De juiste support zorgt voor betere prestaties

Support positiviteit

Met de juiste mensen om je heen bereik je meer. Dat besef ik me maar al te goed. Een flinke tijd geleden was ik aanwezig bij een voetbalwedstrijd van onze Orangjeleeuwinnen. Maar liefst 10.000 Nederlanders zaten samen met mij op de tribune om de Nederlandse vrouwen aan te moedigen. Wat een voordeel, dacht ik nog, zoveel support.

Tijdens de nabeschouwing hoorde ik een van de speelsters zeggen: “Door het uitzinnige publiek deed ik nog meer mijn best.” Hierdoor besefte ik hoe belangrijk de juiste support is. Een steuntje in de rug, een kleine of grote aanmoediging of een peptalk als je het echt niet meer ziet zitten. Het is zo belangrijk. Zoeken we stiekem uiteindelijk niet altijd bevestiging van de mensen om ons heen? 

Wie inspireert jou?

Hoe graag we het soms ook willen, je hoeft het niet alleen te doen. Deel je successen en deel je dieptepunten. Trek je op aan anderen die je inspireren en leer van elkaar. Zonder de juiste support was ik bijvoorbeeld nooit voor mezelf begonnen. Doodeng vond ik het, maar door de motivatie van vrienden en familie om mij heen heb ik het toch geprobeerd. “Jij kunt het, ik geloof in je.” Ik las ook succesverhalen van anderen met een eigen bedrijf en wist: dit wil ik ook en nog belangrijker, dit kan ik ook.

Support positiviteit 2

Omring jezelf met positiviteit

Een complimentje doet ieder mens goed. Omring jezelf met positiviteit en de juiste support, dat maakt je gemotiveerder. Herken je dat? Een complimentje krijgen dat je goed bezig bent, geeft je energie om door te gaan. Geen feedback horen over dat project wat voor jou superbelangrijk is, doet je twijfelen of je het wel goed doet. En maakt misschien ook wel dat je minder inzet toont dan na dat complimentje.

De Law of Attraction: de wet van aantrekkingskracht

Ik geloof er heilig in. Positiviteit trekt positiviteit aan. Focus je je op iets negatiefs, dan trek je dingen aan die dit gevoel in stand houden. Omring jezelf dus met mensen die in je geloven en omring jezelf met mensen met een positieve instelling. Dan kan je de hele wereld aan. Dat beloof ik je.

Op uitnodiging van Atout France (het Frans Bureau voor Toerisme) reisde mijn redacteur Eleni van 9 tot en met 12 juni met de Thalys naar de Franse havenstad Le Havre om de wedstrijd Nederland tegen Nieuw-Zeeland bij te wonen. Naast de wedstrijd van de Oranjevrouwen ontdekte ze de plaatsen Le Havre en Etretat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 3 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 2 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • ochtendroutine en sportschema dear good morning

  Invulschema’s ochtend en sport – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • deel 1 sportplanner fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 1 – weekschema

  0.00
  In winkelmand

Het leukste cadeau om te geven. Voor alle (nieuwe) ochtendmensen.

Laten we 2021 energiek, fit, gelukkig en succesvol maken.

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.