blog

Ontbijthotspots in: Leiden

Wanneer je een dagje gaat winkelen is Leiden misschien niet de eerste stad waar je aan denkt. Maar met de gezellige grachten, knusse straatjes, bijzondere boetiekjes en een enorme hoeveelheid aan hotspots, is het zeker de moeite waard om er een dagje voor uit te trekken. Omdat een goed ontbijt een must is om je dag energiek te beginnen, hebben wij de 5 leukste Leidse hotspots voor een heerlijk ontbijt op een rijtje voor jou gezet!

ROOS

Heerlijke smoothiebowls? Check! Lekkere wentelteefjes? Check! Goede koffie? CHECK! Loop naar binnen en ruik de geur van huisgemaakte koekjes en hun heerlijke verse brood. Of je nou wil gaan voor een gezond ontbijt of jezelf wil verwennen met een heerlijke zoete treat. Bij ROOS zit je altijd goed! Vanaf 8 uur kan je er terecht, maar wat ons betreft mogen die zaakjes nog wel een uurtje eerder open gaan!

Waar:               Botermarkt 12, Leiden
Wanneer:        Maandag t/m zondag 08:00 – 18:00
Website:         https://www.roosleiden.nl

Paco Ciao

Deze prachtige hotspot opende in september haar deuren. Alleen al het bezoeken van dit bijzondere pareltje is een hele belevenis. Paco Ciao is gevestigd in een oud monumentaal pand en daardoor ontzettend sfeervol. En niet te vergeten, je kan er heerlijk ontbijten! Van voedzame yoghurtjes en gezonde sapjes tot pink pancakes en lekkere taartjes. Genieten! 

Waar:            Stationsweg 25, Leiden
Wanneer:    Maandag t/m zondag 09:00 – 23:00
Website:       https://www.pacociao.nl

Lot & de Walvis

All day breakfast! Daar houden we van. Bij Lot en de Walvis kan je de hele dag aan het water genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt. De Eggs Benedict zijn ontzettend lekker maar ook de shakshuka is een aanrader. Op zondag pakt Lot & de Walvis nog even extra uit! Voor €15,- geniet je van een uitgebreid recovery breakfast met alles erop en eraan. Lekker uitbrakken op je zondag! 

Waar:            Haven 1, Leiden
Wanneer:    Maandag t/m zondag 09:00 – 00:00
Website:      https://www.lotendewalvis.nl

Bakker van Maanen

Van Maanen is een bekend concept en zit niet alleen in Leiden. Toch kon dit fijne knusse plekje niet ontbreken in deze lijst. Want genieten ga je bij deze bakker zeker. Ga voor een stevig bakkersontbijt of kies een lekker yoghurtje uit. En natuurlijk is alles vers en knapperig! Ook hebben ze hun eigen koffiebonen en is de havercappuccino echt top!

Waar:            Nieuwe Rijn 39, Leiden
Wanneer:    Maandag t/m zondag 08:00 – 18:00 uur
Website:       https://www.bakkervanmaanen.nl

Lavendi Coffee

Bij Lavendi Coffee kan je vanaf 8 uur ’s ochtends (in het weekend 9) terecht voor een heerlijk ontbijt. Van Toasted Banana Bread tot Coconut Pancakes. Heel veel gezonde en vooral lekkere opties. Lavendi Coffee zit vlakbij het station, dus het is de ideale plek om je dag goed te beginnen.

Waar:            Steenstraat 12, Leiden
Wanneer:    Maandag t/m vrijdag 08:00 – 20:00, Za&Zo 09:00 – 20:00
Website:       https://www.lavendicoffee.com

Ga je binnenkort ontbijten bij een van onze Leiden hotspots? Deel een foto met #deargoodmorning, vinden we leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: