blog

Nek- en rugproblemen voorkomen met tips

Als je een groot deel van jouw dag achter een laptop of computer besteed is de kans groot dat je vast al wel eens last hebt gehad van nek- en rugproblemen. Nek- en rugproblemen kunnen een gevolg zijn van een verkeerde houding, slechte nachtrust of overcompensatie. Met deze tips kan je ernstige nek- en rugproblemen voorkomen en hopelijk zelfs verminderen.

DGM Hub rugproblemen

Een goede nachtrust

Tijdens het slapen werkt jouw lichaam hard aan zijn herstel, zodat jij de volgende dag weer energiek kan opstaan. Er zijn twee belangrijke factoren tijdens jouw nachtrust die helpen bij het voorkomen van nek- en rugproblemen. De eerste factor is jouw slaaphouding. De beste slaaphouding is op je rug, zodat jouw nek- en rugwervels kunnen ontspannen. De tweede belangrijke factor is een goed kussen. Een goed kussen zorgt ervoor dat jouw nek op een juiste manier ondersteund wordt. Deze Recovery Pillow van BLACKROLL heeft memory foam, waardoor je zeker weet dat je nek ergonomisch onderteund wordt.

Benieuwd naar de slechtste slaaphouding? Lees dan deze blog.

Trotse houding

Als je veel tijd van jouw werkweek zittend achter een laptop of computer besteed, moet je letten op jouw houding. Een trotste rechte rug is van belang om nek- en rugproblemen te voorkomen. Deze houdingstrainer van BLACKROLL helpt je om deze trotste rechte rug vol te houden. Het is even wennen, maar uiteindelijk zal je snel het verschil merken.

Train je core

Een sterke core is onwijs belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat jij tijdens het sporten minder overcompenseert met je rug en het is makkelijker om een trotse houding vast te houden. Tijdens de live lessen van de DGM community besteden we vaak aandacht aan je core. Dit doen we met specifieke yoga lessen of core- en kracht workouts.

Dear Good Morning rugproblemen voorkomen
Links is de massagebal en rechts de foam roller van BLACKROLL

Losmaken van je spieren

Als je een nacht slecht hebt geslapen kan het zijn dat je al een stijve nek of rug ervaart. Het is belangrijk om dit soort kleine klachten meteen serieus te nemen. Probeer je best te doen om je rug- en nekspieren los te maken. Dit kan je onder andere doen door een foam roller te gebruiken. Deze foam roller heeft in het midden een holling, waardoor hij perfect is voor je rug. Hiermee krijg je namelijk geen extra belasting voor je ruggengraat en masseer je jouw spieren. Een andere tool die vooral handig is voor stijve nekspieren, is een massagebal. Hiermee kan je zachtjes de gevoelige nekspieren losmaken.

Vraag je fysio

In de DGM community hebben wij een fysiotherapeut waar je al jouw vragen aan kan stellen. Hij geeft je dan uitgebreide tips om meer en beter op je houding te letten. Ben je geen lid van de DGM community? Zoek dan een fysiotherapeut in de buurt om tips, zodat jij nek- en rugproblemen kan voorkomen of verminderen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: