Waarom juist wel sporten in de ochtend?

Dat ik overduidelijk een ochtendsporter ben, dat mag wel duidelijk zijn denk ik, maar toch hoor ik ook vaak om me heen dat mensen juist liever in de avond sporten. Hoe dan?! Dat vraagt om actie, jaaaa, dus hier meteen een lijstje met redenen waarom je juist wél ‘s ochtends de gym in zou moeten duiken! Let je op? Komtieee. 

Je hebt de ruimte

Dat is voor mij echt een pluspunt! In de ochtend is het vaak nog lekker rustig in de sportschool en daardoor heb je dus perfect de ruimte om je workout te doen. Niet wachten tot je op de apparaten kunt en gewoon de dumbells pakken die je wilt. En geen geduw en getrek om die ene fijne crosstrainer bij het raam.

sporten in de ochtend

Motivatie en een goed gevoel! 

Wanneer jij al in de gym aan het knallen bent, ligt de rest van de wereld nog lekker op 1 oor in bed. Dat geeft mij vaak al een hele boost! Daarnaast ben ik na een training zo fijn wakker dat ik genoeg energie en motivatie heb om de dag door te komen.

Als ik ‘s ochtends train heb ik vaak gedurende de dag ook minder trek ik “ongezondere” producten, ik neem dan toch vaak een verantwoord alternatief. Snakt mijn lichaam naar, dus win-win! Enne, door te sporten komt er in je lichaam het stofje endorfine vrij. Dit stofje zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt. De hele dag een goed humeur dus!

sporten in de ochtend

Beter slapen 

Als je ‘s ochtends gaat trainen zul je waarschijnlijk ook eerder opstaan en waarschijnlijk ga je dan dus ook eerder naar bed. Je verplaatst als het ware je ritme een beetje om toch aan je slaapuren toe te komen. Door je dag actief te beginnen heb je ook meer tijd in de avond. En dat betekent dan weer: meer vrije tijd om je doelen na te streven of om meer leuke dingen te doen! Of… gewoon helemaal niks, dat kan ook. Door ‘s avonds rustig aan te doen ga je helemaal zen naar bed. En ja, dan val je dus ook weer makkelijker in slaap :)

sporten in de ochtend

Be proud! 

YESSSS! Wanneer het je dan is gelukt om op te staan, jezelf naar de gym te verplaatsen en die workout eruit te knallen, dan mag je echt wel even trots zijn op jezelf! En na een tijdje wordt sporten in de ochtend een gewoonte en wil je niet anders meer! You goooo!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search