Ochtendroutine – trampoline springen

Iedereen heeft een ander ochtendritueel. De een begint met het ontbijt, de ander springt meteen onder douche en weer een ander gaat de deur uit voor een rondje hardlopen of de sportschool. Rachelle Verhage begint de dag met trampolinespringen. WAT?? Ja, daar moest ik meer over weten.

Trampolinespringen?? Vertel!

“Zo’n twee jaar geleden vond ik mezelf te zwaar, maar ik ben niet zo’n sporter. Ik heb het geprobeerd en geprobeerd door te zetten tot het euforische moment dat ik het leuk zou gaan vinden, maar het is niet gelukt. Tot ik bij vrienden in de tuin op hun grote trampoline stond. Dat is leuk, dacht ik. Thuis zocht ik meteen op of trampolinespringen goed voor je is. Dat bleek zo te zijn. Ik kocht een klein exemplaar en die staat sindsdien in de woonkamer.”

Maar waarom om 05.00 uur?

“Ik sta elke dag om 05.00 uur op, omdat dan nog niemand online is. Ik doe online werk en krijg dagelijks veel berichtjes en mails binnen. Als ik om 05.30 uur begin met werken, is nog niemand wakker. Nu heb ik het gevoel niet meer dat ik achter mijn werkzaamheden aanloop.”

Wat doe je tussen 05.00 uur en 05.30 uur?

“Ik sta om 05.00 uur op, ga naar het toilet en drink een glas water. Dan begin ik meteen met trampolinespringen terwijl ik een postcast luister of een playlist. Daarna ga ik een paar minuten mediteren met de app Breeze. Om 05.30 uur ga ik aan het werk met een kop thee. Rond 07.30 uur neem ik even pauze om de rest wakker te maken. Doordat ik zo vroeg begin, heb ik aan het einde van de middag en in de avond lekker vrij.”

Wat luister je dan tijdens het springen?

“Ik luister graag naar de podcast van Tony Robbins of Morning Motivation. Als ik beweeg terwijl ik podcasts luister, wordt de informatie sneller ingeprent in je lijf dan als je stilzit. Je neemt de stof beter op. Mijn dochter springt als ze de tafels uit haar hoofd moet leren. Het werkt echt.”

Wanneer ontbijt je dan?

“Op een gegeven moment zag ik door de dieetbomen het bos niet meer. Nu eet ik gewoon op het moment dat ik een gevoel van trek krijg. Soms zit ik dus om 07.30 uur aan een bakje cruesli, soms is mijn ontbijt ook mijn lunch.”

Ik volg Dear Good Morning al sinds het begin. Elke dag in de sportschool. Die is echt gek, dacht ik.

Is het moeilijk om om 05.00 uur op te staan?

“In het begin was het zeker moeilijk en nu nog steeds is het niet altijd even makkelijk, bijvoorbeeld als het regent buiten. Je moet ook gewoon lief zijn voor jezelf. Word niet boos als het een dag niet lukt. Morgen weer een dag. Het is en blijft een mindfuck. Voor de eerste twijfel om je om te draaien moet je je bed al uit zijn. En denk aan die fijne en productieve dag die je hierdoor gaat hebben. Een fijne quote vind ik: ‘Moeilijke keuzes maken een makkelijk leven en makkelijke keuzes maken een moeilijk lezen.’ En maak het ook lekker prettig voor jezelf. Zet een kopje thee, trek een fijne trui aan, dan lukt het wel.”

Wat doet het vroeg opstaan met je?

“Na een week merkte ik de voordelen al. Sinds lange tijd kreeg ik mijn to-dolijst weer af en dat zorgde voor rust. Ik loop niet meer achter met mijn werkzaamheden en ik heb in de avond lekker vrij. Het leuke vind ik dat ik mijn zoon ook heb geïnspireerd om eerder op te staan. Hij doet zijn huiswerk vroeg in de ochtend, zodat hij ‘s avonds echt vrij is.”

Ben je dan ook echt een ochtendmens?

“Nee, dat was ik helemaal niet! Voorheen kon ik makkelijk tot 11.00 uur in bed liggen. Vanuit mijn luie bed zag ik Lienke sporten om 07.00 uur. Die is gek, dacht ik. Nu pas zie ik in hoe waardevol het is.”

Heb jij een inspirerend ochtendritueel waar je graag over wilt vertellen op Dear Good Morning? Stuur dan een mail naar [email protected]!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek