Stop met thee als je slaapproblemen hebt

Slaapproblemen thee

Lekker een bakje thee in de avond. Wie doet dat nou niet? Het liefst nog met iets lekkers erbij. Gewoon. Knus, nog even voor het slapen gaan. Tot je uren naar het plafond aan het staren bent, want: waar is je slaap gebleven?

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten thee. De een zweert bij groene thee, de ander neemt een fruitig smaakje en een derde drinkt misschien liever kruidenthee. Hoe dan ook, het wordt vaak gezien als een gezonde variant op koffie en daarom neem je het ook in de avond.

30 mg cafeïne in een kopje thee

Wat je misschien niet wist, is dat er vaak cafeïne zit in thee. Hoeveel hangt af van de soort thee, hoe sterk de thee is gezet en de grootte van je mok. Gooi nou niet meteen al je thee weg. Er zijn namelijk wel soorten thee die je gerust kunt drinken zonder cafeïne.

In groene thee en zwarte thee zit gemiddeld het meeste cafeïne. Dat is gemiddeld per kopje wel 30 mg. In een gemiddeld kopje koffie zit 60 mg. Ik kan dus elke avond zo’n 2 grote koppen thee wegdrinken, waardoor ik zo’n 60 tot 90 mg cafeïne binnenkrijg. SLIK.

Deze thee kan je wel drinken

De enige thee waar geen cafeïne in zit is kruidenthee. Officieel is kruidenthee ook geen thee, aangezien het niet is gemaakt van de theeplant. Kies dus in de avond voor een kruidenthee of koop thee waar duidelijk “nachtrust” opstaat. Je avondje chillen op de bank met een kopje thee kan dus echt nog wel.

En je slaapprobleem is verholpen

Skip je thee met cafeïne en je bent meteen goed bezig om je slaap goed aan te pakken. Drop je thee met cafeïne meteen in de prullenbak en ontdek na één maand of je al beter slaapt. Wedden?

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots