Vroeg opstaan: voordelen en tips

voordelen van vroeg opstaan + tips

Iedereen weet inmiddels hoe verslaafd ik ben aan vroeg opstaan. Een uurtje eerder beginnen aan de dag om mijn hobby’s te kunnen doen. I love it. Maar om jou nog meer te overtuigen hoe ideaal het is om vroeg op te staan zet ik nog eens de voordelen op een rij. Heb jij bijvoorbeeld wel eens aan puntje twee gedacht?

Goed. Vroeg opstaan kan soms nog wel lastig zijn. Ik begrijp je helemaal. Je gaat altijd later naar bed dan gedacht en oh het idee dat je het dekbed van je lichaam moet halen is al helemaal horror.

Als je eenmaal op bent begint pas dan ook echt het moment dat je beseft waarvoor je het hebt gedaan. Eigenlijk is de rekensom heel simpel. Elke morgen één uur eerder opstaan geeft je zeven uur per week extra tijd voor je hobby’s. Dat is 28 uur per maand en dus zo’n 336 uur in het jaar. Weet je wel hoeveel uur dit is?! Holy wauw. Dat kan je leven dus écht oprecht veranderen.

vroeg opstaan voordelen en tips

Geen afleiding

Het meest fijne aan vroeg opstaan is dat je geen afleiding hebt. Je hebt nog geen klagende collega’s om je heen of de buren die weer begonnen zijn met een verbouwing. Het is nog rustig op straat, je mail stroomt nog niet over en… het is toch echt zo dat je lichaam uitgerust is voor opperste concentratie. Wist je dat je je het beste kunt concentreren vlak nadat je ontwaakt? Just saying!

Focus op jezelf

Het belangrijkste aan vroeg opstaan is dat je het voor jezelf doet. Omdat je zelf graag meer uit het leven wilt halen. Je focust dus volledig op je eigen moment en de ochtend is volledig me-time. Dit zorgt er automatisch voor dat je relaxter de dagen doorkomt, omdat je tijd hebt gemaakt voor jezelf.

Je herkent het vast wel. Zoveel deadlines en je agenda stroomt over zodat je bijna niet meer weet wanneer je nou echt even een momentje voor jezelf had, afgezien van de wc-sessies.

Positiever

Uit vele onderzoeken is gebleken dat ochtendmensen over het algemeen positiever zijn dan avondmensen. Hoe dit komt? Vrij simpel. Een ochtendmens is het meeste actief in de ochtend, heeft energie voor tien en gaat vol goede moed aan de slag met de dag.

Doordat je een frisse en energieke start hebt, word je vanzelf enthousiast. Je bent rustig vanbinnen en hebt je eigen momentje al gehad. Hierdoor is het bijvoorbeeld minder erg om een lange meeting in te gaan met je vervelende baas. Dat kan je makkelijker aan dan je collega die heeft liggen snoozen. Probeer het maar, het is echt zo!

lienke in haar keuken met haar eigen philips koffiezet apparaat

Hoe flik je het?

Oké leuk, geen afleiding, me-time en je bent positiever. Drie voordelen die je hopelijk al enthousiast genoeg maken om toch echt eens vroeger op te staan. Maar hoe flik je het nou? Hierbij enkele tips die je goed kunnen helpen.

1. Ga niet snoozen. Je maakt het jezelf nog moeilijker om op te staan omdat je het uitstelt. Eén keer de wekker en meteen uit bed.
2. Gooi bij het opstaan meteen een plens water in je gezicht of ga douchen. Je lichaam krijgt meteen een opkikker.
3. Koffie. Daar hoef ik verder geen uitleg bij te geven he? 😉
4. Shotje gember/citroen. Ja dit doe ik wel eens. Geloof me… Je bent nog nooit zo alive geweest op de vroege morgen.
5. Download de DearGoodChallenge. Deze challenge gaat je helpen om eerder op te staan.
6. Weet waarvoor je eerder opstaat. Heb een doel en ga aan de slag.

Dit vind jij vast ook leuk:

2 Responses to “Vroeg opstaan: voordelen en tips”

oktober 22, 2018 at 6:51 am, Zo word je een ochtendmens (ook jij!) - DEAR GOOD MORNING said:

[…] je overtuigd van de voordelen van de ochtend, maar heb je er moeite mee om je gewenste gedrag in praktijk te brengen? Met deze next level tips […]

Reply

maart 27, 2019 at 6:03 pm, Alles wat je MOET weten over eerder opstaan - DEAR GOOD MORNING said:

[…] onderzocht is? Ik vind het grappig, want natuurlijk wist ik dat dat klopt. Na het lezen van Vroeg opstaan: voordelen en tips kun je toch niet anders dan enthousiast genoeg zijn om eens eerder op te […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots