Mijn oma’s advies: ga reizen. De reden is geweldig!

Het belangrijkste advies van mijn oma was altijd dat ik moest gaan reizen. Haar reden om dit te zeggen is geweldig! Zij inspireerde me om naar Kopenhagen te gaan, om naar NYC te gaan (met haar!) en af en toe te denken: “shit, ik koop gewoon een ticket”! Mijn oma’s advies heeft zo haar redenen.

Mijn oma is altijd een levensgenieter geweest. Ze is samen met mijn opa door heel Europa gegaan. Ze heeft letterlijk elk land van Europa bezocht.

 Als klein kind nam zij me vaak mee. Mijn oma vond het belangrijk dat we de wereld gingen ontdekken. Zo stapte ze samen met de acht kleinkinderen op de trein naar een pretpark of museum. Niets was voor haar te dol. Zolang we maar gingen reizen. In Nederland of in het buitenland. We moesten de wereld ontdekken en daar wilde mijn oma graag een steentje aan bij dragen.

Met oma naar NYC

In 2010 wilde ik dan eindelijk mijn droom eens laten uitkomen. Ik droomde al jaren van een reis naar NYC. Alleen die grote reis maken durfde ik niet. Mijn ouders gaven toen als tip dat ik oma eens moest vragen. Ik belde mijn oma op en ze riep meteen “JA!”.

Zo gezegd zo gedaan, binnen drie maanden stonden wij samen op de Brooklyn Bridge honderden foto’s te maken. We hadden de tijd van ons leven. 
Zij had totaal geen verwachtingen van NYC maar ze had nooit verwacht dat ze het zo’n geweldige stad zou vinden. De sfeer, de mensen en vooral hoe iedereen zo zichzelf was.
 Jarenlang bleef ze over NYC praten, bekeken we weer de fotoalbums en bleef ze herhalen hoe geweldig de reis was.

Mijn oma, de wereldreiziger

Ze ging alleen op reis naar Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Ze heeft van beide reizen iets van vier fotoalbums gemaakt. 
Samen met de albums van Europa en NYC wilde ze mij laten zien hoe mooi de wereld was. Hoeveel verschillende individuen in de wereld er zijn en hoe we iedereen moeten accepteren.
Dat er nog zoveel meer is dan je eigen omgeving. Dat je jezelf verder ontwikkelt door te reizen.

 Deze reden is toch geweldig?

Het advies van oma: probeer het mooie van de wereld te zien 

Oma is altijd positief, energiek en kan honderd dingen tegelijk. Kon enthousiast worden van ons als kleinkinderen met onze avonturen, kon enthousiast worden van reizende mensen en van mijn verhalen over mijn reisjes.

Dit moest ik echt blijven doen. Het was goed voor me. Ook voor de wereld. 

De wereld kan nog zo slecht in beeld gebracht worden, maar ga zelf op ontdekkingsreis om te ontdekken hoe mooi de wereld daadwerkelijk is.

Toen ik mijn oma vertelde over het idee om een tijdje te gaan wonen in Kopenhagen (2014) zei ze meteen: doen! Haar enthousiasme gaf meteen de doorslag bij mij dat ik moest gaan. 

Alles durfde ik aan. Dankzij haar advies. Geweldig vind ik dit!

Dankzij haar heb ik mijn reislust ontwikkeld. Hoe? Omdat ze me altijd dit mee gaf: “als je heimwee hebt, als je bang bent of je wilt naar huis, dan haal ik je op! Waar je ook bent, ik kom je altijd ophalen Lienke”.

Afgelopen maandag heb ik afscheid genomen van de reislustigste oma aller tijden.
 Dankzij haar wil ik ook dit jaar weer meer reizen, meer van de wereld zien en oma trots maken dat haar kleinkinderen het reizen voortzetten. Oma’s advies blijf ik altijd volgen.

Ze zal me altijd blijven ophalen.

– Rust zacht lieve oma –

oma's advies over reizen

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

 1. Lieve lienke, ook dit hoort bij het leven. Afscheid is het verdriet, onmacht is de pijn. De herinnering is de liefde. Jouw oma is liefde.

  En jij heel veel sterkte

  Warme omhelzing
  Natashja

 2. Wow! Wat een geweldig mens, ik krijg er gewoon tranen in m’n ogen van. Wat een voorbeeld is jouw oma! Echt! Verdrietig om haar nu te moeten missen, maar wat een geweldige herinneringen hebben jullie samen zeg. Ik wens je heel veel sterkte! <3 x

 3. Hey Lienke, wow wat een verhaal! Als eerste heel veel sterkte gewenst! Ik heb helaas vorig jaar ook afscheid moeten nemen van mijn oma. Het is heel erg pittig hoor maar wat mooi dat je zo een goeie herrineringen hebt. En ga zeker reizen! En vooral met die prachtige reden van je oma! Heel veel sterkte aan jou en je familie

  Lauren

 4. Lieve Lienke,
  Wat heb je dat prachtig geschreven. Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Als jou tijd ooit komt zal ze je komen ophalen. En ik geloof er in dat ze met je mee gaat op al je mooie reizen die nog komen gaan. Sterkte de komende tijd. Liefs,

  Marleen

 5. Gecondoleerd, Lienke! Sterkte voor jou en je familie de komende tijd. Ze klinkt als een fantastische vrouw en heeft sowieso goede raad gegeven!

 6. Waauw wat prachtig geschreven. Wat een prachtige oma heb jij. En het beste advies wat je kan krijgen inderdaad! Krijg kippenvel van je stukje, zo mooi! Inspirerend! Sterkte met het verlies <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek