blog

Tips voor een workout buiten

Nu de ochtenden weer zonniger en warmer worden, is het heerlijk om af en toe ook eens buiten te sporten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een matje buiten neer te leggen en deze workouts te doen. Maar buiten is er nog zo veel meer te doen! Lees deze blog voor nog meer workout inspiratie buiten. Let’s go!

Dear Good Morning Myprotein
Setje op de foto: Deze legging en dit jasje van Myprotein
Foto: Jordi Sloots

Weerstandbanden

Heb je in de winter fanatiek binnen getraind met de workout schema’s ? Dan is het nu tijd om je workouts wat pittiger te maken. Door met elastieke banden buiten een workout te doen, bereik je bijna het zelfde effect als in de sportschool. De weerstand die een elastieken band geeft kan je gelijk rekenen aan een aantal kilogram gewichten. Er zijn verschillende soorten weerstandsbanden waarmee je kan trainen. Deze set weerstandsbanden zijn ideaal voor totalbody workouts door de fijne handvaten die ze hebben. Deze andere set banden zijn fijn voor specifiekere workouts voor je benen of armen.

Throwback to the old days

Duik terug in je speelgoeddoos van vroeger en tover je oude springtouw weer eens te voorschijn voor een workout buiten. Met touwtje springen versterk je dezelfde spieren die je normaal traint bij het hardlopen. Met al een paar minuten touwtje springen per dag verbeter je je snelheid en je uithoudingsvermogen. Let’s jump!

Setje op de foto: Dit jasje en deze legging van Myprotein
Foto: Jordi Sloots

Bootcamp

Ben je klaar met altijd het zelfde rondje hardlopen? Verander dan jouw standaard ronde in een leuke bootcamp. Kies voor jezelf het interval tempo waar je op wil lopen. Je kan bijvoorbeeld 2 om 1 doen, dus 2 minuten rennen en dan 1 minuut een oefening te doen. Je kan van te voren de oefeningen al vaststellen die je gaat doen in die ene minuut, maar je kan je ook laten inspireren door je omgeving. Sta je bijvoorbeeld vlak bij een bankje, kies er dan voor om deze te gebruiken voor dips of pushups. Zo blijf je actief aan je conditie werken en haal je de sleur uit jouw hardloopronde.

Setje op de foto: Deze legging en dit truitje van Myprotein
Foto: Jordi Sloots

Stairway to heaven

Iedere stad of dorp heeft wel een paar hoge trappen die je perfect kan inzetten voor een workout. Door het hoogteverschil worden squats en lunges nog zwaarder dan als je ze op de grond doet. Daarnaast kan je de traptreden perfect inzetten voor een aantal pittige cardio oefeningen. Wil je graag wat inspiratie voor een trap workout buiten? Klik dan op deze workout video van 10 minuten. Succes!

Oef nu heb ik weer helemaal zin om een lekker warme trui aan te trekken en alvast buiten te gaan trainen. In de webshop van Myprotein vind je genoeg kledingstukken die je warm houden op de koude ochtenden. Met de kortingscode DEARGOODMORNING krijg je ook nog eens 36% korting. Wat is jouw favoriete workout buiten? Laat het me weten in de reacties.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: