Onbijthotspots in Valencia

Ontbijten in…’ goes international! Houd jij van ontbijten en kun je dit wel elk moment van de dag doen? En houd je ook nog eens van reizen? Dan zou je nog wel eens wat aan onderstaande tips kunnen hebben… Het Spaanse Valencia trapt de internationale ontbijtjes af!

Good to know: Valencianen zijn niet per se ontbijttypes. Een ontbijt kan bestaan uit een kop koffie en ’n croissant, niet erg spannend. Toch doet het ochtendmaal steeds meer z’n intrede in Spanje’s op twee na grootste stad. Grote kans dus dat je toch wel tegen het Spaanse ontbijt aanloopt: pan con tomate, café y un zumo de naranja. Dit is het traditionele ontbijtmenu met toast, olijfolie, zout en tomaat met daarbij een kopje koffie en een verse jus d’orange. Erg leuk om een keer te proberen!

Doña Petroña

In de opkomende wijk Ruzafa naast de overdekte markthal Mercado de Ruzafa is café Doña Petroña gelegen. Zoals bij veel Spaanse cafés wordt hier het typische ontbijt aangeboden. Fijn dat er ook een Spaans prijsje aan vastzit. Zo betaal je slechts € 3,50 voor het ontbijt, waar je van 09:00 tot 13:00 uur gebruik van kunt maken. Waarom per se naar Doña Petroña? Je zit hier het gehele jaar door ’s ochtends heerlijk in het zonnetje!

Waar: Calle Padre Perera 5, 46006 Valencia
Wanneer: maandag tot en met zondag van 10:00 tot 00:00 uur
Website: https://www.doñapetrona.es/contacto/

Dulce de Leche

Een duidelijke hotspot in de wijk Ruzafa is Dulce de Leche, vernoemd naar de gelijknamige Latijns-Amerikaanse karamelpasta. Wandel binnen en je zult versteld staan van de glazen toonbank vol heerlijke taartjes, cakes en broodjes. Ook bij Dulce de Leche kun je vanaf 09:00 uur terecht voor het ontbijt. Voor € 8,00 bieden ze een brunch aan met een broodje, mini croissant, yoghurt, mini sap en koffie/thee en dit wisselt wekelijks. Tip: In de straat van Dulce de Leche vind je verschillende spots om een fiets te huren!

Waar: Calle Pintor Gisbert 2, 46006 Valencia
Wanneer: maandag tot en met zondag van 09:00 tot 21:00 uur
Website: https://www.facebook.com/DulceDeLecheRuzafa/

Brunch ?.. 8€..Lunes a viernes✌️?…Gracias por tu visita @misspersonalchopped

Geplaatst door Dulce de Leche Boutique op Dinsdag 14 juli 2020

Almalibre Açaibar

De gezonde ontbijtjes laten nog een beetje op zich wachten in Valencia. Smoothie bowls zijn er bijvoorbeeld nog niet te vinden, maar de açai bowls gelukkig wel! Bij Almalibre in het oudste stadsdeel van de stad, El Carmen, kun je daarvoor terecht. Wat denk je van een bowl met banaan, aardbei, pinda crumble en chocolade? Houd wel rekening met Spaanse openingstijden (11:00 uur!)!

Waar: Calle Roteros 16, 46003 Valencia
Wanneer: dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 23:00 uur en zondag van 11:00 tot 16:00 uur
Website: https://www.almalibreacaibar.es

La Más Bonita Patacona

Ontbijten aan het strand… dat klinkt als een droom. In Valencia kan het werkelijkheid worden bij het beachy café La Más Bonita. Veel hout, wit en mint elementen maken van LMB een populaire spot in Valencia. De ontbijtjes zijn uitgebreid, van American pancakes tot fruitsalades en granola. Voor de grote trek ga je voor een Club Sandwich, voor de kleine trek kun je hier ook kiezen voor een ‘Spaans ontbijt’. Zijn de plekken aan het strand bezet? Loop het restaurant door en je vindt een fijne binnentuin!

Waar: Paseo Marítimo de la Patacona 11, 46120 Alboraya (Valencia)
Wanneer: zondag tot en met donderdag van 08:00 tot 01:30 uur en vrijdag en zaterdag van 08:00 tot 01:00 uur
Website: http://lamasbonita.es

Federal café

In het centrum van Valencia kun je voor ontbijt aanschuiven bij federal café, geïnspireerd op de Australische laid-back stijl. Specialiteit zijn de Egg’s Benedict, die je kunt customizen met spinazie, zalm en/of bacon. Je kunt er smullen van een hoop gezonde ontbijtjes, zoals chiapudding en vanilleyoghurt (inclusief vanillespikkels!) met vers fruit en huisgemaakte granola. Erg leuk zijn de hoge ramen die in de zomer open staan. In deze ‘nisjes’ zijn kussentjes gelegd zodat je half binnen, half buiten zit. Lekkere manier om van je ontbijt in Valencia te genieten!

Waar: Calle Embajador Vich 15, 46002 Valencia
Wanneer: maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 00:00 uur, vrijdag en zaterdag van 09:00 uur tot 01:00 uur en zondag van 09:00 tot 17:30
Website: http://federalcafe.es/valencia/

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Valencia! <3 Zo'n leuke stad, vorig jaar geweest en ik bezocht 4 van de door jou beschreven hotspots. Almalibre is mijn absolute nummer 1, fantastische plek en niet alleen om te ontbijten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek