Waarom de wall sit een goede oefening is

De wall sit is een oefening die vaak wordt overgeslagen in workouts, omdat hij op het eerste oog misschien niet uitdagend genoeg lijkt. Maar niks is minder waar. Deze oefening is een echte killer, waarmee je jouw bovenbenen flink laat branden. Lees hier waarom het zo goed voor je is als je mee doet aan de challenge #deargoodwallsit

wall sit dear good morning

De juiste uitvoering

De wallsit is een statische oefening, waarbij je in een positie gaat zitten die je zo lang mogelijk vol houdt. Dit is hoe jij de oefening op een juiste manier uitvoert.

  1. Ga met je rug recht tegen een muur staan
  2. Laat jezelf langzaam naar beneden zakken, terwijl je in een squatpositie komt.
  3. Blijf met je rug recht tegen de muur staan, terwijl je je bovenbenen en buikspieren aanspant.
  4. Houdt deze positie vol, totdat je niet meer kan.

De wall sit oefening kan belastend zijn voor je knieën. Daarom is het belangrijk dat je benen in een hoek van 90 graden komen te staan. Vind je dit in het begin te zwaar? Maak dan de hoek wat groter, dus je komt wat omhoog.

Super effectief

De wall sit is een onwijs effectieve oefening voor je onderlichaam. Je traint je bovenbenen, hamstrings, bilspieren en buikspieren. In één klap zoveel spieren trainen maakt de wall sit onmisbaar in je trainingsschema! Je zorgt er niet alleen voor dat deze spieren sterker worden, maar ook dat je uithoudingsvermogen getraind wordt. Deze oefening is dus goed om in te zetten voor cardio en krachttrainingen.

Burn, burn, burn

Zitten, niks doen en tegelijkertijd calorieën verbranden klinkt als een droom die uitkomt. Helaas, zit er wel een klein addertje onder het gras, want deze oefening is namelijk onwijs zwaar voor je bovenbenen. Vergis je niet als je denkt dat je de eerste keer de wall sit al een paar minuten kan volhouden. Laat jezelf niet uit het veld slaan als de werkelijkheid slechts een paar seconden is. Door het schema #deargoodwallsit goed bij te houden, zal je merken hoe snel je vooruitgaat.

Doorzettingsvermogen

De wall sit traint niet alleen het uithoudingsvermogen van je spieren, maar ook je jouw doorzettingsvermogen. De oefening zorgt er al snel voor dat er melkzuur optreed, waardoor je benen brandend aan zullen voelen. Probeer tijdens deze burn de oefening nog heel even vol te houden. Uiteraard moet je wel naar je lichaam luisteren en stoppen als het niet meer goed voelt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor blessures ;-)

Afleiding is de key

Ik zal het niet vaak zeggen, maar zorg ervoor dat je tijdens deze oefening even afgeleid bent. Pak je mobiel en post een foto op Instagram, zet je favoriete playlist op en zing uit volle borst mee of maak een kruiswoordpuzzel. Door jezelf even af te leiden van deze zware oefening, houd je het langer vol.

Tijdens de koffiepauzes

Deze oefening kan je altijd en overal doen, mits je natuurlijk een goede stevige muur in de buurt hebt. Doordat deze oefening statisch is, zal je er niet zo snel door zweten. Daarom kan je hem zelfs tijdens de koffiepauzes op je werk doen.

dear good morning wallsit oefening

Variaties

De basis van de wall sit zal altijd hetzelfde blijven, maar wil je wat extra uitdaging tijdens de oefening dan kan je het volgende doen:

  1. Op één been: Houd je de wall sit langer dan een paar minuten vol? Probeer hem dan eens op één been.
  2. Gebruik je handen: Je bovenlichaam doet tijdens deze oefening bijna niks. Sta je stabiel op twee benen en houd je de oefening wel een tijdje vol? Probeer dan tijdens de oefening een bicepcurl te maken met fles water of gewichten in je handen.
  3. Een paar kilo extra: Uiteraard kan je de oefening ook zwaarder maken door gewichten op je bovenbenen te leggen. Hiervoor kan je al heel makkelijk een stapel boeken gebruiken.

Hoe tof is het om je vooruitgang letterlijk bij te houden. Download het #deargoodwallsit schema en doe mee met deze uitdaging. Kan je wel wat extra motivatie gebruiken tijdens deze challenge? Deel dan jouw vooruitgang in de Dear Good Morning community of tag @deargoodmorning op Instagram.

PS. Wereldrecord wall sit: 11 uur, 51 seconden en 14 seconden. BEAT THAT ;-)

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

  1. Hoi, heb de Challenge volbracht. Op de laatste dag 6 minuten en 10 seconden. laatste dagen hield ik het steeds langer vol. Eerste dagen rond de 2,5 minuut.
    Ik wil nog een opmerking plaatsen waar de wallsit misschien ook goed voor is. Ik heb een Hielspoorblessure en heb bijna geen klachten meer. Ik denk door de wallsit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek