Tips voor als je geen zin hebt om te sporten

Geen zin om te sporten? Iedereen heeft wel eens zo’n dag waarop je jezelf niet van de bank kunt slepen. 

Je wilt sporten, maar een stemmetje in je hoofd verzint 101 smoesjes. Hoe kom je daar vanaf? Je weet heel goed dat sporten gezond is, dus hoe zorg je ervoor dat je toch gaat en je na afloop enorm goed voelt? Ik geef je tips.

Ga samen sporten

Niet alleen gezelliger, maar ook een goede stimulans om te gaan: samen sporten met een vriend of vriendin. Zorg dat je elkaar motiveert, zodat ‘geen zin’ geen reden meer wordt om niet te gaan sporten.

geen zin om te sporten, sporten, tips

Schrijf het in je agenda

Zet, net als al je andere afspraken, ook je sportafspraken in je agenda. Een afspraak met een ander zeg je niet af, dus waarom zou je een afspraak met jezelf wel afzeggen? Je gaat gewoon! Ook voorkom je hiermee meteen dat je ‘geen tijd’ hebt. Je sportsessies staan al geblokt in je agenda, dus tijd heb je sowieso.

Tips sporten 1, geen zin om te sporten, sporten

Geen zin om te sporten is geen optie. Stel een doel

Zorg ervoor dat je altijd een doel hebt. Een bikinifitnesswedstrijd, een hardloopwedstrijd of een triatlon. Zorg ervoor dat je weet waarvoor je traint. De enige die je ermee hebt als je niet gaat, ben je zelf. Dus hup hup, de deur uit!

Tips sporten 2, geen zin om te sporten, sporten

Houd je voortgang bij

Dit is een goede motivatie. Houd je voortgang bij. Hoe enorm leuk is het om te zien hoe je vooruit gaat. Een paar keer sporten overslaan zet je weer een paar stappen terug en brengt je niet vooruit. Dat willen we niet!

Wat doe jij op dagen dat je geen zin hebt om te sporten? Laat het weten in de comments. Ik ben benieuwd!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek