blog

Ochtendroutine – Ik ben net begonnen!

Linda de Munck (25) , bekend van haar boek Seksleven en haar youtubekanaal Linda de Munck, zag drie weken geleden voor het eerst Dear Good Morning langskomen op Instagram. Wow, een energieke ochtendroutine; HOE DAN?! Na het luisteren van het boek op Storytel zijn we benieuwd: Heeft Linda inmiddels een ochtendroutine of niet?

Linda vertel! Hoe bevallen de ochtenden tot nu toe?

Het bevalt heel goed! Vroeg opstaan brengt veel voordelen met zich mee. Ik heb nu in eens zoveel meer tijd en ben geen gehaaste chick meer. Het boek heb ik nu twee weken uit en sindsdien sta ik ook eerder op. Ik merkte al na de eerste paar dagen dat ik zo veel energieker, positiever en creatiever ben. WOW!

Fotograaf: Eva Bours

Stiekem altijd al wel een ochtendmens geweest?

Onbewust ben ik toch altijd al een ochtendmens geweest. Daarom gaat het me ook zo gemakkelijk af. Als ik zo terug denk, realiseer ik mij dat alle keren dat ik vroeg op moest staan voor werk of afspraken, ik echt genoot van de ochtend. Vooral in de lente wanneer het nog fris is buiten. Toch maakte ik maar weinig gebruik van de ochtend. Dit heeft alles te maken met dat ik ZZP’er ben, en ik simpelweg zelf mijn uren mag indelen. Er was geen reden om eerder uit bed te gaan dus ja… Dat heerlijke gevoel van de ochtend was lang geleden.

Wat waren jouw eerste stappen na het luisteren van het boek?

Toen ik begon met het beluisteren van het boek zette ik meteen de wekker om 7 uur. Ik was al een tijdje op zoek naar een vaste basis voor de dag en het boek geeft mij net dat extra steuntje in de rug.

Hoe ziet jouw ochtendritme er nu uit?

Ik heb nog niet een standaard ochtendroutine, maar ik heb wel vaste onderdelen. Ik heb mijn wekker nu inmiddels tussen 6 en 7 uur staan. De 15 seconden regel vind ik heel intrigerend, maar meestal blijf ik toch even een minuutje liggen. Langer dan een minuut is het niet, want ik moet al heel snel plassen als ik wakker word haha. Van tevoren weet ik eigenlijk niet wat ik ga doen in de ochtend, maar ik trek wel altijd m’n sportkleding aan. De ene keer ga ik thuis yoga doen of even een stuk hardlopen, maar door het vroege opstaan heb ik ook meer tijd om te lezen. Dan plof ik gewoon in mijn sportkleren op de bank en lees ik totdat de sportlessen beginnen, dat is meestal om 9 uur. Daarnaast probeer ik ook echt het eerste half uur tot uur niet op mijn telefoon te zitten als ik wakker word. Mijn laptop klap ik rond 11 uur open.

Fotograaf: Eva Bours

Twee keer ontbijten

Ik ontbijt het liefst twee keer op een dag. Als ik wakker word eet ik het liefst iets lichts, bijvoorbeeld rijstwafels en een banaan. Na het sporten maak ik dan een lekker broodje of bak ik wat eitjes. Als ik dan eenmaal m’n laptop open heb geklapt, kan ik ook voor een paar uurtjes lekker doorwerken. Wakker en ook een voldaan gevoel.

Waar loop je nog tegen aan in de ochtend?

Ik ben net gaan samenwonen met mijn vriend en ik vind het af en toe nog wel eens lastig om mijn ochtendroutine met hem te combineren. In de weekenden houden we ervan om samen gezellig een drankje te doen op het terras of in de kroeg, waardoor mijn ritme aanhouden lastig is. Nu kan ik echt nog balen als ik te laat in bed lig, terwijl het eigenlijk heel gezellig was.

Fotograaf: Eva Bours

Uiteindelijk hoop ik een juiste balans te vinden tussen avondjes uitgaan in de weekenden en een strak ritme doordeweeks. Mijn ideaalbeeld waar ik langzaam naar toe werk, is dat mijn wekker door de weeks straks tussen 5 en 6 uur gaat. Dit ga ik uiteraard stapje voor stapje doen – geleerd uit het boek 😉

Bedankt Linda voor het delen van jouw verhaal. Ben je benieuwd hoe anderen hun ochtendroutine indelen? Lees dan de verhalen hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: