Nek- en rugproblemen voorkomen met tips

Als je een groot deel van jouw dag achter een laptop of computer besteed is de kans groot dat je vast al wel eens last hebt gehad van nek- en rugproblemen. Nek- en rugproblemen kunnen een gevolg zijn van een verkeerde houding, slechte nachtrust of overcompensatie. Met deze tips kan je ernstige nek- en rugproblemen voorkomen en hopelijk zelfs verminderen.

DGM Hub rugproblemen

Een goede nachtrust

Tijdens het slapen werkt jouw lichaam hard aan zijn herstel, zodat jij de volgende dag weer energiek kan opstaan. Er zijn twee belangrijke factoren tijdens jouw nachtrust die helpen bij het voorkomen van nek- en rugproblemen. De eerste factor is jouw slaaphouding. De beste slaaphouding is op je rug, zodat jouw nek- en rugwervels kunnen ontspannen. De tweede belangrijke factor is een goed kussen. Een goed kussen zorgt ervoor dat jouw nek op een juiste manier ondersteund wordt. Deze Recovery Pillow van BLACKROLL heeft memory foam, waardoor je zeker weet dat je nek ergonomisch onderteund wordt.

Benieuwd naar de slechtste slaaphouding? Lees dan deze blog.

Trotse houding

Als je veel tijd van jouw werkweek zittend achter een laptop of computer besteed, moet je letten op jouw houding. Een trotste rechte rug is van belang om nek- en rugproblemen te voorkomen. Deze houdingstrainer van BLACKROLL helpt je om deze trotste rechte rug vol te houden. Het is even wennen, maar uiteindelijk zal je snel het verschil merken.

Train je core

Een sterke core is onwijs belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat jij tijdens het sporten minder overcompenseert met je rug en het is makkelijker om een trotse houding vast te houden. Tijdens de live lessen van de DGM community besteden we vaak aandacht aan je core. Dit doen we met specifieke yoga lessen of core- en kracht workouts.

Dear Good Morning rugproblemen voorkomen
Links is de massagebal en rechts de foam roller van BLACKROLL

Losmaken van je spieren

Als je een nacht slecht hebt geslapen kan het zijn dat je al een stijve nek of rug ervaart. Het is belangrijk om dit soort kleine klachten meteen serieus te nemen. Probeer je best te doen om je rug- en nekspieren los te maken. Dit kan je onder andere doen door een foam roller te gebruiken. Deze foam roller heeft in het midden een holling, waardoor hij perfect is voor je rug. Hiermee krijg je namelijk geen extra belasting voor je ruggengraat en masseer je jouw spieren. Een andere tool die vooral handig is voor stijve nekspieren, is een massagebal. Hiermee kan je zachtjes de gevoelige nekspieren losmaken.

Vraag je fysio

In de DGM community hebben wij een fysiotherapeut waar je al jouw vragen aan kan stellen. Hij geeft je dan uitgebreide tips om meer en beter op je houding te letten. Ben je geen lid van de DGM community? Zoek dan een fysiotherapeut in de buurt om tips, zodat jij nek- en rugproblemen kan voorkomen of verminderen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken