Review – Fitbit Versa 2

Gisteren was ik met Fitbit een dagje uitwaaien op Texel. Helemaal offline om even zen te worden. Dit heeft gewerkt. Mijn hartslag was laag, ik was relaxed en daardoor ook weer vol met energie. Waarom we dit deden? Ter ere van de nieuwste smartwatch van Fitbit: Versa 2. Lees hier mijn review.

Beter slapen en gezond leven in stijl met de nieuwste smartwatch van Fitbit. Vanaf vandaag is de Versa 2 van Fitbit te verkrijgen. Ik heb hem nu 1,5 week getest en praat jullie vast bij, want is de Versa 2 de moeite waard om aan te schaffen?

Omdat Fitbit steeds meer focus legt op beter slapen en gezond leven wilden ze met alle ambassadeurs iets organiseren waarmee we dit gevoel konden ervaren. Ze besloten om ons mee te nemen op een privéboot, zeehonden te spotten, yoga te doen, de meeste gezonde lunch te geven en daarnaast de zee op te gaan voor suppen en surfen. Gewoon even offline. Focus op het leven, het echte leven met elkaar. Door meer met elkaar te zijn, meer offline, slaap je beter… en laat dat nou net een belangrijk punt zijn van de nieuwe Versa 2.

Zelf draag ik al jaren de Charge 3 van Fitbit. Smal, werkt perfect en geeft me alles wat ik nodig heb. De Versa 2 is een stuk groter, heeft meer mogelijkheden en is net een telefoon qua functies. Ik was daarom reuze benieuwd naar de Versa 2. Zal die me bevallen of niet?

Review Versa 2. Slaap score
Elke nacht is totaal anders zoals je ziet. Dankzij de slaapscore krijg ik zo goed inzicht!

Slaapscore

Het grootste verschil bij deze nieuwe Fitbit zijn de verbeterde slaapfuncties en de geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties. De batterij gaat 6 dagen mee.

Met de Versa 2 kan je je slaap optimaal monitoren. Je krijgt namelijk een slaapscore. Ongeacht of jij 8 of zelfs 9+ uur hebt geslapen, kan je slaapscore matig zijn. Dat lijkt schrikken, je hebt immers voor je gevoel lang geslapen. De score wordt gebaseerd op je diepe-, lichte- en REM-slaap. In de app zie je namelijk nauwkeurig hoe vaak je wakker bent geworden, hoe lang je diep hebt geslapen en hoe lang je licht slaapt, wat natuurlijk niet bevorderlijk is. Zo weet je precies hoe je slaapt, maar leer je ook wanneer je perfecte nachten hebt gehad. Wat deed je die avond ervoor? Meer rust? Bepaald eten? Met mijn slaap-guide leer je trouwens hoe je snel in slaap valt, wat ervoor zorgt dat je een betere slaapscore krijgt.

Fitbit Versa 2 - review bij Dear Good Morning
Daar gingen we dan. Met Fitbit en al.. lekker XL suppen!

Opstaan en sporten

Je hoeft nooit meer je wekker te zetten. Met de Smart Wake maakt de Fitbit je wakker op het beste moment in je slaapcyclus. Dit kan dus eerder zijn dan je normaal op zou staan, maar dat betekent wel dat je al goed wakker was om op te staan. Dit helpt je sneller uit bed te gaan en… om bijvoorbeeld te gaan sporten zoals een echte DGM. 

De Fitbit maakt een trilgevoel die je écht voelt. Ik vond het spannend dit te testen maar ben elke keer wakker geworden. Je moet hem ook echt uitzetten. Mijn vriend is heel blij dat de harde wekker niet meer aan hoeft haha. Oh… fijn detail voor de Fitbitkenners onder ons. Had je ook altijd last van je Fitbit die tijdens een draai in je slaap ineens aanging? Bloedirritant. Nu kan je aangeven dat je gaat slapen; je zet je Versa 2 in slaapmodus (maantje) waardoor die niet zal oplichten als je een beweging maakt.

Fitbit Versa 2 - review bij Dear Good Morning
Even yoga-en tussen de schapenstront. Hahaha. Je ziet wel hoe goed ik ben ;-)

Activiteiten

Ik merk dat de Versa 2 sneller mijn hartslag pakt, nauwkeuriger is met stappen, beweging en activiteiten. Zo herkent Versa 2 ook fietsritten beter, wat de Charge 3 soms nog lastig vond.
Tijdens het suppen en surfen op Texel had ik de Fitbit gewoon om. Dit is dus mogelijk. Ook hier pakte hij mijn hartslag nauwkeurig en dat vond ik te gek om te zien. Detail: mijn hartslag ging flink omhoog toen ik voor het eerst de zee in ging, haha!
Zelf gebruik ik bij training fitness en gewichten, maar ook hardlopen als ik een intervaltraining doe. De timer is perfect voor mijn eigen challenges zoals de 6-minuten-plank-challenge.
Toen ik op het strand liep, keek ik nog even snel naar het weer… op mijn Versa 2. Het is een nauwkeurige weer-checker. Hoefde ik dus weer niet op mijn telefoon en kon ik zo toch echt de hele dag offline blijven.

Extra tools

> Je kan nu contactloos betalen met de Versa 2. Dus je kan je pinpas thuislaten.
> Oproepjes, berichtjes en agendameldingen komen allemaal op je scherm. 
> GPS als je buiten gaat hardlopen (wel je telefoon meenemen)
> Spotify! Dus je kan de DGM-playlist beluisteren vanaf je Versa 2

De Versa 2 heeft een adviesprijs van € 199,95. De modellen hebben een behuizing van zwart/carbon, zachtroze/roségoud of steengrijs/mistgrijs. De accessoires zijn verkrijgbaar vanaf € 29,95. De Versa 2 Special Edition is verkrijgbaar voor € 229,95 in marineblauw/roze met een aluminium behuizing in roségoud en in rookgrijs met een aluminium behuizing in mistgrijs.

Fitbit Versa 2 - review bij Dear Good Morning

Is de Versa 2 de moeite waard om aan te schaffen?

Zelf zou ik deze wél kopen. Zeker omdat mijn belangrijkste activiteiten (slaap en sporten) echt goed worden gemonitord. In de 1,5 week dat ik de Versa 2 nu heb, heb ik hem één keer opgeladen en was die binnen 20 minuten weer helemaal vol.
Zelf doe ik hem wel één tot twee keer per week af, omdat ik van het bandje (tevens met alle Fitbit-varianten) uitslag krijg. Schoonmaken helpt er goed bij.

De grootte is me achteraf meegevallen. Deze zal ik de komende tijd zeker blijven dragen. Je kan me tevens toevoegen zodat we elkaar kunnen uitdagen met bijvoorbeeld stappen-challenges, zoals Workweek Hustle en Weekend Warrior. Blijf me volgen om mee te doen en binnenkort meer te lezen.

Deze blog is een samenwerking met Fitbit.

fitbit versa 2 - review Dear Good Morning
Dit is mijn favoriete screen. Je kan kiezen uit honderden opties!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 1. Hi,

  Deze review komt zo goed van pas voor mij op dit moment haha !
  Ik was net namelijk aan het kijken voor een nieuw sporthorloge, hiervoor namelijk de Apple Watch Serie 2 gehad, maar gister is helaas het scherm gesneuveld daarvan, dus nu wanhopig op zoek naar een vervanger.

  Nog één klein vraagje ik wil de horloge namelijk voor tijdens het hardlopen gaan gebruiken, nu had ik gezien dat je er muziek op kan zetten maar dat hij geen GPS erin heeft. Kun je wel zonder telefoon de afstand meten of is dat niet mogelijk? Moet je daarvoor toch echt je mobiel mee nemen tijdens het hardlopen ?

  Liefs Merel

 2. Lieke, dankzij jou win actie blog heb ik de Versa 2 zojuist gekocht. Maar bij instellen loop ik vast ik krijg bijv Whatsapp niet op de fitbit terwijl jij in deze blog het toch heb over melding van berichten en telefoontjes.
  Help wat doe ik fout

 3. Ik moet iedere avond mijn nachtmodus (maantje) aanzetten en iedere ochtend weer terugzetten. Kan dit ook automatisch geregeld worden via de app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek