blog

Snel calorieën verbranden met deze work-out

Dat klinkt als muziek in de oren toch? Een korte work-out, lekker snel klaar en toch snel calorieën verbranden. Voor deze work-out hoef je je slechts twintig minuten in het zweet te werken. Yes, let’s go!

Deze oefeningen kun je uitvoeren waar je maar wilt: in de sportschool, buiten en zelfs in je slaapkamer. Je hebt er niks voor nodig.

Het is belangrijk dat je start met een goede warming-up. Dat zorgt ervoor dat je spieren alvast warm zijn voordat je begint.

Zet een lekker muziekje op voor extra motivatie, bijvoorbeeld mijn Dear Good Morning playlist op Spotify!

Kick butt – 50 seconden

Ga rechtop staan en schop je benen om en om tegen je kont. Houd je handen voor je billen, zodat je niet met blauwe plekken eindigt. Hoe sneller je wisselt, hoe meer je verbrandt. Go, go, go!

Rust – 10 seconden

Skater – 50 seconden

Het tempo blijft lekker hoog. Deze oefening heet de skater. Je maakt een springende beweging van links naar rechts en je neemt je armen mee. Je kunt het!

Rust – 10 seconden

High knees – 50 seconden

Knieheffen en dan zo snel mogelijk. Hoe sneller, hoe zwaarder en hoe meer je dus verbrandt. Blijf dit 50 seconden lang herhalen. You can do it!

Rust – 10 seconden

Mountain climbers – 50 seconden

Ga liggen in de plank. Het is voor deze oefening belangrijk dat je je buik- en bilspieren aanspant. Trek je knieën een voor een naar je borst toe. Probeer het tempo een beetje op te voeren. Ook hier geldt weer: houd het 50 seconden vol.

Rust – 10 seconden

Tick tocks

Neem als starthouding de plank aan. Zet je voeten tegen elkaar aan. Nu spring je 50 seconden lang met je voeten naar buiten en naar binnen. Go!

Ben je al warm? Dit was ronde 1. Begin weer van voren af aan. In totaal doe je elke oefening vier keer. Succes!

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: