Superfoods en vitamines – echt nodig?

superfoods en vitamine

De grote superfood hype is misschien wat weggezakt, maar nog steeds staan webshops en winkels er vol mee. Elk potje zegt hetzelfde, dit MOET je gewoon gebruiken. Hetzelfde geldt voor vitamines, want als je niet dagelijks een handvol supplementen neemt lijk je er niet bij te horen. Je wilt toch goed zijn voor je lichaam ?

De afgelopen jaren heb ik verschillende dingen geprobeerd en slechts een handjevol gebruik ik nu nog meerdere keren per week. Producten waarvan ik het gevoel heb dat ze mijn lijf echt ondersteunen!

Vitamine D

Vitamine D, het kan niet anders dan dat je daar de afgelopen maanden veel over hebt gehoord. Moet je dit nou wel of niet slikken? Vitamine D bouw je voornamelijk op door direct contact met zonlicht, en dat laatste, dat heb ik in de winter nauwelijks. Ik werk op kantoor dus ga vaak in het donker die kant op en in het donker weer naar huis. Daglicht? Dat zie ik dan dus alleen door een raam.

Een vitamine D tekort zorgt onder andere voor weinig energie en chronische vermoeidheid. Beide sla ik liever over, dus zodra de R in de maand zit neem ik dagelijks wat extra’s.

vitamined body&fit, superfoods

Vitamine B12

Deze is vooral voor degene onder ons die weinig tot geen dierlijke producten eten. Eet je bijvoorbeeld maar een keer per week vlees en gebruik je in plaats van melk sojaproducten? Dan is het slim om wat extra vitamine B12 te nemen. B12 zorgt voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes, bij een tekort krijg je al snel te maken met bloedarmoede.

Je hoeft je echter niet druk te maken als je meerdere keren per week dierlijke producten binnen krijgt, dat is meer dan voldoende! Vitamine B12 is namelijk een van de weinige vitamines waarvan je lichaam een reservepotje aanmaakt.

Matcha poeder

Energiebooster, detoxmiddel en (tsja ook niet onbelangrijk 😉 ) libido-verhogend en dat allemaal in een klein beetje groen poeder. Matcha wordt beschreven als een soort van wondermiddel. Dat is het natuurlijk niet, maar het helpt je lijf wel echt een handje. Waarschijnlijk heb je de bekende groene drankjes al wel voorbij zien komen op Instagram. Het wordt veel gebruikt om thee van te maken maar kan ook prima in je smoothie.

superfoods en vitamines

Spirulina poeder

Dit donkergroene poedertje ruikt als een lang niet schoongemaakte vissenkom maar is o zo gezond. Het is een alg welke vooral rijk is aan eiwitten. Daarnaast heeft het net als Matcha een ontgiftende werking en is het rijk aan mineralen zoals ijzer en magnesium. De smaak is echt niet te doen dus strooi dit niet te fanatiek in je smoothie of nog beter, neem het in pilvorm!

Omega 3

Bijna onmisbaar voor elke sporter, Omega 3. Dit vetzuur krijg je voldoende binnen als je een keer per week vette vis eet (bijvoorbeeld tonijn of zalm), dan is bijslikken echt niet nodig. Maar ben je geen viseter dan is het slim om bij te slikken. Hiermee ondersteun je je hart- en longfunctie en daarnaast heeft het een ontstekingsremmend effect. Het helpt je om sneller te herstellen van een training en helpt blessures te voorkomen.

Tenslotte nog wel even een sidenote. Ik ben geen expert en slik alleen vitamines en superfoods waar ik me goed bij voel. Voor elk supplement of superfood wat je neemt geldt hetzelfde: kijk naar wat past bij jouw levenstijl en voedingspatroon!

superfoods en vitamine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties

De Dear Good Morning Shop

 • T-shirt zwart – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • T-shirt wit Dear Good morning

  T-shirt wit – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • Pre-order nu mijn boek!

  Meer informatie
 • E-book-HIIT-work-outs-DGM

  E-book – Let’s HIIT it (7 work-outs)

  8.75
  In winkelmand

Join jij de DGM-community?

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.