blog

Ontbijthotspots in Alkmaar

Heb je wel eens zin in wat anders dan Amsterdam of Haarlem? Reis dan een stukje verder en ga naar Alkmaar! Er zijn genoeg leuke hotspots te vinden en ook de grachten hoef je er niet te missen. Waar schuif jij aan voor een ontbijtje?

Anne & Max

Anne & Max is ondertussen een begrip geworden in Nederland. En dat heeft een goede rede! Ook in Alkmaar is een vestiging waar je niks tekort komt op het gebied van ontbijt, koffie en verse sapjes. Ga je langs? Beloof ons dan dat je ook een van hun taartjes probeert! Om je vingers bij af te likken…

Waar:                     Kraanbuurt 3, Alkmaar
Wanneer:              Elke dag vanaf 08:30 behalve zondag 09:00
Website:                https://www.annemax.nl/vestigingen/alkmaar/

ECHT

De naam zegt het eigenlijk al, bij ECHT kan je terecht voor de gezondste ontbijtjes van Alkmaar. Er worden geen bewerkte producten gebruikt en alles komt uit eigen keuken. Eigenlijk is een keuze maken uit hun uitgebreide menukaart bijna onmogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dadel scone, havermout met notenpasta en frambozenjam of de avocado on toast met harissa?

Waar:            Marktstraat 4, Alkmaar
Wanneer:    Elke dag vanaf 08:30
Website:       https://echtfood.nl/

Barista café

Een stukje uit het centrum vind je Barista Cafe. Een perfecte locatie voor een breakfast meeting. Je kan er namelijk goed parkeren en het is in de buurt van het station. En, niet onbelangrijk, goede koffie!

Waar:            Noorderkade 140, Alkmaar
Wanneer:    Ma vanaf 10:00 uur, di tot za vanaf 09:00 uur en zo vanaf 11:00 uur.
Website:       https://www.baristacafe.nl/barista-alkmaar/

De koffiemolen

Veel groen, hout en banken waar je op neer kan ploffen. De koffiemolen is de perfecte plek voor de start van een productieve dag. Na je ontbijt kan je namelijk zo doorschuiven naar boven. Daar hebben ze een hele verdieping ingericht vol flexplekken.

Waar:             Ritsevoort 26, Alkmaar
Wanneer:    Dinsdag t/m vrijdag vanaf 08:30 uur en zaterdag vanaf 09:00 uur
Website:       https://www.dekoffiemolenalkmaar.nl/

Sencha

Ze noemen zichzelf een lunchstore, maar ontbijten kan ook prima bij Sencha! De keuze is niet enorm uitgebreid, maar alles wel even lekker. Daarnaast is (bijna) alles wat je om je heen ziet ook nog eens te koop. Het is namelijk tegelijk ook een furniture winkel met vintage, industriële en Scandinavische invloeden. Je bent gewaarschuwd…

Waar:            Koorstraat 19, Alkmaar
Wanneer:    Di t/m za vanaf 09:30 uur en zo en ma vanaf 10:00 uur
Website:      http://www.sencha-lunchstore.nl/

Ga je binnenkort ontbijten bij een van onze Alkmaar hotspots? Deel een foto met #deargoodmorning, vinden we leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: