Ochtendroutine met mediteren

In de nieuwe categorie Ochtendfreaks staan volgers van mij in het zonnetje. Natuurlijk wel alleen ochtendfreaks, want hoe meer ochtendfreaks hoe beter. Dit keer… 06.00 uur meditatie!

Ellie is fulltime student interieuradviseur en parttime traveller. Op haar blog deelt ze haar travelstories, leuke hotspots en onderwerpen over lifestyle. Dat ze een ochtendfreak is één ding wat zeker is want… haar wekker gaat elke dag om 06.00 uur en het eerste wat ze dan doet is mediteren.

De wekker gaat altijd om 06.00 uur, behalve in het weekend. Dan gaat de wekker twee uurtjes later. In het weekend doet Ellie aan sporten (zwemmen) en doordeweeks staan de ochtenden in het teken van meditatie. Om zo vroeg uit bed te gaan probeert ze elke avond rond 22.00 uur in bed te liggen. Slaap vindt ze het allerbelangrijkste en ook één van de dingen die je nodig hebt om een ochtendfreak te worden. Onderschat dit dus niet!

motivatie video

Omdat Ellie altijd op tijd gaat slapen, wordt ze ook altijd vrolijk wakker omdat ze goed uitgeslapen is. Ze probeert in de ochtend zo snel mogelijk wakker te worden met een glas water, yoga of goede muziek. Dan ben je echt klaarwakker en kun je vrolijk de dag beginnen.

Na haar ochtendmeditatie is muziek het allereerste dat aan gaat om 06:00 uur. Ze heeft een speciale playlist (niet de DGM playlist?!?! FOEI!) en die gaat meteen loeihard.

“Op bed begin ik aan mijn meditatie.  Het mediteren in de ochtend duurt niet al te lang, max. 15 minuten. Na het mediteren geef ik mijn lichaam hydratatie door een grote glas water met citroen te drinken. Hier word ik echt wakker van!”

Ik vraag me dan toch af of je niet mega moe wordt. Je blijft in bed, gaat mediteren. Ik zou weer in slaap sukkelen. Waarom gebeurt dat bij jou niet? Haha, ik ga niet liggen maar zit gewoon op bed om te mediteren.

“Als ik weer terug in bed ben doe ik mijn app Headspace open en laat ik me in de meditatie meegaan. Zo’n app is in de ochtenden ideaal omdat je alleen maar hoeft te luisteren en te doen wat er gezegd wordt. Eigenlijk dwaal ik meteen met mijn gedachten af en val daarom niet in slaap denk ik.”

Wat is de reden dat je dit elke ochtend doet? 

“Ik word er enorm rustig van en zet al mijn gedachten voor een moment even uit, zo fijn. Ik heb dan het gevoel dat ik de dag minder gestresst overleef.”

Hoe mediteer je, waar moet je aan denken? HELP

Bij mediteren probeer je je gedachten naar binnen te keren en je volledig te focussen op jezelf: je gedachten, gevoelens en je emoties. Eigenlijk zit je stil en doe je niets. Je bent bewust van het moment, van jezelf en van je omgeving.”

“Voordat ik om 07:00 uur de trein instap, zorg ik dat ik ontbijt op heb, of mee heb, bestaande uit yoghurt, gekookte ei of een bak fruit met muesli. In de trein probeer ik mezelf ook nog rustig te houden. Lekker muziekje op, stiltecoupé en mijn gedachten op zero.”

De ochtenden van Ellie beginnen altijd kalm. In tegenstelling tot mijn persoontje zorgt ze er elke dag voor dat haar ochtenden rustig zijn en dat ze zich na zo’n ochtend altijd kalm voelt. Zo kan ze ideaal aan haar dag beginnen.

“Dankzij de vroege ochtenden ben ik wel meer georganiseerd en voel ik me vrolijker omdat ik zoveel kan doen in de vroege ochtend.”

De tip om een ochtend-freak te worden

Ik denk dat je iets moet hebben waar je naar kunt uitkijken, zoals een lekker ontbijt, een fijne ochtendmeditatie of misschien wel een lekkere bak koffie die je op je balkon gaat drinken. Maak tijd voor jezelf. Luister naar jezelf en je gevoelens en begin daarna met je dag. We zijn gedurende de dag druk en krijgen heel veel informatie binnen, daarom moet je in de ochtend juist rustig zijn en genieten van de stilte die je creëert.

Wil jij ook in ochtendfreaks? Laat dan een comment achter onder deze blog!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek