Testpanel: hardloopgels en hardloopsnoepjes Powerbar

Tijdens het rennen van lange afstanden kun je niet meer zonder eten en drinken. Je verbrandt zoveel dat je je energielevel moet aanvullen. Hoe zijn de PowerGels en PowerShots van Powerbar? Mijn rennende testpanel testte het uit.

Het rennende testpanel

Het testpanel bestond dit keer uit Erwin, Simone, Michel en Eleni. Vier fervente hardlopers die elke maand aardig wat kilometers maken. Erwin testte de gels en gums uit tijdens de Polar Bear Challenge: een halve en hele marathon in hetzelfde weekend in Groenland. Michel maakte het nog bonter. Hij liep maar liefst 351 kilometer in de testmaand, met onder andere de Terschellingtrail van 50 kilometer, de marathon in Eindhoven en de zowel de 8 kilometer als de halve marathon in Amsterdam.

Wat hebben zij getest?

  1. De Powerbar Gels in de smaken Green Apple en Orange. Dit is een vloeibare hardloopgel.
  2. De Powergel Shots in de smaak cola. Dit is een hardloopsnoepje in de vorm van een winegum. Vijf gums staat qua energie gelijk aan één zakje van de Powerbar Gels.

Wil je weten welke producten mijn testpanel nog meer heeft getest? Lees het hier terug.

Smaak

Hardloopgels

Michel stond met twee gelletjes (de Apple en Orange) en de gums aan de start van de marathon in Eindhoven. “Op kilometer 14 en kilometer 28 heb ik een gelletje genomen. Na 3:57 uur kwam ik fris en fruitig over de finish. De smaak van beide gels is prima. En ik heb geen maag- of darmklachten gehad. Na al die kilometers waren mijn testproducten op, dus heb ik zelf nog meer bijgekocht. Ze zijn echt heel fijn. Ik liep op de halve marathon een mega pr van 1:44:06. Ik ga de producten zeker vaker gebruiken.”

Hardloopgums

Over de colasmaak van de gums was het hele testpanel te spreken. Erwin is fan:“Als je van winegums en sporten houdt, is dit echt een goede keuze. Toen ik ze proefde dacht ik: als ik maar niet een hele zak op eet van dit product, voordat ik begin.” Ook Eleni is gek op de smaak van de gums met colasmaak: “Ik had deze winegums al gebruikt tijdens mijn eerste hele marathon. De smaak is heel goed. Het smaakt naar Haribo-colaflesjes. Sommige andere winegums smaken heel chemisch, maar dat is dat bij deze snoepjes niet het geval.

Michel rent pr na pr

Textuur

Hardloopgels

Over de textuur van de gels is niet iedereen het helemaal eens. De een vindt het lekker, de ander niet. Erwin geeft de voorkeur aan de gels: “De gel was goed te verwerken, lekker vloeibaar en makkelijk te nemen tijdens het hardlopen. Ik heb geen last van gehad in de maag tijdens het hardlopen. Ik heb geen last gehad dat ze gingen plakken in mijn tas, wat ik vaak wel heb met andere energygels.”

Simone was er iets minder over te spreken: “De substantie van de gelletjes vond ik niet lekker. Ik werd er een beetje weeïg, maar tegelijk vol van. Het is niet mijn ding.”

Hardloopsnoepjes

Eleni: “De textuur is goed. Het is net een gewone winegum. Je eet het makkelijk weg tijdens het rennen en dat is fijn.” Erwin is het met haar eens: “Echt een winegum, lekker zacht en het is als of je lekker aan het snoepen bent tijdens je sportieve prestatie.”

Makkelijk in te nemen?

Simone is vooral fan van de snoepjes: “De snoepjes zijn makkelijk te eten tijdens het rennen. Je hoeft niet lang te kauwen, maar het is gewoon snel oplosbaar met een goede smaak.” De gels had ze nog nooit eerder gebruikt en vond ze minder een succes: “Door de maat van de gels vond ik het minder prettig meenemen. Het was net iets aan de grote kant in mijn Flipbelt, dus voelde ik het zakje af en toe zitten. Verder was het allemaal wat plakkerig tijdens het rennen, maar als je normaal stil staat is het prima te doen.”

Ook Michel geeft voorkeur aan de winegums, vooral vanwege het afval: “De PowerShots zijn echt super. Vooral omdat je geen afval hebt. Sommigen gooien alles in de natuur. De powershots deed ik in een los zakje in mijn Flipbelt. Dan kun je er steeds eentje pakken. Dat beviel super.”

Werkt het?

Jazeker! Michel liep pr na pr in de maand dat hij in het testpanel zat. Ook Erwin merkte dat de gels en snoepjes hielpen. “Ik heb twee van de gels genomen en 1 Powerbar Orginal, tijdens de Kustmarathon Zeeland. Daar had ik niet het gevoel gehad dat ik energie tekort kwam en merkte dat het wel een boost gaf bij elke stop dat ik een PowerGel Hydro nam. Om de 10 kilometer heb ik een gelletje genomen, een heerlijke loop gehad en geen last van kramp gehad wat ik vaak heb tijdens lange loopjes.”

Eindoordeel

De PowerShots zijn een grote hit. Iedereen was enthousiast. De gels zijn een kwestie van wennen. Die kunnen zwaar op de maag vallen als je het niet gewend bent. Ook zijn de Powershots vooral heel makkelijk mee te nemen, omdat ze een stuk kleiner zijn.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken