Tips voor meer zelfvertrouwen en lef!

Zelfvertrouwen en lef kunnen ervoor zorgen dat je gemakkelijker je doelen behaalt. Niet dat mensen met veel zelfvertrouwen het altijd makkelijk hebben, maar door de manier waarop zij tegen kansen, doelen en problemen aankijken gaat het hen vaak wel beter af.

Mensen met zelfvertrouwen en lef denken niet negatief, maar juist positief. Dat kan net dat extra zetje geven dat je nodig hebt af en toe! Mensen met veel zelfvertrouwen en lef zijn vaak ook gelukkiger, voelen zich succesvoller en hebben minder last van stress. Pluspunten dus! Hieronder een aantal tips om je op weg te helpen!

Ga vooral door, ook als je bang bent

Voel je angst? Twijfel je? Vind je het eng worden? Dat zijn tekenen dat je buiten je comfortzone treedt, en believe me, dat is rete eng. Maar het levert je vaak ook zoveel meer op dan wanneer je veilig in je eigen bubbel blijft. Buiten je comfortzone treden betekent vaak ook progressie maken, en ja dat gaat soms met vallen en opstaan. Maar dat hoort erbij. Leer je ook weer van.

Voel je dus dat je het spannend vindt, of word je zelfs een beetje bang? Dat zijn de momenten dat je door moet gaan. Grijp die kans, maak die keuze en doe het gewoon. Juist op die momenten dat je je angst overwint bouw je steeds meer zelfvertrouwen op. Je zult merken dat het ook steeds makkelijker wordt, en dat maakt het dan weer leuk.

Probeer zoveel mogelijk positief te denken

Wanneer je zoveel mogelijk probeert om positief naar het leven te kijken, zal het leven ook een stuk makkelijker worden. Dit geldt niet alleen voor je zelfvertrouwen, maar eigenlijk voor alles. Wanneer je stopt met negatief denken zullen de keuzes, opgaven en doelen die je hebt ook ineens veel leuker en makkelijker aanvoelen. Wanneer je jezelf op voorhand al vertelt dat iets echt te moeilijk voor je is, dat het je waarschijnlijk toch nooit zal lukken, dan zal dat ook zo gebeuren.

Richt je daarom op positieve gedachten, pep jezelf op en geef jezelf een (zachte) schop onder je kont! Hoppaa, gaan met die banaan. You can do it! Wedden dat het dan ook makkelijker gaat?!

Durf jezelf te waarderen

Je mag er zijn! Echt! Zeg je dat wel eens tegen jezelf? Hardop, of in je hoofd? Het maakt niet uit hoe, als je jezelf maar af en toe op het hart drukt dat je de moeite waard bent. You go girl! Je doet je best om je doelen te behalen, om lief te zijn voor anderen, aandacht te hebben voor je vrienden en familie, goed voor jezelf te zorgen en ook nog alle ballen hoog te houden op werkgebied.

Je doet wat voor jou goed voelt. En ja, dat gaat soms mis. Soms maken we verkeerde keuzes, hebben we spijt en balen we even flink. Maar daar leren we van. En soms gaat alles op rolletjes en dan ben je trots! Dat gevoel moet je vasthouden, je mag er zijn en je mag het laten zien. Toon wat lef en gaan met die banaan.

Zelfvertrouwen en lef, straal het uit!

Verdergaand op bovenstaand puntje, straal het uit! Laat zien dat je in jezelf gelooft, want er is niemand die je zomaar even naar de top gaat dragen. Je zult het echt zelf moeten doen. Dus push jezelf om lef te tonen en je zult je doelen sneller bereiken. Vind je het eng? Denk dan even aan het eerste punt. Even doorbijten!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  1. Mooo geschreven. Het lijkt allemaal zo makkelijk maar het is oh zo moeilijk. Maar bij mij is het vaak andersom ik ben vaak positief maar dan zit het juist tegen voorbeeld fietstest doen en dan denk ik nou ik ga mijn score van vorige keer halen en/of verbeteren maar dan kom ik niet tot de helft van wat ik de laatste keer scoorde, zo heb ik dat zo vaak met iets dus dan is het moeilijk om positief te blijven. Maar zo leuk om dit dan weer te lezen.

  2. Ik vind dit echt heel mooi en goed geschreven. Zelf ben ik altijd erg positief en dit heeft al veel goeds gedaan voor me. Ik vond de start met het delen van mijn ochtend routine even rete eng, maar dan denk ik: ‘gewoon doen’. Daarbij hielp dit artikel me om door te zetten. De rede dat ik dit artikel vaker lees, is om mezelf te helpen waarderen. Nadat ik dit de eerste keer had gelezen heb ik al vaker gedacht ‘ik mag er zijn!’. Dankje Lienke voor je ondersteunde, lieve en motiverende woorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek