Heel veel soorten pindakaas

Yes, het werd weer tijd voor een nieuwe productvideo. Dit keer: PINDAKAAS. Ik heb maar liefst 8 soorten pindakaas voor je getest en er een video van gemaakt.
Wellicht ben je verbaasd als ik zeg dat ik geen grote liefhebber van pindakaas ben. Yup, die gekte rondom “omggsshh Peanutbutterlover” is niet echt mijn ding. Heel af en toe vind ik het lekker om een broodje pindakaas te nemen, maar dan is het ook wel weer genoeg.

Dus: ik heb nog geen favoriet, ken maar weinig merken en kan zo heel objectief de verschillende soorten en merken gaan beoordelen.

In mijn beoordeling let ik op
– Zo min mogelijk toevoegingen
– Smaaksensatie
– Makkelijk weg te krijgen – geen stikgevaar

CALVÉ
De bekendste, de origineelste en HET merk van Nederland.  Het bevat 85% aan pinda’s en voor de rest alleen olie en zout. Eigenlijk heel simpel, maar lekker! Bij elke supermarkt te krijgen, onder andere hier.

PEANUT BUTTER CRUNCHY – BODY&FIT
Deze versie bevat 93% pinda’s en voor de rest alleen olie. Als je van stukjes pinda houdt, dan ben je bij deze meteen verkocht. Je kunt hem hier bestellen.

PB2 POWDERED PEANUT BUTTER
Pindakaas in poedervorm, zodat je het zelf kunt maken. De PB2 poeder wordt gemaakt door pinda’s langzaam te roosteren en wordt daarna geperst om de olie (vet) te verwijderen. Hierdoor bevat het minder calorieën dan de normale pindakaas. Bestel dit product via deze link.

BANANA BETTER’N PEANUT BUTTER
Deze is  met banaan! Gewoon net even iets anders. Je kunt dit product via deze link bestellen.

En de volgende 4…

APPLE & CINNAMON PEANUT
Deze is met een smaakje! Tevens is hieraan ook whey isolaat toegevoegd, waardoor je meer eiwitten binnenkrijgt.Het product kun je hier bestellen.

NATUREL PEANUT BUTTER – BODY&FIT
Dé pindakaas van Body&Fit met 100% pinda’s. Het product vind je hier.

WHITE CHOCOLATE WONDERFUL
Gemengd met witte chocolade!! Het product bevat 7 ingrediënten om tot het verrassende eindresultaat te komen. Benieuwd naar deze smaak? Je kunt dit product in vier soorten kopen! Hier vind je ze allemaal.

BIOLOGISCHE PINDAKAAS – AH
De biologische pindakaas van de Albert Heijn. Het product vind je bij elke Albert Heijn.

Heb ik nog iets gemist of heb je zelf een favoriet? Vertel!

Deze video en blog is in samenwerking met Body&Fit shop.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

 1. Antwoord:48!
  Ik schoof toevallig net m’n statistiekboeken aan de kant om de video te bekijken!
  Hoop als peanutbutterloverboss deze 8 potten smeerbaar goud te winnen, want ik zit in een crisis: nog maar een halve pot in huis….
  Ik ben nu vooral heel benieuwd naar die met witte chocola!

 2. I love peanutbutter! Dus hierbij het antwoord: 48! Jouw video’s zijn altijd vet leuk, ik kijk uit naar de volgende productvideo(:

 3. Jeeeejjjj jeahhhh me = peanutbutteraddict! Ik ben zooo benieuwd naar die smaakjes ook. Mijn vriend zal ook heel blij worden van de calve :)

  1. Whahahah zo enthousiast dat ik vergeet de som op te geven. Er zit 41,5 gram eitwit in en in de andere 6,5 gram vezel… dus 48

 4. Het antwoord is 48!
  Ik hoop deze potjes te winnen. Zit in prepmodus voor mijn wedstrijd en de potten pindakaas vliegen erdoor. Echt toffe actie en video! Heeft mijn kijk op producten ook verandert. Ben heel benieuwd naar de witte chocola!

 5. 6,5 gram vezels en 41,5 gram eiwitten dus het antwoord is 48
  Ik ben wel een enorme pindakaas fan maar die met banaan lijkt me ook wel vies hoor! Die van body en fit vind ik allebei erg lekker maar zonder nootjes wel droog inderdaad. Maarja dan maar iets ernaast om het mee weg te spoelen.

 6. 48 is het antwoord!
  Wat zou het tof zijn als ik, als de grootste pindakaas lover al deze potten zou winnen!!
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen maar calve pindakaas eet, maar een keertje afwisseling zou ook heel leuk zijn, ben erg benieuwd.

 7. Het antwoord is 48! Maar wat een leuke video, mijn favoriet is nu die van body en fit shop met crunch. Maar die met White Chocolate wil ik dolgraag een keer proberen! Heb liefde voor pindakaas! Liefs Anke

 8. Het antwoord is 48! :D De pindakaas die ik zelf het meeste eet is die van de Lidl trouwens, toevallig niet in de test nu, maar die vind ik zelf heel lekker. Vooral die met stukjes noot, love it! Plakjes banaan erop werkt trouwens ook om het minder droog te maken. :) (en vast veel lekkerder dan die ene waar banaan al doorheen zat hahaha)

 9. Wat een te lekkere winactie! Hou echt van Pindakaas! En zeker de nummer 1 en 2 zijn ook mijn favoriete. Ik ben blij en doe zeker mee! Het antwoord is dan ook 48

 10. De vezels + eiwitten zijn samen 48!

  Ik eet zelf alleen maar de crunchy variant van de Jumbo op mijn speltwafels, dus zou ik het super leuk vinden om wat andere varianten uit te kunnen proberen!

  Oja, het zou mij super leuk lijken als je eens de “protein” snacks van B&F gaat reviewen aangezien voor alles bijna een “healthy” variant bestaat.

 11. Wat een leuke actie! Het antwoord is 48!! Als pindakaasfreak kan ik dit natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan en nu ik met een blessure zit en even rustig aan moet doen, ben ik zelf pindakaas gaan maken! Dat is ook zeker aan te raden!

 12. Ik als pindakaasverslaafde wil zeker meedoen aan de winactie!

  Het antwoord is: 48! (6,5+41,5)

  Het meest benieuwd ben ik naar de Peanut butter crunchy en de White chocolate wonderful, Jammie!

 13. Het antwoord is 48, heel leuk dat je weer een proefvideo hebt gemaakt!!

  Het lijkt me leuk als je een keer verschillende muesli’s gaat proeven en vergelijken op ingrediënten :)

  Tipje: doe hagelslag op de pindakaas dan is het nog lekkerder haha.

 14. Waar jij geen peanutsbutterlover bent ben ik dat zeker wel! Neem zelf altijd de 100% pindakaas van Gwoon waar niks aan toe gevoegd is!

  Het antwoord is 48! :)

 15. 6,5+41,5=48!

  Leuke video! Vroeger at ik nooit pindakaas omdat ik dacht dat het slecht was (veel kcal enz). Maar nu doe ik elke dag een lepel door mijn havermout. Neem nu altijd die van MP dus ben heel benieuwd naar deze varianten!

 16. Heel verrassend maar mijn antwoord is ook 48 ? Ik ben duidelijk zo’n meisje die dus wel helemaal gek is van pindakaas en geen dag zonder kan haha.. Gelukkig is bulking my life op dit moment dus wat extra voorraad aan pindakaas is meer dan welkom!! ? All for the booty gains right?! ?

 17. Omggg i lovee penut butterr??
  Er zit dus:41,5 gram eitwit en bij de andere 6,5 gram vezel!
  Dat is 48!!!!!
  Ik hou echt supeer veel van pindkaas zeker die met 100% pinda’s kan wel zo een pot leeglepelen??

  1. I lovee penut butter!??
   Er zit 41,5 gram eitwit in en bij de andere 6,5 gram vezel!!
   Het antwoord is dus 48!!!
   Ik hou zo veel van pindakaas kan geen dag zonder?? zeker die met 100% pinda. Kan zo een potje zo leeglepelen

 18. Haha omg ik ben dus wél een #peanutbutterlover haha! Ik eet het elke dag! Door de havermout, op een appel, door mn kwark… enz…
  Ben nu fan van de 100% pindakaas van de AH, maar zou supergraag wat andere soorten proberen! :D
  Oja, en het antwoord is 48 ;)
  Xx

 19. het antwoord is 48!!
  ik hou zo veeeel van pindakaas!
  zeker die met 100% pinda, maar die andere wil ik ook wel proberen.
  Ik eet het elke dag, een potje per week is vrij normaal..hahah

 20. De vezels van PEANUT BUTTER CRUNCHY
  +
  De eiwitten van PB2 POWDERED PEANUT BUTTER
  = 6,5 gram + 41,5 gram = 48 gram per 100 gram!

  Oef pindakaas, ik wacht nog steeds op de dag dat ik zelf verander in een pindaatje want ik geloof niet dat deze verslaving nog te beperken valt haha! So good!
  Leuke video! :)

 21. O myyyy gado! Ik ben dus zo’n meisje die heel heel heel veel van pindakaas houdt en ben het helemaal met je eens dat Calvé de ultieme topper is. Echter, ik heb de overige smaken die jij hebt getest, nog nooit geproefd…. dus ben benieuwd of ik na het uitproberen nog steeds zo denk over calve.

  Het antwoord is: 6,5+41,5= 48! In ieder geval per 100 gram… haha neem geen 100 gram op brood hoor…. dat eet ik gewoon via de lepel!

 22. Love the pindakaas! Calve is ook mijn nr 1, maar ben toch wel benieuwd naar de andere smaken/merken.
  6,5 + 41,5 = 68 gram
  Kom maar door met die pindakaas ??

 23. Omgoshh deze peunutbutter fitgirl haha zou graag 8 verschillende potten pindakaas willen winnen. Niet omdat ik er alleen van houdt maar mijn zus, vader en vriend houden ook erg van Pindakaas en pindasausss!

  Het antwoord is 6.5gr + 41.5gr = 48gr.

  Plus super benieuwd naar jou nummer 3 van de 8 potten. En mijn pindakaas op is. Haha!!

  Lieve groetjes Pascale Aay

 24. Oeh, pindakaaslover hier. Zo uit het potje lepelen, heerlijk. Normaal ga ik altijd voor lekker crunchy, maar ben ook wel heel benieuwd naar die aparte smaakjes. Dus zou dolgraag dat pakket winnen. Het antwoord is inderdaad 48.

 25. Jaaaaa hoe leuk is het om elke dag van de week een andere smaak pindakaas te mogen eten! Ik zit al te watertanden hoor (:

  6.5 + 41.5 = 48

 26. jaaaa, pindakaaaas! <3
  Het goede antwoord is natuurlijk 48!

  Hier ook al van jongs af aan Calve-liefhebber, maar ben wel heeel benieuwd naar je #3!

 27. Omg ik hou echt van pindakaas. Ik moet altijd een broodje pindakaas omdat ik er zo erg aan verslaafd ben. Zelf heb ik altijd van Calvé of de pindakaas winkel, dus ik ben echt super benieuwd !

  Het antwoord waar ik op uit komt is 48gram

 28. R E S P E C T voor jou dat je niet zo gek bent van pindakaas! Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik letterlijk NIETS anders eet dan brood + pindakaas. Ik heb ALTIJD portie cupjes Calvé bij me, voor het geval dat. Oh ja en een plastic mesje neem ik dus ook altijd mee! :)))

  Dit sommetje maak ik dan ook met twee (pindakaas)vingers in mijn neus! Per 100 gram 6,5 gram vezels + 41,5 gram eiwitten = 48 jeeeej!

  Love your video’s!!!!

 29. Het antwoord is 48! Ik vind pindakaas dus heel lekker op mijn banaan-havermoutje of op een toast met, jawel, ook banaan haha. Ik heb nu pindakaas van de pindakaaswinkel met extra eiwitten en die vind ik ook erg lekker :)

 30. Oehhh wat een actie! Met het antwoord 48 hoop ik deze actie te winnen ? En zo mezelf en ook mijn lieve mama, aka pindakaasverslaafde, blij te kunnen maken!! Fingers crossed

 31. 48 gram it is! Echt best veel voor zo’n simpel nootje!
  Ik ben wel een een pb lover dus dit zou echt een super pakket zijn? je video is trouwens ook echt te leuk!

 32. 6,5 (vezels) + 41,5 (eiwitten)=48 gram! Wow ik zag deze actie en ik dacht hier moet ik aan meedoen!! Ik ben zo’n pindakaas fan. Mijn dag is niet compleet zonder een boterhammetje met pindakaas. Ik blijf wel erg hangen bij de alltime favorite: Calvé! Maar ik wil heel graag de smaaktest doen en andere ook proeven. i love peanutbutter:) (heb je het ook wel eens geprobeerd met een paar plakjes komkommer hihi)

 33. 48
  Na dit filmpje gelijk zin in pindakaas. Die poedervorm pindakaas had ik nog nooit gezien ?
  Mijn lievelings is de pindakaas van de Ah zonder toevoegingen. Zo lekker vooral met stukjes pinda erin JAMJAMMMM.
  Mijn oma nam er een hap van om te proeven en haar mond zat dicht geplakt haha ik had misschien eerst effe moeten zeggen dat het makkelijker op brood is te eten……

  Groetjessss

 34. Omg pindakaas gek aanwezig! Ik ben echt verschrikkelijk met pb, zo erg dat mijn huisgenoten de pindakaas voor mij verstoppen. Anders is het binnen 3 dagen op :’).
  Misschien is het leuk om van die american pancake mixen te testen, of BCAA’s?
  Het antwoord op de som is trouwens 48.
  Groetjes!

 35. 48! Wat een vette winactie en als zwaar pindakaasverslaafde❤️, zou ik heel graag dit pakket willen winnen!

  Ik gebruik altijd Calvé (wie is er niet mee groot geworden?), maar na het zien van je leuke video, ben ik erg nieuwsgierig naar de andere varianten!

 36. De Naturel Pindapasta Crunchy heeft 6.5 gram vezels en de Pindakaas poeder PB2 heeft 41.5 gram eiwitten dus samen 48 gram. Ik ben een echte pindakaas liefhebber (de potten vliegen er door hier ;-) dus ik hoop te winnen!

 37. Super leuke video! Echt grappig dat er toch zo veel verschil zit in pindakazen. Het antwoord is 6,5 + 41,5 = 48. En een grote Pindakaaslover hierzo!

 38. Oooh ik ben zó benieuwd naar die met witte chocola! De anderen komen trouwens ook prima van pas, want ik hoor dus stiekem best wel in de categorie ‘peanutbutterlovers’.
  Het antwoord op je vraag is 48!

 39. Tof! Calve is ook mijn all time favourite (of die met stukjes.. ?).
  Toch zou ik de anderen ook wel willen proberen! :)

  Het antwoord is 48!

 40. 48 woeee!! Ja natuurlijk wil ik ook kans maken op deze delish pindakaas, love it! Overal eet ik het bij, door mijn yochert, brood, taart, pindasoep waaa ja ik wil

 41. Het smeerbare goud! Het antwoord op je vraag is (6,5 + 41,5 =) 48.

  Heel apart haha. Ik lustte tot mijn eerste bikini fitness wedstrijd geen pindakaas, maar na zoveel weken niets “lekkers” eten mocht ik op de dag zelf laden met rijstwafels besmeert met pindakaas. Sinds deze dag zijn pindakaas en ik voor altijd een item.

 42. Jup, ik ben zo’n peanut butter lover, dus kom maar op met die acht potten! Met Calvé ben ik opgegroeid, maar ik ben superbenieuwd naar de andere smaken! En het antwoord? 48! Nu duimen dat ik 4 maart in de pindakaashemel beland…

 43. 48 !!!
  Joeeeee, ik moest reageren op deze win actie! Hier de allergrootste pindakaas lover!! Pot per week gaat er bij mij doorheen!! Hihi, kom maar door met die potten pindakaas! ?

 44. Omgggg deze winactie! Als er al 3 vriendinnen tegen je zeggen: heb je die winactie al gezien van deargoodmorning, die moet jij gaan winnen, dan weet je genoeg. Pindakaasfreak!! Antwoord is 48, now let’s hope!

 45. LEES VERDER, want PINDAKAAS TIP!!!!

  48!!!!!!!! ACHT-EN-VEERTIG. yeaasshhh pleaaaase.
  48 is het antwoord! Al zou ik 48 potten pindakaas ook geen probleem vinden.

  Want oh my dear goodness, pindakaas = life. Ik ben net als jouw vriendin verslaafd aan de AH Biologische pindakaas. Zonder schaamte eet ik vrijwel elke dag 4 boterhammen met pindakaas (uiteraard niet zonder banaan en kokosrasp). #pindabaas

  Pindakaastip! Ik doe altijd een beetje eiwitpoeder (met een bijpassend smaakje) door de pindakaas. win-win (nóg lekkerder en nog meer eiwitjes!) Bijvoorbeeld whey cookies&cream. Serieus, zo lekker!

 46. Ik heb heel hard gelachen, vooral toen je de poederpindakaas ging testen. Ga je nu ook de Calvé crunchy proeven ;)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek