Stop met thee als je slaapproblemen hebt

Lekker een bakje thee in de avond. Wie doet dat nou niet? Het liefst nog met iets lekkers erbij. Gewoon. Knus, nog even voor het slapen gaan. Tot je uren naar het plafond aan het staren bent, want: waar is je slaap gebleven?

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten thee. De een zweert bij groene thee, de ander neemt een fruitig smaakje en een derde drinkt misschien liever kruidenthee. Hoe dan ook, het wordt vaak gezien als een gezonde variant op koffie en daarom neem je het ook in de avond.

30 mg cafeïne in een kopje thee

Wat je misschien niet wist, is dat er vaak cafeïne zit in thee. Hoeveel hangt af van de soort thee, hoe sterk de thee is gezet en de grootte van je mok. Gooi nou niet meteen al je thee weg. Er zijn namelijk wel soorten thee die je gerust kunt drinken zonder cafeïne.

In groene thee en zwarte thee zit gemiddeld het meeste cafeïne. Dat is gemiddeld per kopje wel 30 mg. In een gemiddeld kopje koffie zit 60 mg. Ik kan dus elke avond zo’n 2 grote koppen thee wegdrinken, waardoor ik zo’n 60 tot 90 mg cafeïne binnenkrijg. SLIK.

Deze thee kan je wel drinken

De enige thee waar geen cafeïne in zit is kruidenthee. Officieel is kruidenthee ook geen thee, aangezien het niet is gemaakt van de theeplant. Kies dus in de avond voor een kruidenthee of koop thee waar duidelijk “nachtrust” opstaat. Je avondje chillen op de bank met een kopje thee kan dus echt nog wel.

En je slaapprobleem is verholpen

Skip je thee met cafeïne en je bent meteen goed bezig om je slaap goed aan te pakken. In de cursus beter slapen die je in de DGM Hub kan volgen, leer jij alle tips en tricks om binnen een maand tijd beter en dieper te kunnen slapen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek