blog

Tips om te gaan sporten in de regen

Een mooie zonnige herfst is ons dit jaar helaas niet gegund. Al een week lang komt het met bakken uit de lucht. Funest voor onze motivatie. Regen is geen excuus om niet te sporten. Gelukkig hebben we hier wat leuke tips om het sporten in de regen voor jezelf wat makkelijker en vooral ook wat leuker te maken. 

Maroon 5 Rain GIF by NOW That's Music - Find & Share on GIPHY

Buienradar

Buienradar is in natte tijden je grootste vriend. Download de app en check ‘m een uur voordat je naar buiten wil gaan. Meestal heb je dan een redelijk inzicht in wanneer het droogste moment is en of het uberhaupt nog droog gaat worden. Maar onthoud: regen is geen excuus om niet te sporten!

Samen lijden

Van een warm droog huis naar buiten in de regen stappen om te gaan sporten, is natuurlijk niet super motiverend. Dat snappen wij ook wel! Probeer daarom voor deze regenachtige dagen een sportmaatje te vinden die tegen hetzelfde probleem aanloopt. Haal elkaar thuis op om samen te sporten. Of bel met elkaar, zodat je elkaar stimuleert om tegelijk de regen te trotseren. 

Drie lagen kleding 

Regen en wind zorgen er al snel voor dat je lichaam enorm afkoelt. Trek daarom altijd minimaal 3 laagjes aan als je buiten gaat sporten. De lucht tussen deze laagjes zorgt er namelijk voor dat je goed op temperatuur blijft. Een goed regen of windjack is daarnaast ook een must. Tegenwoordig worden deze jasjes al zo licht en ventilerend gemaakt, dat ze perfect zijn om in te sporten.

Dancing In The Rain GIF by Taylor Swift - Find & Share on GIPHY

Swingend de regen door

Zet de allervrolijkste Dear Good Songs playlist op om lachend je work-out in de regen te voltooien. De vrolijke deuntjes zorgen voor een warm en blij gevoel. Niks krijgt jou nu nog klein!

Wet Episode 2 GIF by Will & Grace - Find & Share on GIPHY

It’s raining (wo)men, halleluja

Je weet maar nooit of jouw prins of prinses op het witte paard ook heeft besloten om, precies op hetzelfde moment als jij, de regen te trotseren. Twee sportievelingen die elkaar ontmoeten tijdens een work-out in de regen, een betere match kan ik me niet voorstellen. Voor de vrouwen in dit geval een klein tipje: draag waterproof make-up of juist geen make-up. Je wilt niet dat jouw match made in heaven wegrent, omdat jouw panda ogen hem / haar afschrikken. 

Zichtbaarheid 

In de winter zijn de dagen niet alleen wat regenachtiger, maar vaak ook een stuk donkerder. Het zich van auto’s en fietsers is vaak erg slecht. Zorg er daarom voor dat je goed zichtbaar bent tijdens je work-out buiten. Veiligheid staat voorop!

Emma Stone Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

Douchen

YOU DID IT. Er is niets zo heerlijk om na een work-out waar je wind, regen en storm getrotseerd hebt, gelijk onder de douche te springen. Hou deze beloning voor jezelf in gedachte als je tussen het sporten door er even doorheen zit. Ben je helemaal eindelijk weer helemaal opgewarmd? Dan kan je met een voldaan gevoel je dag beginnen!

Motivatie vinden om met dit weer buiten te sporten is onwijs lastig. Hopelijk kan je er met deze tips weer even tegen aan. Kan je het echt niet opbrengen om toch naar buiten te gaan? Geen probleem er zijn ook genoeg workouts op onze site te vinden die je binnen kan uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: