blog

Tips om jouw grenzen te verleggen

Grenzen kun je op verschillende gebieden in je leven verleggen: bijvoorbeeld binnen sport, binnen je studie, binnen je relatie met vrienden of binnen je relatie met je partner. De ene grens komt voort uit angst, een andere grens wellicht uit onwetendheid of je hebt het gevoel dat je er nog niet klaar voor bent. Een dergelijke grens verleggen is niet altijd gemakkelijk. In de community werken we iedere maand met een thema waar we die maand extra aandacht aan besteden, voor de maand juni is dat grenzen verleggen. Maar hoe doe je dat dan, grenzen verleggen? En over wat voor grenzen hebben we het?

Uit je comfortzone

Als jij je grenzen wil verleggen moet je uit jouw oude vertrouwde comfortzone stappen. Je leeft waarschijnlijk binnen jouw huidige grenzen, in jouw comfortzone. Je doet wat je fijn vindt en waar jij je zelfverzekerd bij voelt, en daar is natuurlijk helemaal niks mee. Deze maand willen wij je uitdagen om je grenzen te verleggen om het beste uit jezelf te halen. Om je grenzen te kunnen verleggen, moet je eerst in beeld krijgen wat jouw grenzen zijn.

Om deze wat meer af te bakenen raden wij je aan om te focussen op een specifiek onderwerp of een grens. Zo kan je je bijvoorbeeld focussen op een sportprestatie, gezondheid of jouw sociale vaardigheden. Kies op welk gebied je je grenzen wil gaan verleggen en bedenk wat jouw grenzen nu zijn.

Dear Good Morning - Grenzen verleggen

Hoe doe je dat dan, die grenzen verleggen?

We horen je al denken… klinkt leuk, maar hoe dan? Easy peasy! Begin bij het begin. Heb jij bijvoorbeeld gekozen om je te willen focussen op grenzen verleggen op het gebied van jouw sociale vaardigheden, kijk dan wat daarbij nu jouw huidige grenzen zijn. Ben jij verlegen of juist niet? Spreek je makkelijk mensen aan? Ben jij het liefste alleen of liever onder de mensen? Probeer jezelf bewust te worden van jouw huidige grenzen.

Kleine stapjes!

Als jij hebt besloten dat jij deze maand met ons wil werken aan het verleggen van je grenzen, schiet dan niet in paniek! Het klinkt namelijk als nogal wat, maar met kleine stapjes kan je al een groot resultaat behalen. Bedenk welke acties jou helpen om je grenzen te verleggen. De acties moeten haalbaar zijn, maar ze moeten wel buiten jouw comfortzone liggen.

Om even terug te komen op het voorbeeld hierboven. Wil jij jouw grenzen verleggen op het gebied van jouw sociale vaardigheden? Geef jezelf dan bijvoorbeeld de actie om een week lang iedere ochtend goedemorgen te zeggen tegen een vreemde. Kijk wat dit je brengt en probeer steeds een stapje verder te gaan. Vraag bijvoorbeeld de week daarna een vreemde naar zijn/haar ochtendroutine. Misschien ontmoet je op die manier nog wel meer ochtendgekkies!

Dear Good Morning - Grenzen verleggen

Verleggen maar die grenzen!

Ennnn actie! Niet nadenken, maar gewoon doen! Maar wat nou als je dat best wel eng vindt? Snappen we! Wij vinden jullie allemaal prachtige mensen, maar de enige manier waarop jij je grenzen kan verleggen is door het ‘gewoon’ te doen 🙏🏻.

In de maand mei hebben we ons verdiept in het maandthema potentie, wat een mooi uitgangspunt is voordat je je grenzen gaat verleggen.

Dear Good Morning - Grenzen verleggen

We got you! In de leukste ochtend community van Nederland helpen we je in juni met het focussen op grenzen verleggen. Het kan je helpen om iedere ochtend de affirmaties die focussen op grenzen verleggen uit te spreken voor de spiegel. Door dagelijks deze affirmaties uit te spreken, sta jij hopelijk een stuk sterker in je schoenen.

Voel de liefde voor jezelf en wees trots op wie jij bent. Daarnaast hebben we deze maand ook weer een gratis journal, een talk met een expert en heel veel toffe live lessen waarin we focussen op dit thema!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: