blog

Ontbijthotspots op de Waddeneilanden

Op vakantie gaan in eigen land. Met de temperaturen van afgelopen weken een prima plan! En waar kan je dat beter doen dan op de Waddeneilanden? Dus ging ik voor je op zoek naar fijne ontbijtplekjes voor het beste begin van je staycation.

Lokaal 16

Midden in het plaatsje Den Burg op Texel zit Lokaal 16. Ze hebben aan de achterzijde een geweldige binnentuin waar je rustig wakker kan worden in het zonnetje. Op de kaart staan uitgebreide ontbijtjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van desembrood met wilde zalm, een gepocheerd eitje en een verse jus? Ze hebben trouwens ook heerlijke shakes met zowel groente als fruit en verschillende glutenvrije opties.

Waar: Gravenstraat 16, Texel
Wanneer: Elke dag vanaf 08:30 uur
Website: http://www.lokaal16.nl

West aan Zee

Waarom zit deze plek niet midden in Amsterdam? Of misschien is dat maar beter ook, want anders zat ik er echt elke week! Wel stiekem natuurlijk om alle taartjes van de kaart te proeven (HALLO vegan-banana-chocolate-pie of een Pistache brownie met karamel). Maar de ontbijtjes zijn minstens net zo lekker. American pancakes, yoghurt met gember-dadelsiroop of “gewone” broodjes.

Waar: Badweg west 7, Terschelling
Wanneer: Elke dag vanaf 10:00 uur.
Website: http://westaanzee.nl

Pura Vida

Locaties met echt gezonde opties beginnen ook hun weg te vinden naar de eilanden. Pura Vida is er daar een van. Denk dan aan smoothiebowls, bananenbrood en avocado on toast. Allemaal gemaakt van pure producten. Kom trouwens ook zeker terug voor het diner, want dan serveren ze heerlijke bowls met tempeh of tempura.

Waar: Oosterburen 36, Terschelling
Wanneer: Dinsdag tot en met zondag vanaf 10:00 uur.
Website: https://www.puravidaterschelling.nl

Hart van Texel

Combineer een prima ontbijtje met een goede nacht slaap! Rol zo je bed uit en schuif beneden aan in Hart van Texel. Boven dit restaurant zit namelijk een ruim appartement voor zes personen wat te huur is. Hoe ideaal is dat?

Waar: Zwaanstraat 6, Den Burg
Wanneer: Elke dag vanaf 10:00 uur, dinsdag alleen geopend voor groepsarrangementen.
Website: http://www.hartvantexel.com

ontbijten op de waddeneilanden, hotspots

Jouw ontbijtspot?

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete ontbijtplekjes! Of welke stad vind jij dat we echt eens moeten bezoeken? Laat het achter in de comments of deel je favoriete locatie met #deargoodmorning.

Ontbijten op de Waddeneilanden, hotspots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: