7
Hoe eerder opstaan? by lienke

Vijf tips om écht te sporten in de ochtend

Ben je nou nog steeds niet overtuigd van het nut om echt te sporten in de ochtend? Dan heb ik nu vijf tips voor jou die je helpen om je bed uit te komen en aan jezelf te gaan werken.

Neem een pre workout

Ik kan intens genieten van een bakje koffie. Dat is voor mij de perfecte pre workout. Na één slok, straal ik al van mijn koffie-genot.
Wellicht is dat voor jou een vers bakje thee, een smoothie of een echte pre workout-shake.
Een goed begin is het halve werk.

Zet je favoriete muziek aan

Muziek doet zoveel met de mens. Het werkt enorm goed om een heerlijke beat op de vroege morgen te hebben. Op dit moment luister ik deze nummers:

Maak alvast een Insta-post

Ja, het werkt enorm goed om alvast een Instagram post te maken. Van het beeldscherm word je vanzelf wakker en je maakt meteen een motiverende tekst voor jezelf én je volgers. Twee vliegen in één klap. Nu moet je wel uit bed komen, zodat je die workout-selfie kan maken om je tekst te delen.
coffee and instagram Het gevoel na je training

Je kent het vast wel, dat ene “gevoel” wat je krijgt als je je workout hebt gehad. De kick, de trots, het energieke gevoel. En je dag moet nog beginnen. Wat wil je nou nog meer? Neem dat idee mee als je moeite hebt met opstaan. Je gaat jezelf zo onwijs dankbaar zijn.

Prep je post workout treat

Het idee dat ik na mijn workout mijn favo eten mag nuttigen, geeft mij een extra boost om zo snel mogelijk naar de gym te gaan.
Na mijn training neem ik altijd een ontbijtje van havermout (ik gebruik deze), Isolaat perfection (de nutella hazelnoot is foodporn), 130 gram aardbei en kaneel. Het is onwijs fijn om eerst keihard te bikkelen, lekker te douchen en je schoon en fris te voelen. Dan kan je extra genieten van je welverdiend ontbijtje.
lienke dear good morning

 Goodluck!

7 Responses to “Vijf tips om écht te sporten in de ochtend”

mei 31, 2016 at 8:55 am, marlonschipper said:

Fijne tips, vooral die van het food werkt enorm goed. Ook tijdens het trainen is het fijn om er vol voor te gaan als je weet wat voor lekkers je te wachten staat 😉 Oh en The 1975, check vooral het hele album, veel heerlijke nummers 🙂 X Marlon

Reply

juni 06, 2016 at 12:15 pm, geenochtendworkout said:

Ik probeer mezelf al best een tijdje te zetten tot het gaan sporten in de ochtend, maar het lijkt mij gewoon echt niet. Ik ben best van het vroege opstaan en alles uit de dag halen. Maar doe het liever rustig aan in de ochtend, even douchen dan bak koffie en dan op mijn zelf gemaakte fixie naar mijn werk. Dan uit werk gelijk naar de sportschool drie keer per week.

Reply

juli 08, 2016 at 9:14 am, Typischwinnifred said:

Ik zit nu inderdaad aan een heerlijk ontbijtje na een 10 km run in de vroege ochtend. Hoe heerlijk om je daarop te verheugen tijdens het rennen. Persoonlijk vind ik het geweldig om de wereld wakker te zien worden terwijl ik mn rondje ren!

Reply

juli 08, 2016 at 12:41 pm, maaike said:

Sporten jullie dan op een lege maag? Behalve de koffie dan?

Reply

juli 31, 2017 at 4:35 pm, re-enactment said:

Zeer goed artikel! Ik heb genoten van het lezen.

Reply

augustus 16, 2017 at 5:42 pm, led paneel said:

Ik denk dat uw artikel is zeer goed. Ik heb veel geleerd van de dingen. Heel hartelijk bedankt

Reply

augustus 28, 2017 at 12:49 pm, Lienke said:

Wat lief! Dankjewel!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.