Spierpijn verminderen? Hoe dan?

Spierpijn, het hoort er een beetje bij, hè, als je fanatiek sport. En soms is het heerlijk om te voelen dat je echt wat hebt gedaan! Maar o, wat is het irritant als die trap wel de Mount Everest lijkt en je niet normaal kunt gaan zitten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om jouw spierpijn te verminderen.

Koffie

Raar maar waar, je bakkie voor de training helpt tegen spierpijn. Tenminste als je voor de variant met cafeïne gaat. Hoe het precies werkt is een nogal medisch verhaal, maar het komt op het volgende neer: de cafeïne in de koffie zorgt ervoor dat je pijnprikkels naar je brein worden geremd. Zo ervaar je dus minder last en kun je sneller weer knallen in de sportschool!

Koude douche

In de categorie doen we liever niet, maar het helpt wel. Koud afdouchen of een sprong maken in een ijsbad. Door de warme kraan aan het eind van de douche even uit te draaien en tot tien te tellen, bevorder je het herstel van je spieren. De bloedvaatjes onder je huid trekken tijdelijk dicht om zo je organen warm te houden. Door daarna weer op te warmen, stroomt je bloed sneller richting je vermoeide spieren. Hierdoor krijgen ze dus als het ware even een boost. Tijdens de warme lente- of zomerdagen is het misschien iets om te proberen?

Tips tegen spierpijn

Sporten

Misschien wel het laatste waar je aan wilt denken als je heftige spierpijn hebt, is weer gaan sporten. Maar lichte inspanning helpt echt! Je zult merken dat je spieren al snel minder pijn gaan doen als je weer op gang bent. Gewoon even wandelen en een klein ommetje maken, is ook een optie als je spierpijn in je benen hebt. Door je in te spannen vergroot je namelijk de bloedtoevoer naar je spieren, wat dan weer zorgt voor een sneller herstel.

Omega 3

Een van de weinige supplementen die aantoonbaar helpt tegen spierpijn is Omega 3. Ben je, net als ik, niet echt een viseter dan is de kans groot dat je hier wel wat extra’s van kan gebruiken. Omega 3 is onmisbaar voor het goed werken van je cellen en bloedcirculatie. De cellen in je lijf maak je als het ware “kapot“ met sporten en moeten dus herstellen. Gezondere cellen herstellen beter, dus heb je korter last van spierpijn.

Massage / foamroller

Misschien wel de meest bekende manier om je spierpijn te verminderen, een fijne massage! Kijk je vriend of vriendin na je training lief aan en laat hem of haar de spieren waar je je net op hebt gefocust masseren. Let wel op dat dit rustig gebeurt! Vlak na je training heb je niks aan een stevige massage, je maakt dan alleen maar meer stuk, terwijl je spieren al zo hard moeten werken om te herstellen. Geen extra persoon in de buurt? No problem, een foamroller doet hetzelfde. Pak nog even tien minuutjes mee aan het einde van je training en je spierpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Wat zijn jouw beste tips om spierpijn tegen te gaan?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Die koude douche is voor de echte doorzetter…maar wat een ontdekking! Dat doe ik vanaf nu dus altijd na het sporten, ook in de winter..:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken