Hoe overleef ik de pepernotentijd?

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje. Yes, Sinterklaas is weer in het land dus pepernoten (vr)eten tot je er bij neervalt. Alleen beetje jammer dat je je erna weer zo schuldig voelt dat de zak leeg is. HELP ME.

Eerste Hulp Bij Pepernoten: 3 tips

Als geen ander weet ik hoe snel het gaat. Je opent een zak en na één keer knipperen: zak leeg. Kan de beste overkomen. Maar aangezien de pepernotentijd van augustus tot en met december is, is het handig om rekening te houden met het volgende. Hierbij een snelcursus EHBP, ofwel: Eerste Hulp Bij Pepernoten.

pepernotentijd

Tip 1: Maak van pepernotentijd één dag

Kan je het idee van ‘pepernotentijd’ in je hoofd veranderen naar ‘pepernotendag’, dus alleen op 5 december als je daadwerkelijk wat gaat vieren? Je eet toch ook niet de hele maand mei elke dag taart alleen omdat je toevallig 4 verjaardagen hebt die maand?

Tip 2: Zorg dat de kans op verleiding klein is

Koekjes liggen het hele jaar door in de winkel. Heb je daar minder moeite mee? Is de pepernoot écht het allerlekkerste koekje dat er bestaat? Staat het op je werk? Zet het uit het zicht.

pepernotentijd

Zet maar bij je collega’s op het bureau. Ben je meteen werknemer van de maand.

Tip 3: Portiecontrole

Sta je wel eens stil bij de hoeveel calorieën die je naar binnen schuift? Portiecontrole is the key als je dol bent op pepernoten maar wel de pepernotentijd wilt overleven. Sorry voor alle grootgebruikers, maar hier komt toch echt even een reality check:

Snoep Calorieën
5 pepernoten 45
1 zak pepernoten van 500 gram 2250
1 stukje taaitaai 71
1 zak taaitaai van 500 gram 1825
5 chocoladekruidnoten 51
1 zak chocoladekruidnoten van 300 gram 1440
1 klein reepje pure chocolade (25 gram) 133
1 chocoladeletter puur helemaal (150 gram) 802
1 chocoladeletter melk/wit helemaal (150 gram) 810
1 chocolademelk met slagroom 262

pepernotentijd

Bonustip: Enjoy

Als je dan toch bewust iets in je mond stopt, geniet er dan lekker van! Je schuldig voelen maakt het alleen maar erger en gaat je niet helpen om de volgende keer de tips 1 tot en met 3 wel toe te passen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek