Sportreview: JBL Endurance PEAK

De JBL Endurance PEAK staat bekend als dé sport oordopjes als het om HIIT-workouts gaat. Veel springen, rennen, op de kop hangen. En… ze zouden blijven zitten. Dat wilde ik als sporter natuurlijk wel even testen. Sport review: JBL Endurance PEAK – écht oordopjes om te peaken? Find out in deze blog.

Voor je verder gaat lezen wil ik je niet lekker maken met allen maar mijn review. Of wel. Hangt ervan af. Ha, wat ik wil zeggen: jij kan deze JBL Endurance PEAK ook gaan testen. Dit kan je doen door mee te doen aan mijn KERST HIIT-WORKOUT. Je kan dan namelijk deze oordopjes – nee niet de mijne, je eigen exemplaar – winnen.

Dus…

Dat is weer fijn. Wil je natuurlijk wel eerst even weten wat ik ervan denk he? Snap ik. De JBL Endurance PEAK zijn de eerste volledig draadloze in-ears van de JBL Endurance serie.

Eerst even wat technische informatie: je favoriete workout playlist stream je eenvoudig via Bluetooth van je smartphone of tablet. De oordopjes zijn waterbestendig (IPX-7 classificatie), dus je kan maximaal zweten en je muziek blijft lekker doorgaan. De ingebouwde accu van de Peak voorziet deze draadloze oordopjes tot wel 4 uur van power. Oh en zijn je oordopjes leeg? Het oplaadhoesje beschikt ook over een snellaadfunctie, waarmee je na slechts 10 minuten laden weer een uur kunt luisteren. Wow, daar kan geen workout tegen op.
De Endurance Peak gaan automatisch aan als je ze in je oren doet en als je gebeld wordt, switchen de oortjes van een stereo naar een mono sound zodat je altijd geniet van een optimale geluidskwaliteit. Met één vinger kan je trouwens je muziek op pauze zetten, het volgende of vorige nummer afspelen of je volume bepalen. Magisch – aldus mij.

Lets HIIT it!

Wat ik vooral belangrijk vind: oordopjes die blijven zitten als je aan het springen bent. Of burpees doet. Ik vind het heerlijk om in mijn eigen zone te zitten, lekker muziekje op, maar niet dat ik de hele tijd bezig ben om die oordopjes in mijn oor te houden. Dus ik ging de test doen: 20 burpees, rennen op de loopband, heftige bewegingen op de crosstrainer, jumping lunges en rondrennen. Check hier wat er gebeurde:

Spelen

Waarom zie ik dit meteen als speelgoed? Als je op het oordopje klikt, gaat de muziek af. Klik je twee keer, gaat die vanzelf naar het volgende nummer. Met de volumeknop ben ik nog niet zo goed, dat is over het oordopje wrijven. Hm…

Nog wat dingen die mij opvielen:

Ligt het aan mij of krijgen jullie ook nooit de verpakking open?
♦ Bij mijn linkeroor floepte die er meteen in (eeeuh?), bij de rechter was ik even bezig.
♦ Ik ben zo iemand die nooit een handleiding leest en gewoon wil dat het meteen werkt. Dat deed het gelukkig ook. Meteen in en je hebt muziek.
♦ Het oplaaddoosje is way-to-cute en lijkt op een grote ring-doos. Do you want to… in-ear me?
Je ziet echt helemaal in je eigen zone. Je hoort niets meer om je heen!
De prijs is 149 euro per stuk. 

Eindcijfer: 8+
De eerste in-ear oordopjes die (na even wrikken) goed blijven zitten, meteen verbinden met de telefoon en top kwaliteit aan muziek hebben.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met JBL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 3 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 2 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • ochtendroutine en sportschema dear good morning

  Invulschema’s ochtend en sport – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • deel 1 sportplanner fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 1 – weekschema

  0.00
  In winkelmand

Het leukste cadeau om te geven. Voor alle (nieuwe) ochtendmensen.

Laten we 2021 energiek, fit, gelukkig en succesvol maken.

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.