blog

Sporten met warm weer – Tips

Nu de zomer officieel is begonnen, kijken we natuurlijk allemaal uit naar de tropische temperaturen tijdens de vakantie. Gelukkig zijn wij als ochtendgekkies vaak al lang klaar met sporten als het echt warm begint te worden. Toch is het handig om deze tips voor sporten met warm weer eens door te lezen, vooral als je op vakantie naar een zonnige bestemming gaat.

Hydrateren

Tijdens het sporten met warm weer is het belangrijk om voldoende water te drinken. Zeker als het later op de dag als de temperaturen nog meer oplopen, waardoor je extra vocht verliest. Als je veel zweet in de zomer is mogelijk om wat suiker met een klein beetje zout in je water te mengen (0,5 gram zout op 500 ml). Door je water op deze manier volume te geven wordt het sneller opgenomen door je lichaam. In plaats van zelf zo’n mengsel te maken, kan je er ook voor kiezen om een hypotone of isotone sportdrank te drinken.

vroeg opstaan dear good

Vroeg sporten

Wat is het toch fijn om een ochtendgekkie te zijn! Door vroeg te sporten ben je de warmte voor, waardoor je tijdens jouw sportsessie alles kan geven. Gelukkig beginnen de groepslessen in de DGM Hub deze zomer al om 06.00 of 06.30. Uiteraard kan je ook altijd één van de te gekke lessen terugkijken als je liever nog eerder wil sporten.

Bescherm jezelf

Ook al schijnt de zon ’s ochtends vroeg nog niet zo fel, het is echt een must om jezelf in te smeren met een goede UV-bescherming. Koop een goede zonnebrand die ook tijdens het zweten bij een intensieve workout blijft zitten. Deze zonnebrand is mijn favoriet.

Insecten

Het is heerlijk om buiten te sporten als het warm weer is. De yoga- en workoutvideo’s uit de DGM Hub zijn ideaal om in de tuin, het park of op het strand te doen. Check jezelf na het buiten sporten alleen wel altijd op ongewenste gasten, zoals teken. Door je regelmatig in te sprayen met een goede insectenspray als deze, voorkom je veel insectenbeten.

Afkoelen

Het is heerlijk om na een sportsessie in de zomer koud te douchen. Let er alleen op dat je de douche niet meteen op standje ijskoud zet als je jezelf oververhit voelt. Door de extreme overgang in temperaturen kunnen je bloedvaten vernauwen. Daarnaast krijg je het na een ijskoude douche ook vaak heel snel weer warm, aangezien je lichaam hard moet werken om je temperatuur te reguleren.

Draag luchtige kleding

Er is niks zo lekker als luchtige kleding dragen tijdens het sporten met warm weer. Zo zorgt het voor een goede ventilatie en krijg je vaak ook minder snel last van zweetplekken.

Wil jij tijdens de zomer net zo blijven genieten van een energieke ochtend als dat je nu doet? Download dan hier de gratis #deargoodsummer E-planner. Deze E-planner geeft je iedere ochtend een te gekke sportieve uitdaging.

Wat is jouw gouden tip om te sporten met warm weer? Ik ben benieuwd! Laat het me hieronder weten in de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: