Met deze tips kun je prima hardlopen in het donker

Die verdomde winter ook altijd. ’s Zomers kan ik hardlopen waar en wanneer ik wil zonder in het donker te lopen. Maar in de winter liep ik voorheen al snel minder omdat ik het donker wilde vermijden. Heb jij dat ook? Zonde! Met deze tips kun je prima na je werk in het donker een rondje maken zonder je onveilig te voelen.

Lampjes

Het allerbelangrijkste als je in het donker hardloopt is opvallen. Je moet zichtbaar zijn voor fietsers en automobilisten. Dat kan prima met een extra lampje. Er bestaan led-lampjes voor hardlopers die je als een band om je onderbeen of bovenarm vouwt. Ze zijn te koop bij sportwinkels zoals Run2Day en Decathlon, maar ook HEMA en Action verkopen goedkope lampjes.

Hardlopen in het donker 2

Route aanpassen

Als je in het donker gaat lopen, kies dan voor een goed verlichte route. Misschien is er wel een verlichte atletiekbaan in de buurt. Een woonwijk of het centrum van een stad is ook een prima alternatief. Vermijd ’s avonds het lopen langs de autoweg en de bossen en duinen. Better safe than sorry!

Loop aan ‘de verkeerde kant’ van de weg

Het beste mijd je autowegen helemaal, maar kan het niet anders, loop dan aan de verkeerde kant van de weg. Met de verkeerde kant bedoel ik: loop het verkeer tegemoet. Zo kun jij het verkeer op tijd zien aankomen en een stap opzij in de berm doen en merkt ook de automobilist jou op tijd op.

Hardlopen in het donker 3

Reflecterende kleding

Naast een lampje kun je ook extra opvallen door reflecterende kleding. Onder andere Asics en Nike hebben een kledinglijn met reflecterende stukken erop, zodat je goed opvalt.

Luister geen muziek

Hoe fijn het soms ook is, loop in het donker liever zonder muziek. Je bent minder zichtbaar en wil niet dat je die auto niet hoort aankomen. Loopjes met muziek bewaren we voor overdag.

Hardlopen in het donker 4

Loop samen

Veel lopers voelen zich in het donker onveilig. Niet gek hoor, dat heb ik zelf ook. Ik loop liever overdag, maar soms is dat niet mogelijk door bijvoorbeeld lange werkdagen. Daarom plan ik mijn loopjes na het avondeten altijd samen met een vriend of vriendin.

Op zoek naar nog meer tips om veilig te sporten in het donker? Klik dan hier.

Herken je jezelf in deze blog? Loop jij ook minder in de winter dan in de zomer? Laat het me weten in een comment hieronder.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek