Tips om jouw grenzen te verleggen

Grenzen kun je op verschillende gebieden in je leven verleggen: bijvoorbeeld binnen sport, binnen je studie, binnen je relatie met vrienden of binnen je relatie met je partner. De ene grens komt voort uit angst, een andere grens wellicht uit onwetendheid of je hebt het gevoel dat je er nog niet klaar voor bent. Een dergelijke grens verleggen is niet altijd gemakkelijk. Maar hoe doe je dat dan, grenzen verleggen? En over wat voor grenzen hebben we het?

Uit je comfortzone

Als jij je grenzen wil verleggen moet je uit jouw oude vertrouwde comfortzone stappen. Je leeft waarschijnlijk binnen jouw huidige grenzen, in jouw comfortzone. Je doet wat je fijn vindt en waar jij je zelfverzekerd bij voelt, en daar is natuurlijk helemaal niks mee. Wij willen je uitdagen om je grenzen te verleggen om het beste uit jezelf te halen. Om je grenzen te kunnen verleggen, moet je eerst in beeld krijgen wat jouw grenzen zijn.

Om deze wat meer af te bakenen raden wij je aan om te focussen op een specifiek onderwerp of een grens. Zo kan je je bijvoorbeeld focussen op een sportprestatie, gezondheid of jouw sociale vaardigheden. Kies op welk gebied je je grenzen wil gaan verleggen en bedenk wat jouw grenzen nu zijn.

Dear Good Morning - Grenzen verleggen

Hoe doe je dat dan, die grenzen verleggen?

We horen je al denken… klinkt leuk, maar hoe dan? Easy peasy! Begin bij het begin. Heb jij bijvoorbeeld gekozen om je te willen focussen op grenzen verleggen op het gebied van jouw sociale vaardigheden, kijk dan wat daarbij nu jouw huidige grenzen zijn. Ben jij verlegen of juist niet? Spreek je makkelijk mensen aan? Ben jij het liefste alleen of liever onder de mensen? Probeer jezelf bewust te worden van jouw huidige grenzen.

Kleine stapjes!

Als jij hebt besloten dat jij wil werken aan het verleggen van je grenzen, schiet dan niet in paniek! Het klinkt namelijk als nogal wat, maar met kleine stapjes kan je al een groot resultaat behalen. Bedenk welke acties jou helpen om je grenzen te verleggen. De acties moeten haalbaar zijn, maar ze moeten wel buiten jouw comfortzone liggen.

Om even terug te komen op het voorbeeld hierboven. Wil jij jouw grenzen verleggen op het gebied van jouw sociale vaardigheden? Geef jezelf dan bijvoorbeeld de actie om een week lang iedere ochtend goedemorgen te zeggen tegen een vreemde. Kijk wat dit je brengt en probeer steeds een stapje verder te gaan. Vraag bijvoorbeeld de week daarna een vreemde naar zijn/haar ochtendroutine. Misschien ontmoet je op die manier nog wel meer ochtendgekkies!

Dear Good Morning - Grenzen verleggen

Verleggen maar die grenzen!

Ennnn actie! Niet nadenken, maar gewoon doen! Maar wat nou als je dat best wel eng vindt? Snappen we! Wij vinden jullie allemaal prachtige mensen, maar de enige manier waarop jij je grenzen kan verleggen is door het ‘gewoon’ te doen ??.

Lees dit artikel ook eens. Het gaat over potentie en is een mooi uitgangspunt voordat je je grenzen gaat verleggen.

Dear Good Morning - Grenzen verleggen

We got you! In de leukste ochtend community van Nederland helpen we je graag met het focussen op grenzen verleggen. Het kan je helpen om iedere ochtend de affirmaties die focussen op grenzen verleggen uit te spreken voor de spiegel. Door dagelijks deze affirmaties uit te spreken, sta jij hopelijk een stuk sterker in je schoenen. Nog geen lid van de community? Dan kan HIER.

Voel de liefde voor jezelf en wees trots op wie jij bent. 

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek