, daglicht

2: zet muziek op in de ochtend

Lijkt een beetje op tip 1, maar hiermee bedoel ik: zet muziek op waar jij blij van wordt tijdens het tandenpoetsen, douchen of ontbijten. Wedden dat jij je veel energieker voelt en meer zin krijgt in een ochtendworkout? Tip: mijn Spotify playlist!

Lienke Dear Good Morning energieke start | ochtendmens, wekker, ochtendmens, muziek, koffie, daglicht

3: zorg voor daglicht

Het voordeel van daglicht is dat je hersenen hormonen aan gaan maken die het makkelijker maken voor jou om te ontwaken. Nu is het in Nederland vanaf oktober ongeveer toch écht alweer donker in de ochtend. Het aanschaffen van een wake up light met daglicht is zo’n gek idee nog niet. In de zomer doe je natuurlijk gewoon je gordijnen open.

4: ga vroeg naar bed

Ik weet het, het lijkt een open deur. Maar hoe kan je van jezelf verwachten dat je om 6 uur naast je bed staat als jij niet alleen een ochtend- maar ook een avondmens wilt zijn? Reken terug hoe laat je in bed moet liggen als je je 8 uur slaap wilt halen. Zo zorg je niet alleen voor voldoende rust, je komt ook écht makkelijker je bed uit. Bovenstaande over daglicht werkt overigens ook andersom: haal zoveel mogelijk licht weg (dus ook van schermen!) als je op tijd naar bed wilt.

wekker, ochtendmens, muziek, koffie, daglicht

5: leer je koffie-intake timen

Dat je in de ochtend wakker wordt van koffie, had ik je al eerder als tip gegeven en kon je wellicht zelf ook al bedenken. Maar wist je ook dat het niet verstandig is om koffie na 14.00 uur ’s middags te drinken? Cafeïne heeft stiekem best wel lang effect op je lichaam. Wil je om 22.00 uur makkelijk naar bed kunnen, dan zal jij je koffie-intake moeten managen.

Ben jij er klaar voor om een OCHTENDMENS te worden?!

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: