blog

Ontbijthotspots in Haarlem

Haarlem is het nieuwe Amsterdam! De stad bruist en er zijn zoveel nieuwe winkels en restaurantjes dat het niet bij te houden is. Hoog tijd dus dat Dear Good Morning op zoek ging naar de beste locaties om langs te gaan voor een ontbijtje.

Haarlem, hotspot, trending, ontbijten

Frenchie

Frenchie doet alles goed. Het interieur, de Frenchie Sunny (ja, met zo’n naam kan die natuurlijk niet ontbreken) en een kaart waar je onmogelijk uit kan kiezen. Je kan hier ontbijten als een koningin met de meest gezonde opties, of gewoon een bord vol pancakes. Vegan opties zijn trouwens ook flink vertegenwoordigd, dus iedereen kan aanschuiven.

Waar: Gedempte Oude Gracht 46 , Haarlem
Wanneer: Dinsdag t/m zaterdag vanaf 09.00, zondag vanaf 10.00.
Website: http://frenchie.nl

Mica

Het lijkt wel of de gezonde hotspots in Haarlem uit de grond schieten. Want ook Mica is weer zo’n fijne plek, met de beste healthy opties. Bijna de hele ontbijtkaart is vegan te krijgen met uitzondering van de toast met ei en avocado. Onze favoriet van de kaart? Dat zijn de wafels met kokosyoghurt, maple syrup en vers fruit. Mogen we al weer terug?

Waar: Kleine Houtstraat 103, Haarlem
Wanneer: Maandag tot vrijdag vanaf 08.30, zaterdag en zondag vanaf 10.00.
Website: https://www.micacoffeebar.com

By Lima

“Waar liefde de tafel dekt smaakt het eten het bestโ€ is een quote van de site van By Lima. En zonder zweverig te worden voel je die liefde inderdaad in dit leuke tentje. Wederom vol met vegan, glutenvrije en lactosevrije opties (we hebben het in deze blog over ontbijt, maar je kan hier dus zelfs aanschuiven voor een vegan high tea!) om je vingers bij af te likken.

Waar: Zijlstraat 65, Haarlem
Wanneer: Elke dag vanaf 08.00 uur, behalve zondag, dan een uurtje later.
Website: https://by-lima.nl

Blend

Bij Blend moet je zijn voor de gezondste ontbijtjes van de hele stad. Denk aan yoghurt met vers fruit, superfoods, lijnzaadtoastjes ect. Psttt… er staan ook gewoon croissantjes op het menu. Lekker sapje erbij en jij bent klaar om de dag te beginnen.

Waar: Kleine Houtstraat 138, 2011 DS Haarlem
Wanneer: maandag tot en met vrijdag vanaf 09.00 uur, in het weekend vanaf 10.00 uur
Website: http://blender-haarlem.nl

Vascabelo

Een tikkie chiquer dan de overige tentjes in dit lijstje maar daarom zeker niet minder fijn. Vascabelo is precies wat je er bij het horen van de naam bij denkt. Mooi interieur, grote kaart, met als echte aanrader de Sunday Brunch (goede reden om lekker uit te slapen!) en als het lekker weer is een binnentuin om uren in te zitten.

Waar: Zijlstraat 94, Haarlem
Wanneer: Elke dag vanaf 09.00
Website: www.vascobelo.be/Haarlem
Instagram: Vascobelo Haarlem

Jouw ontbijtspot?

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete ontbijtplekjes! Of welke stad vind jij dat we echt eens moeten bezoeken? Laat het achter in de comments of deel je favoriete locatie met #deargoodmorning.

ontbijt hotspots in Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: