Ochtendrituelen van bekende personen

Wat hebben Barack Obama, Tim Cook en Mark Zuckerberg met elkaar gemeen buiten the obvious? Ze staan net als jij en ik vroeg naast hun bed om zo veel mogelijk uit hun dag te halen! Maar hoe laat gaat hun wekker dan precies en wat zijn hun dagelijkse ochtendrituelen? Ik ging op onderzoek uit om te kijken of ik er wat van kon leren.

De ochtendrituelen van deze 3!

BARACK OBAMA

Obama doet elke ochtend hetzelfde ritueel. In een interview zei hij dat hij zo weinig mogelijk tijd wilde besteden aan het maken van kleine keuzes. Hij had al genoeg grote beslissingen te nemen op een dag en had daar al zijn energie voor nodig. Fair enough! Daarom dus een vast ritueel waarbij hij niet na hoefde te denken.

Standaard zet Obama zijn wekker twee uur voordat z’n eerste werkafspraak begint. Ook als dit betekent dat hij om 5.00 uur op moet staan. Waarom? Omdat hij geen work-out wil missen! Daarnaast blijft de koffie in de kast staan, maar drinkt hij enkel groene thee of sinaasappelsap. Na zijn work-out leest hij de krant en kijkt hij het nieuws. Ik vraag me af of hij dit schema, nu hij geen president meer is, nog steeds volhoudt!

Ochtendrituelen bekende personen - Barack Obama - van Unsplah

TIM COOK

Het tijdstip waarop deze Apple topman opstaat gaat zelfs mij te ver hoor! Het schijnt dat hij stipt elke dag om 03.45 uur zijn Apple Watch (hoe kan het ook anders) om zijn pols doet en de dag begint! Om vijf uur staat hij al in de sportschool en om half 7 schuift hij achter zijn bureau. Hij heeft er dus al bijna een hele dag opzitten voordat ik mijn ogen opendoe. Bizar!

MARK ZUCKERBERG

En dan de bedenker van Facebook, Mark Zuckerberg! Ondanks zijn drukke werkdagen pakt Mark het iets relaxter aan in de ochtend. Zijn wekker gaat gewoonlijk om 8.00 uur, waarna hij meestal gelijk gaat sporten. Voor de rest van de ochtend heeft hij dezelfde mindset als Obama. Zo min mogelijk druk maken over kleine keuzes. Hij draagt zelfs elke dag hetzelfde omdat hij het zonde vindt om zich druk te maken over wat hij aan moet!

EN WIJ?

Leuk al die ochtendrituelen, maar wat zouden jij en ik hier nou van kunnen leren? Die work-out knal ik er vaak al in ’s ochtends dus dat zit wel goed. En hey, als zelfs Obama er tijd voor heeft, dan heeft niemand meer een excuus toch! Als je maar wilt en die wekker wat eerder zet dan lukt het jou ook.

Het maken van zo weinig mogelijk keuzes in de ochtend vind ik interessant. Zou dat echt verschil maken? Het klinkt wel fijn, even mijn mind nog rustig houden en gewoon op de automatische piloot opstarten. Ik ga het in ieder geval een keer proberen.

Heb jij een vast ochtendritueel? Let me know hoe jij je dag begint!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

  1. Ik sta 5 dagen per week om 4 uur ‘s morgens op, en moet 5 uur de deur uit voor werk. Ik vind het heerlijk om mijn dag rustig te beginnen (I hate last minute stress) dus lekker ontbijten met een YouTube filmpje erbij, rustig aan, alle tijd. :) En dan vanaf 6 uur werken, 4 tot 6 uur per dag. Ik was een ochtendsporter, maar dat gaat niet met mijn huidige werk. Ga niet nóg eerder dan 4 uur mijn bed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek