Slaap- en ochtend-apps voor de vroege morgen

Opstaan op de vroege morgen en je dag meteen fris en fit beginnen, dat maakt je een stuk productiever en het geeft je een fijn gevoel! Welke ochtend- en slaap-apps zorgen ervoor dat je heerlijk slaapt en kunnen jouw ochtend nóg gemakkelijker, fijner of beter maken? Ik zocht het uit!  

De manier waarop je wakker wordt, bepaalt een groot deel van de rest van je dag. De stemming waarmee je wakker wordt is dus als het ware de eerste stap richting een goede dag! En eerlijk is eerlijk, niemand wordt vrolijk wakker met een schelle, harde pieptoon als wekker.

Sleep Cycle

Wakker worden terwijl je het lichtst ligt te slapen, zorgt ervoor dat je het meest uitgerust wakker wordt. Maar hoe weet je nu wat de perfecte timing is? De app Sleep cycle kan je daarbij helpen. Deze app analyseert je slaapritme en zorgt ervoor dat je wakker wordt gemaakt op het ideale tijdstip! Het enige wat je zelf hoeft te doen is het tijdstip instellen waarop je wakker wilt zijn. De app zorgt er dan voor dat je uiterlijk dat tijdstip wakker bent, maar het kan ook eerder zijn! Sleep Cycle vind je hier.

Sworkit

Je ochtend beginnen met een work-out zorgt ervoor dat je fris en vol energie aan de dag begint. Maar heb jij nou net wat minder tijd op de vroege morgen en doe je je work-out liever thuis dan in de gym? Dan is Sworkit een perfecte app! Het enige dat jij hoeft te doen is de app te starten, te kiezen hoe lang je wilt trainen, het soort training kiezen en go! Pluspunt, Sworkit synchroniseert dus met MyFitnessPal, zodat je alles netjes bij kunt houden. Sworkit vind je hier.

Alarmy

Deze app is echt één van mijn favorieten, haha! Heb je moeite met wakker worden? Dan MOET je deze app downloaden. In Alarmy zet je je wekker voor de volgende ochtend. ‘s Ochtends gaat je wekker af, maar die kan je niet zomaar uitzetten. Je moet eerst een opdracht uitvoeren, zoals een rekensom, voordat het geluid stopt. Snoozen is er echt niet meer bij. Download Alarmy hier.

Calm

Calm is een app die je helpt om in een fijne mood wakker te worden. Je kunt met deze app verschillende wekkers instellen die allemaal bestaan uit natuurgeluiden. Zo kun je wakker worden met de zee op de achtergrond, een regenwoud, de vogeltjes of de stromende regen. Net wat jij fijn vindt. Zodra jij een thema kiest, leidt de app je door een aantal ontstressende stappen met meditatie en je bent good to go! Calm vind je hier.

Sleep: Slaap lekker, meditatie

De app Sleep is er speciaal voor wie moeite heeft met in slaap komen en voor wie ‘s nachts vaak wordt en dan lang wakker ligt. Lig jij vaak te piekeren, lukt het niet om je hersenen uit te schakelen en in slaap te vallen? De slaap-app Sleep vind ik een hele fijne. Je betaalt een klein bedrag per maand, maar dat is het helemaal waard. Met verhalen, meditaties en rustgevende geluiden zorgt Sleep ervoor dat je slaapt als een baby. Ook je slaapritme wordt aangepakt. De bedtijdherinnering zorgt ervoor consequent op dezelfde tijd naar bed gaat, wat zorgt voor een betere nachtrust. De app Sleep download je hier.

Smart recorder

Smart recorder is een gewone geluidsrecorder om bijvoorbeeld een gesprek met iemand op te nemen, maar werkt ook perfect om je nachtelijke gebrabbel op te slaan. De app wist namelijk stille momenten, dus je telefoon is niet meteen vol na een nachtje opnemen. Dit is echt zo grappig. Heel veel mensen praten namelijk in hun slaap, maar weten dat helemaal niet van zichzelf. Download Smart recorder hier.

HeadSpace

Zoals uitgelegd in eerdere blogs over meditatie, is meditatie goed en stress slecht voor je lichaam. Je ochtend beginnen met een aantal minuten meditatie is dan ook geen slecht idee. Je creëert een positieve flow, even wat extra ruimte in je hoofd en bent helemaal fris en energiek. Headspace is een app die je daarbij helpt. In 10 minuten per dag begeleidt deze app je door middel van een duidelijke uitleg, een fijne stem en mooie animaties. Deze app is dus heel handig voor mensen die weinig ervaring hebben met meditatie, zoals ik! Headspace vind je via deze link.

Welke apps gebruik jij in de ochtend? Laat een comment achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.