8 x tijd besparen in de ochtend

Vliegt jouw ochtend voorbij zonder dat je het weet of heb je het idee dat een workout never nooit in jouw ochtend past? Dan is het handig om tijd te besparen in de ochtend. Hoe? Let op!

1: Blijf van je telefoon af

Gebruik jij je telefoon als wekker? Grote kans dat je dan ook meteen Whatsapp, Instagram of Facebook opent. Voor je het weet ben je weer doelloos door je tijdlijn aan het scrollen en verlies je veel kostbare tijd.

2: Kijk geen tv in de ochtend

Ben jij iemand die graag in de ochtend de tv aanzet om het nieuws te kijken tijdens het ontbijten? Stop hiermee! Je vertraagt je ochtend hierdoor. Je verspilt kostbare tijd aan reclames, het weer en files waar je niet in zit. Bovendien is de kans dat je zapt naar een ander programma groot.

3: Eet je ontbijt onderweg naar werk

Het is niet echt mindful, maar eten kan je prima combineren met reizen als je meer tijd wilt creëren in je ochtend. Zo  kun je in de trein je bakje yoghurt eten. Reis je met de auto, kies dan voor iets wat je uit het vuistje kunt eten zoals een wrap, muffins of wafels (gezonde dan hè ;-)).

tijd besparen in de ochtend; Advertising Agency: Marcel Paris, France Creative directors: Frederic Temin, Anne de MaupeouCopywriters: Eric Jannon, Dimitri GuerassimovArt directors: Nicolas Chauvin, Romin FavrePhotographer: Laurie Bartley
Bron: Diesel Live Fast campagne 2008, adsofhteworld.com

4: Ga voor een HIIT workout

Heb je weinig tijd, maar wil je tóch graag sporten in de ochtend? Tijd besparen in de ochtend kun je doen door voor HIIT te kiezen. Deze intensieve trainingsvorm is namelijk al super effectief vanaf 7 minuten. Je vind allemaal gratis oefeningen op mijn site.

5: Poets je tanden onder de douche

Je kunt je afvragen of die twee minuten nou echt zoveel gaan schelen. Maar als je toch staat te wachten tot je conditioner is ingewerkt, kun je net zo goed intussen je tanden poetsen. Of nog beter: poets je tanden in de baas zijn tijd als je je ontbijt onderweg opeet. Het is namelijk belangrijk dat je je tanden poetst minimaal een half uur nadat je iets hebt gegeten.

Zo kun je trouwens ook multitasken: je hond uitlaten onder de douche.

6: Was je haren niet iedere dag

Dit is sowieso niet echt goed voor je hoofdhuid. Daarnaast kost het wassen van je haren veel tijd! Zeker als je het daarna ook wilt föhnen en stijlen. Heb je gesport? Dan kan je ook je hoofd droogföhnen. Het is misschien even wennen, maar je gaat hiermee echt tijd besparen in de ochtend.

tijd besparen in de ochtend

7: Bereid je goed voor

Door je eten de avond van tevoren voor te bereiden kun je je in de ochtend veel tijd besparen. Wat dacht je bijvoorbeeld van overnight oats? Je zet een bakje met havermout met melk of water in de koelkast en de volgende dag heb je je basis voor je ontbijt al klaar. Een banaan erbij, handje noten en hoppakee!

8: Stop met snoozen

You snooze you lose! Tijd in dit geval. Hoewel wetenschappers er niet helemaal over uit zijn of en hoe schadelijk snoozen nu precies voor je is, kan ik je wel vertellen: elke 5 minuten die jij snoozt zijn er 5 die je beter had kunnen besteden!

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar wat jij met je extra tijd gaat doen?! Laat het me weten in een comment hieronder. 

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Leuk stukje!
    Ik volg een digitale cursus mindfulness, maar door stress op school en stage heb ik er al lang niks meer aan gedaan. Deze extra tijd kan me helpen het weer op te pakken als ik fris ben (alhoewel ik niet nog eerder ga opstaan als mijn stage om 7 uur begint!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek