5 x items voor een DGM-proof slaapkamer

slaapkamer - slaaptekort

In deze blog had ik jullie een kijkje willen laten nemen in mijn slaapkamer. Maar door alle drukte van de afgelopen tijd is het maken van foto’s er nog niet van gekomen. Ik moet tenslotte wel eerst even mijn kamer opruimen 😉 Je hebt deze blog dus nog van mij tegoed, dus daarom nu een tikkie anders: 5 items die jouw slaapkamer helemaal DGM-proof maken.

Onmisbare items in jouw slaapkamer

Wat is een DGM-proof slaapkamer? Een slaapkamer waar je je tot 120% kunt opladen. Een slaapkamer die het makkelijk maakt om vroeg uit bed te komen. Die jou zelfs helpt om je doelen te bereiken. Kan je dat van een slaapkamer verwachten? Jazeker, let maar eens op!

1: Tapijtje naast je bed

Als ik dat zo typ, dan denk ik aan de slaapkamer van een omaatje. Misschien was oma’s idee gewoon zo gek nog niet! Vooral voor de koukleumen onder ons kan het opstaan in de vroege, koude ochtend niet zo’n fijn vooruitzicht zijn. Met een tapijt naast je bed, stap je niet meteen op de koude vloer en dat geeft je nét even wat meer tijd om chill wakker te worden voordat je onder de douche springt.

5 onmisbare tips voor een DGM-proof slaapkamer

2: Urban Jungle

Wist je dat planten je slaapkwaliteit kunnen verbeteren? Dit komt doordat planten de luchtkwaliteit van je slaapkamer verbeteren. Een betere lucht in je slaapkamer zorgt voor betere slaap. Bovendien zorgt het ook voor een meer productieve dag de dag erna. Dubbele winst dus!

5 onmisbare tips voor een DGM-proof slaapkamer

3: Goed leesvoer

Dat tv en smartphone in bed niet zo goed zijn voor je slaapkwaliteit, heb je waarschijnlijk al eens gehoord. Dit komt onder andere doordat het licht van deze apparaten zorgt dat je niet het slaaphormoon aanmaakt, terwijl het wel al bedtijd is. Nee, wat jij nodig hebt is goed leesvoer. Door in bed te lezen voor het slapen gaan (met weinig licht), maak je wel melatonine aan, raken je ogen vermoeid en slaap je uiteindelijk dieper.

5 onmisbare tips voor een DGM-proof slaapkamer

Oké de kalender is niet zo goed voor het slapen gaan (want: vol energie!), maar wel voor als je wakker wordt!

4: Je doelen aan de muur

Een motivatieboost: hang je doelen aan je muur. Maak een mooie poster, moodboard of inspiratiequote om jezelf te herinneren aan wat jij wilt bereiken.

5 onmisbare items voor een DGM-proof slaapkamer

5: Haakjes of een stoel voor je kleding

Hier komt mijn oma-weet-raad-tip weer hoor. Wist je dat je beter slaapt als je kamer netjes is? Door de rommel om je heen, wordt het onrustig in je hoofd, waardoor je ook onrustig slaapt. Beter houd je je kamer dus clean. Bij mij wordt het met name door kleding al snel een rommeltje. Dan zijn haakjes of een stoel ideaal.

5 onmisbare items voor een DGM-proof slaapkamer

Is jouw slaapkamer DGM-proof?

Of misschien heb je zelfs wel andere items die het DGM-proof maken. Dan ben ik wel benieuwd welk item dat is!

Dit vind jij vast ook leuk:

2 Responses to “5 x items voor een DGM-proof slaapkamer”

april 27, 2019 at 8:55 am, Dit kan doen om op tijd te slapen- DEAR GOOD MORNING said:

[…] Weg met alle prikkels om je heen, jouw slaapkamer moet zo zen als een tempel zijn. Hoe? Check of jouw slaapkamer DGM-proof […]

Reply

mei 31, 2019 at 3:26 pm, Geluk is: goed kunnen slapen! - DEAR GOOD MORNING said:

[…] eerste is het belangrijk dat de plek waar je gaat slapen zo chill mogelijk aanvoelt. Zet je raam op een kiertje voor frisse lucht en zorg dat de tempratuur […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots