Ochtendroutine – herstellen van Corona

Maartje (39) wandelde de afgelopen vijf jaar met haar trouwe viervoeter Goofy de prachtige ochtenden tegemoet. Afgelopen april zat ze in een keer aan bed gekluisterd, omdat COVID-19 haar flink te pakken had. Lees hier hoe Maartje de ochtenden weer weet op te pakken en hoe ze deze inzet als onderdeel van haar herstelproces.

Hi Maartje, wat betekenen de ochtenden op dit moment voor jou?

Afgelopen april werd ik heel erg ziek door het coronavirus. Ik heb vanaf dat moment drie maanden op bed gelegen. Voordat ik ziek werd, liep ik in de ochtend meestal kort en gehaast met de hond buiten. Ik miste mijn familie en vrienden door corona natuurlijk heel erg, maar jeetje, dat buiten bewegen, genieten van de natuur en die opkomende zon, daar kon ik toen ook echt over dromen.

Zodra ik ook maar een beetje kracht voelde en de huisarts mij vertelde dat ik naar buiten mocht, ben ik meteen met mondkapje en al naar buiten gegaan. Mijn lichaam was enorm verzwakt. Ik was veel spierkracht verloren, dus ik kon letterlijk alleen maar van de deur naar de hoek van de straat lopen. Ik besloot meteen weer mijn routine op te pakken en elke ochtend te gaan wandelen. Heel langzaam kon ik steeds verder komen. De hoek van de straat werd een rondje om mijn huis en van het rondje om mijn huis ging ik naar een rondje om mijn woonwijk. Inmiddels loop ik elke ochtend bijna 5 kilometer en geniet ik duizend maal meer van mijn ochtendwandeling dan vroeger. Ik kan de hele dag genieten van wat mijn lichaam in de ochtend weer heeft bereikt.

Ben je altijd al een ochtendmens geweest?

Nee zeker niet. Sterker nog ik kwam ook echt heel lastig uit bed. Ik vond de overgang van nacht naar dag heel zwaar. Dat kwam vooral doordat ik een moeilijke slaper was. Vijf jaar geleden ging ik Lienke die later Dear Good Morning werd volgen op instagram en kreeg ik Goofy. Ik denk de combinatie van een vrolijke Lienke en Goofy in de ochtend mij een ochtendmens hebben gemaakt. 

Hoe ziet jouw ochtendroutine er op dit moment uit?

Bijna altijd word ik uit mezelf al wakker. Dit is dan vaak tussen half 7 en half 8. Soms voer ik wel eens een innerlijke strijd of ik dan meteen naar buiten wil. Maar als ik dan in de badkamer sta en ik zie de roze lucht van de opkomende zon, ben ik verkocht en maak ik Goofy meteen wakker. Buiten wandelen is voor mij echt wakker worden.

Als we eenmaal weer binnen zijn, vind ik het heerlijk om een koffietje met havermelk te drinken. Goofy springt dan vaak nog even naast me op de bank en komt dan tegen mij aanliggen. Als ik tijd heb, ga ik na mijn koffie het liefst nog even wat yoga- of mindfullnessoefeningen doen. Daarna eet ik mijn ontbijt en begint mijn dag.

Waar geniet jij het meest van in de ochtend?

Ik ben hobbyfotograaf. De ochtenden hebben gewoon altijd iets magisch op beeld. Als er een mistlaag hangt en je daartussen de zonnestralen of het roze licht van de opkomende zon ziet, vind ik dat prachtig om op beeld vast te leggen. Als ik zie dat het licht mooi is, sta ik binnen een paar minuten buiten.

Wat is jouw tip voor mensen om alles uit de ochtend te halen?

Door mijn ochtendroutine slaap ik veel beter dan vroeger. Dit komt ook wel door de extra beweging die ik door het wandelen krijg, maar ik heb daarnaast ook een avondritueel voor mezelf gecreëerd. Door dit avondritueel slaap ik veel sneller en dieper. Mijn tip is dus om een avondritueel voor jezelf te maken.

Tijdens mijn avondritueel doe ik het volgende: ik probeer mijn schermtijd te verminderen en wandel vaak nog heel rustig een klein stukje. Het liefst neem ik daarna een warm bad of douche en luister ik een podcast of lees een boek. Als ik eenmaal in bed lig doe ik vaak nog wat ademhalingsoefeningen, die herhaal ik ook weer bij het wakker worden.  Zo ben ik helemaal ontspannen als ik ga slapen en word ik uitgerust wakker. 

Bedankt Maartje voor het delen van jouw verhaal en ochtendroutine. Wil je nog meer inspirerende ochtendroutines lezen? Klik dan hier.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

  1. Wat een práchtig verhaal van een enórme positieve doorzetter!! Ik woon een aantal deuren verderop van Maartje en heb haar hele ziekteproces van dichtbij meegemaakt en kan maar 1 passend woord verzinnen: RESPECT! Zó knap hoe ze zich al een half jaar door de Corona heen aan het worstelen is én er, ondanks alle fysieke klachten, toch een beter mens van geworden is, zie haar mooie verhaal! Ik hoop dat haar verhaal vele anderen ook zal motiveren/ ondersteunen die dit nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken