Waar ik me onwijs over verbaasde (aka Benidorm)

De afgelopen vijf dagen was ik te vinden in Benidorm. Op uitnodiging van Visit Benidorm ontdekte ik deze stad op sportieve wijze. Met 4 strangers. Dat pakte heel anders uit dan gedacht.

Begin september kreeg ik de uitnodiging of ik Benidorm wilde ontdekken. Super leuk natuurlijk, zeker omdat ik mega benieuwd was hoe het eruit zou zien. Als ik aan Benidorm denk, denk ik aan Benidorm Bastards – je weet wel, oudjes in een scootmobiel die anderen op straat pranken – maar of dit juist was, was nog maar de vraag.

Vlak voor vertrek werd aan mij gevraagd of ik nog een Nederlandse blogger wist die ik mee kon nemen. Voor ik het wist stapte Laura het vliegtuig in vanuit Spanje om samen met mij op avontuur te gaan.

Benidorm

Gewoon lekker zijn wie je bent

Aangekomen bij het hotel ontmoette ik Carola, onze tourguide voor de komende dagen, en de andere bloggers. Pascal en Melissa namens Duitsland, Diana namens Italië, Laura en ik namens Nederland – alhoewel Laura natuurlijk ook wel een beetje voor Spanje uitkomt.
Aangezien dit mijn langste persreis ooit zou worden was ik wel erg benieuwd naar de anderen. Ik ben zo’n type die iedereen van tevoren al helemaal opzoekt op social media en shame on me, ik heb dan vaak meteen een vooroordeel. Mijn gevoel was: hier ga ik nooit tussen passen. Niet mijn types, niet mijn mensen. Gelukkig had ik Laura bij mij dacht ik nog.

Voor mij was het belangrijkste tijdens deze reis dat ik gewoon lekker mezelf kon blijven. Dan maar genieten in mijn uppie, maar ik ga gewoon zijn wie ik wil zijn, ik laat me niet gek maken.

Eten maakt alles goed

Terwijl Laura nog moest arriveren, ging ik met de andere bloggers een hapje eten. We kregen typische Spaanse gerechten voorgeschoteld en toen de anderen net zoveel (vr)aten als ik, was ik meteen gerust gesteld. Zij waren top! Ik kon mezelf ook wel voor mijn kop slaan dat ik meteen zo’n vooroordeel had over hen. Hoe durfde ik? Was meteen een leermoment voor mezelf.

Met eten leer je elkaar pas echt kennen, zeker in het fitwereldje. Het doet me goed om te zien dat er steeds meer fitbloggers bij komen die niet zijn doorgeslagen in sport en/of voeding. We kunnen gewoon genieten van sangria midden op de dag en schotels met vis, risotto, vlees en brood.

Hoe lang ken ik je?

Na dag één was het ijs gebroken en hadden we de grootste lol. Als ik me op mijn gemak voel dan wil ik de grappigste zijn en doe ik er alles aan om de tofste grapjes te maken. En weet je? Het lukte dus echt bij deze groep. Onwijs veel gelachen en echt hoor, ik ben niet arrogant maar jongens, ik had me toch toffe grappen. I was in my flow – for real.

Het voelde alsof ik Pascal, Melissa, Diana, Carola en Laura (die telt eigenlijk niet mee) al jaren kende. Met een vriendengroep op vakantie, onwijs fanatiek zijn en de grootste lol hebben. En dat is wat me het meest verbaasd heeft tijdens deze reis. Iedereen is zichzelf, iedereen is leuk, niemand zeikt, iedereen (vr)eet, iedereen doet mee en we genieten van het leven.

Noem me maar fitgirl, toch?

De eerste activiteit was kayak. Met z’n tweeën in een boot en dan ongeveer 4 kilometer naar de overkant. Ik kwam mezelf behoorlijk tegen, ik vond het zwaar! Maar meteen roept er in mijn hoofd een stemmetje: Als je een fitgirl bent, ga je deze 4 kilometer even rocken en niet zeuren. 

Ik blijf een strebertje en soms vind ik het moeilijk dat ik dit jaar geen doel heb gehad. Ik leefde in het nu, werkte met zowel voeding, sport, shape en DGM weinig naar een bepaald doel en aan de ene kant vond ik het prima, maar aan de andere kant had ik ook vaak genoeg twijfels of ik mezelf nog wel een fitgirl kon noemen. Tot ik de bloggers uitlegde wat ik deed met DGM, namelijk mensen inspireren om hun bed eerder uit te gaan voor een workout. En de reactie was gelijk “aaah so you are a morning fitgirl”, wat me dus onwijs happy maakte!

(Vr)eten en sporten

De rest van de dagen bestond uit heel veel eten (later terug te zien in een nieuwe blog) en sporten. Via TAOBIKE kregen we een soort fiets-scooter die wel met 60 km per uur van de berg af kon sjezen. Hoe tof was dat?! En een beetje lui, dat dan weer wel.

Verder overwon ik een grote angst door te gaan duiken. I am such a pussy maar na drie keer een paniekaanval – auuuh, en mijn oren en ooh ik verdrink – ben ik 30 minuten non stop onder water geweest – 7 meter ja ja – om te genieten van de vele vissen.

Uiteindelijk heb ik de reis afgesloten met een 4 uur durende hike. Aan de ene kant mistte ik de gym ontzettend (o ja Fitgirl hé?!), maar aan de andere kant was het prima. Meteen een nieuwe verrassende gedachte.

Ik ben veranderd

Tijdens deze 5-daagse persreis merkte ik meteen weer dat ik toch wel erg veranderd ben. Ik kan me niet meer druk maken om wat ik eet, of ik wel genoeg koolhydraten, vetten en eiwitten binnenkrijg. Ook maak ik me er minder druk om hoe ik eruit zie en vooral wat anderen van me vinden. Ik ben mezelf, soms raar, soms druk en soms een oude oma die op tijd naar bed wil.

Ik ben veranderd met sporten. Ja ik sport in Nederland nog steeds 4 tot 5 keer in de week, maar het is anders. Als ik geen zin heb, ga ik gewoon niet en boeit het me niet als ik minder train. I do care about mijn lichaam en shape maar hey, de momenten dat ik weer extra ga knallen komen wel. Dit is helemaal prima.

Benidorm, bedankt!

Mede door deze week ben ik weer tot mezelf gekomen. Lekker genoten van alles en hopelijk nog een klein beetje bruin geworden (hmm… I don’t think so).
Verder heb ik onwijs veel gelachen met Diana, Pascal, Melissa, Laura en Carola en vooral genoten van de Spaanse keuken.

Als je aan Benidorm denkt dan heb je onwijs het idee van een vergrijsde stad waar echt alleen 60+ mensen komen en oké, deels klopt dat ook wel. Je ziet daar inderdaad veel oudere mensen genieten van hun pensioen of vakantie. En ja, ik snap de naam Benidorm Bastards ook wel, want O M G!!!, wat zijn hier veel scootmobiels en wat heb ik daar hard om gelachen. Maar Benidorm heeft zoveel meer dan ik zelf ooit had gedacht. Snorkelen, hiken, kayaken, waterskiën, een leuk uitgaansleven, chillen op het strand en ja natuurlijk pak je ook die TAO Bike. Ik voelde me onwijs veilig in deze stad en als je lekker op vakantie wilt, vind ik dit zeker een aanrader! Gosh… en niet onbelangrijk… bier is ook maar 1 euro! Wat wil je nog meer?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Het ziet er echt uit als een prachtige reis! Ik vind je een echte morning fitgirl, soms is een fitgirl juist iemand die de balans heeft gevonden en dit deelt met de wereld.

  2. Tof stuk om te lezen!!!
    Fijn dat je het allemaal wat luchter ziet en los kunt laten al blijft het soms lastig. ‘i know’ ?
    Go gril……….Sweet dreams.

    Liefs ginny

    Liefs ginny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek