Over mijn rondreis door Indonesië lees je hier!

Zo. Dit was een bizarre reis. Afgelopen november 2018 ging ik voor twee Indonesië ontdekken met voor mij totaal onbekende mensen. Wat mijn mening is over Indonesië en welk gebied mijn voorkeur heeft? Check hier het hele verhaal en het reisverslag.

Lets go on adventure

Samen met Simone’s Kitchen (Simone) en WeAreTravellers (Jeroen) werd ik gevraagd om mee naar Indonesië te gaan. Visit Indonesia (dé reisorganisatie van Indonesië) wil graag laten zien hoe mooi het land is, ondanks de vele aardbevingen en tsunami’s. Indonesië is groot, maar als er ook maar één aardbeving is geweest in een klein gebied, heeft gelijk heel Indonesië last van een daling van het aantal toeristen. Dat is zonde, en bovenal niet nodig. Dus… ik kreeg de eer om in twee weken tijd te ontdekken hoe mooie Indonesië is.

Op de planning stonden: Sumatra, Java en Bali. Mijn focuspunt: een actieve vakantie in Indonesië.

Sumatra

We vlogen vanaf Schiphol naar Jakarta waarna we, na een korte nacht, doorvlogen naar Silangit, Sumatra. We begonnen meteen met een tour langs Lake Toba, dat op dat moment erg in de mist lag. Een meer was er dus niet echt te bekennen. Toch hielden we goede moed en pakten we de boot naar het eiland bij Lake Toba: Samosir. Hier heb ik superlekker kunnen hardlopen (berg op) en uiteindelijk kunnen genieten van het prachtige meer, de mist was ineens verdwenen! Rondom Lake Toba is het rustig, gemoedelijk en het is een prima locatie om hard te lopen. En ik durf hier alleen over straat.

In alle vroegte vertrokken we de volgende ochtend naar Medan, de hoofdstad van Sumatra, wat ongeveer vier uur rijden was. Onderweg heb je genoeg te zien, duizend-en-één palmbomen, hoge bomen en dorpjes. Medan is een supergrote en drukke stad, waar we in een superdeluxe hotel verbleven en waar ik vooral gebruik heb gemaakt van de gym. Hotel tip: Grand Mercure Medan. Al kun je natuurlijk ook “back to the basics” om helemaal in de stemming te komen.

Sumatra vond ik verder zelf niet heel sportgerelateerd, maar heeft wel onwijs mooie natuur. Simone en ik hebben Medan te voet ontdekt. Warmte, drukte en niet een hele schone stad. Maar met 3 miljoen inwoners lijkt me dat ook heel lastig. Wederom vond ik de mensen zo vriendelijk. Oké, we werden aangestaard want we waren de enige blonde mensen en anders dan de rest, maar ook hier voelde ik me zeker veilig. En dat vind ik voor een land onwijs belangrijk.

Check hier meer over Sumatra 

 

Java

Van Medan vlogen we terug naar Java, Yogyakarta. Van extreme regen naar een zonnig en warm Yogyakarta. Wow, wat een verschil met Sumatra! Je wordt meteen ondergedompeld in tempels, kerken, gebouwen waar je echt kippenvel van krijgt. En… toeristen. Die kwam ik op Sumatra niet tegen. Kippenvel-momenten bij Prambanan en Borobudur: Jeetje wat is dit de moeite waard om te bekijken – zeker bij zonsondergang. 

Om in mijn thema te blijven: Ik mocht de vulkaan Merapi beklimmen, de meest actieve vulkaan van Indonesië die in 2010 nog een extreme uitbarsting had. De vulkaan kan ieder moment uitbarsten, toch een bizarre gewaarwording. We mochten ook niet naar de top van de vulkaan en de gids had een walkie-talkie mee voor “het geval dat…”. We zijn in totaal vijf uur bezig geweest (heen en terug) dus wow, wat voelde ik mij een Fitgirl. Ik genoot van ieder moment. Benieuwd naar het uitzicht? Dat wil je meemaken.

Check hier meer over Java 

Bali

Van Adisutjipto airport (het vliegveld van Yogyakarta) vlogen we naar Denpasar op Bali om vervolgens laat in de avond meteen door te gaan naar Ubud. Ikzelf ben in 2016 in Canggu, Bali geweest dus vond het te gek om nu Ubud te mogen ontdekken. Ik merk meteen een andere vibe op Bali. Alle bewoners nog steeds even aardig als op Sumatra en Java, maar hier is toch meer groen, rust, westerse taferelen en onwijs lekker eten. En Ubud… ik had hele hoge verwachtingen door alle mooie verhalen en ik kan je vertellen dat alle verwachtingen zijn uitgekomen. Onwijs veel groen, rijstvelden, lekker eten en gewoon elke hoek van elke straat is mooi. Als je er bent zal je me begrijpen.

Nog een tip: Sanur. Wat een gezellige (wel drukke) bedoening. En Bali? Ik ben er nog meer verliefd op geworden dan ik al was. En dus heb ik genoeg informatie voor je.

Check hier straks alle informatie omtrent Bali

Alle ins & outs in een magazine

TMG (Telegraaf Media Groep) heeft onze reis omgetoverd tot een magazine. Hier vind je nog meer informatie én te gekke video’s van o.a. mij sportend in Indonesië. Super ideaal voor als je plannen hebt om naar Indonesië te gaan.

BEKIJK HIER HET TMG MAGAZINE 

Hopelijk heb je iets aan de tips enne… bij vragen weet je me te vinden.

Van op reis met onbekenden, naar één van de mooiste werkreizen die ik heb mogen maken. Jeroen (WeAreTravellers), Simone (Simone’s Kitchen), Suzan (TMG, producer) en Ramon (TMG, cameraman): Onwijs bedankt voor de onwijs leuke tijd. Het was super gezellig en wat hebben we gelachen. Volgend jaar weer? ;-) Marion (BlogSociety), super duper awesome dat ik mee mocht! You rock! Op naar nog meer mooie samenwerkingen. 

Wonderfulindonesie TMG

Deze reis is een samenwerking met BlogSociety, TMG en Visit Indonesia. 

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek