blog

Skip de herfstdip en kom iedere ochtend energiek uit bed!

Dear Good Morning helpt je om iedere ochtend energiek uit bed te komen en de herfstdip te skippen. Hoe we jou gaan helpen? Door jou een aantal tools te geven die je iedere ochtend toe kan passen, waardoor je direct meer energie, inspiratie en een positief gevoel krijgt. Als jij deze tools de hele maand november toe gaat passen zal je zien dat jij elke dag energiek uit bed kan komen.

Gewoon doen! In de community werken we iedere maand met een thema waar we die maand extra aandacht aan besteden. Voor de maand november gaan we extra in op dit onderwerp want het thema is: GEWOON DOEN! Skip de herfstdip!

Skip de herfstdip en ga back to basic

We horen je al denken: β€˜Ja, die herfstdip wil ik niet, maar waar moet ik dan beginnen?’. Het kan soms wat overweldigend zijn als je veel opties hebt. Iedereen heeft wel tips & trics om de herfstdip te vermijden, maar welke tips werken nou echt? We got you! We gaan back to basic en geven je een aantal basis tools die je nu meteen makkelijk kan toepassen en we dagen je uit om dit een maand lang vol te houden. Wil jij meer lezen over deze tools? Lees dan het Dear Good Morning boek, de holy grail om energiek uit bed te komen!

Kom energiek uit bed door gewoon te doen!

Oke, we beginnen dus weer bij het begin. Maar hoe nu dan verder? Gewoon doen! Wij dagen je uit op iedere dag in de maand november de onderstaande tools te gebruiken om energiek uit bed te komen en de herfstdip te skippen. In de community focussen we hier de hele maand op en hebben ze zelfs een gewoon-doen-afvinkschema.

Maar nu, hoe gaan we het dan doen? Nou, zo! πŸ‘‡

πŸš€ You hate it, or you love it. De 15 seconden regel is een echte gamechanger. Deze regel staat ervoor dat je binnen 15 seconden je bed uitspringt, je licht aandoet en je sportkleding aantrekt. De tijd gaat in zodra jij je wekker hebt uitgezet, zodat je niet per ongeluk nog even verder kan snoozen. Elke dag is het weer een race, maar dit werkt onwijs goed om de herfstdip te skippen.

πŸš€ Je verliest tijdens het slapen veel vocht, daarom is het belangrijk om in de ochtend meteen een glas water te drinken. Je kan dit makkelijker maken voor jezelf door de avond van tevoren alvast een fles water naast je bed te zetten. Skip de herfstdip!

πŸš€ Geef jezelf meteen positieve gedachten zodat direct een boost krijgt en de dag energiek kan starten. Alles wat je aandacht geeft groeit. Je kan dit bijvoorbeeld doen door op te schrijven in de Dear Good Morning journal waar jij vandaag dankbaar voor bent, of door te benoemen wat jij vandaag gaat doen waar jij energie van krijgt. Het kan zelfs iets heel kleins zijn zoals koffie drinken, je huisdier knuffelen of naar je werk fietsen, als je maar positief denkt!

πŸš€ Affirmeren is onwijs simpel en kan een rol spelen bij je intentie om meer in jezelf te geloven, zodat jij denkt: ik kan het! Het woord affirmatie betekent letterlijk dat je een gedachte versterkt of bekrachtigt. Dit doe je met een positieve gedachte als: β€œIk kan het”. De kracht van de affirmaties zit hem in het regelmatig uitspreken van die ene specifieke gedachte die voor jou belangrijk is. Door het uitspreken speelt de positieve gedachte in op jouw onderbewustzijn en kunnen de affirmaties jou helpen meer in jezelf te geloven.

πŸš€ Zorg er ook voor dat je meteen beweegt. Bewegen zorgt ervoor dat je jouw lichaam letterlijk wakker schudt en zal je helpen om de herfstdip te skippen. Al is het maar een minuut, beweeg! Je kan bijvoorbeeld 1 minuut jumping jacks, een virtuele live les in de Dear Good Morning community of deze 12 min. HIIT workout voor de billen doen met behulp van een bootyband uit de Blackroll X Dear Good Morning box.

πŸš€ We staan vaak niet stil bij de prestaties die we behalen. Jij mag trots zijn op jezelf! Kijk eens hoe ver je bent gekomen, wat je allemaal wel niet doet! Je bent eerder opgestaan om de herfstdip te skippen, je hebt wellicht je hardlooprondje sneller gelopen dan gisteren of je kon één push up meer maken dan vorige week. Het zijn allemaal redenen om jezelf een schouderklopje te geven.

Ennnn actie! Niet nadenken, maar gewoon doen! Maar wat nou als je dat best wel eng vindt? Snappen we! Wij vinden jullie allemaal prachtige mensen, maar de enige manier waarop jij de herfstdip kan skippen en energiek uit bed kan komen is door het β€˜gewoon’ te doen. In de leukste ochtend community van Nederland helpen we je om de ochtend voor jezelf te pakken en in de maand november te focussen op het thema: GEWOON DOEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: