Next level positiviteit met deze lees- & luistertips!

Ben jij een druktemaker? Lijkt het gras bij de buren altijd groener? Is jouw glas altijd half vol? Dan heb ik POSITIEF nieuws voor je: je kan hier iets aan doen! Ik geef je 5 lees-, luister- en kijktips voor als je toe bent aan next level positiviteit!

Choose to be Happy

Ik begin met een TEDxtalk over  The Power of Choice. Hierin legt Samantha uit dat je negatieve dingen niet kan voorkomen, maar dat je desondanks het positieve uit een situatie kunt halen. Hoe? Choose to be happy. Dit filmpje is een intro. Want hóe je dan die keuze kunt maken, daarvoor zijn de oefeningen uit de boeken en filmpjes die hieronder staan.

5 x  lees- & luistertip voor meer positiviteit

1: Boek – De edele kunst van not giving a f*ck 

Het kan niet anders dan dat dit oranje boek met deze titel je is opgevallen als je voorbij de Ako liep. Grappig genoeg zegt de samenvatting van Mark Mansons boek “Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven” al genoeg. En dat is natuurlijk ook helemaal waar, maar waar het vooral om draait is dat je wilt weten wat écht belangrijk is voor jou. Zodat je je alleen daarover bekommert en al het andere je minder snel raakt. Omarm en erken je fouten, tekortkomingen en angsten, want juist het weg willen drukken hiervan maakt dat je lijdt. Mark – de schrijver – is van mening dat je juist van negatieve ervaringen kunt leren en dat het belangrijk is om keuzes te maken.

positiviteit

2: (Luister)boek – Verlangen naar minder

In dit boek vertelt Jelle Derckx over zijn persoonlijke ontwikkeling die heeft geleid tot zijn minimalistische manier van leven. Hij legt uit hoe verlangen naar minder, positief kan werken. Daarbij gaat het niet alleen om minder spullen maar vooral over hoe het maken van keuzes kunnen bijdragen aan jouw geluk. Kort samengevat komt het neer op het stellen van prioriteiten in je leven, waarbij je jezelf steeds afvraagt: draagt dit bij aan hetgeen ik belangrijk vind? Een paar passages uit het boek zijn mij goed bijgebleven, zoals het belang van het voelen van dankbaarheid. Hoe je bijvoorbeeld  wrok kunt omzetten in dankbaarheid als het gaat om relaties.

positiviteit

3: Youtube / Luisterfragment: Dankbaarheid Meditatie-oefening van Sanny zoekt geluk

Dit filmpje is van Sanny zoekt geluk. Het is een begeleide meditatie-oefening waarbij je positief gaat denken en je instant gelukkig voelt. Het is maar 8 minuten, maar o zo fijn!

4: Boekkalender 2019

Ja sorry, hij kan gewoon écht niet ontbreken! Vorig jaar publiceerde ik een scheurkalender, dit jaar een boekkalender. Ook hierin mag je scheuren! Elke dag van 2019 is voorzien van alles wat jij nodig hebt voor een gelukkig en fit leven. Met quotes die jou uit je negatieve sleur gaan halen en oefeningen waardoor jij positiever in het leven gaat staan. “Maar Lienke, het is toch al januari?” Jep, dubbel plezier voor jou in februari ;-)

positiviteit

5: Boek: Mindgym, sportschool voor je geest

Als ‘mindfulness’ niets voor jou is, noem het dan gewoon ‘sportschool voor de geest’. Klinkt stoerder, dat heeft Wouter de Jong in ieder geval goed begrepen ;-) Wil je fit zijn én blijven dan gaat het verder dan bewegen en gezond eten. Je mentale gestel mag niet vergeten worden! Dit gaat je niet alleen helpen om doelen te stellen en te behalen, maar zorgt er ook voor dat je negativiteit kunt overwinnen en op de juiste manier kunt omgaan met falen. Het leuke van dit boek is dat het super praktisch ingestoken is: je gaat aan de slag met oefeningen en gaat je mind zo trainen dat je hele lichaam er baat bij heeft.

positiviteit

Heb jij een interessant boek gelezen dat jouw kijk op de wereld heeft veranderd? Laat het mij hieronder weten! Ik ben altijd op zoek naar nieuw interessant leesvoer!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search