by Lienke

Waarom een ochtendmens worden?

Vier jaar lang ben ik mensen aan het motiveren en aan het inspireren om eerder uit bed te gaan. Al vier jaar lang roep ik waar ik ook maar kan, dat het zo lekker is om eerder uit bed te gaan om te doen wat je leuk vindt. Al vier jaar lang roep ik dat het écht je leven veranderd als je eerder uit bed gaat, en dan wijs ik naar mezelf. Ik ben het levende bewijs.

Door de ochtend heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Door de ochtend heb ik vele sportdoelen behaald waar ik nooit over had durven dromen.

Het heeft even geduurd om te beseffen.. het heeft écht te maken met de ochtend. Door jezelf meer tijd te geven in de ochtend, bereik je meer dan je denkt.
Een simpele rekensom.

Elke werkdag sta je één uur eerder op dan normaal. Dit zijn vijf uren per week, twintig uren per maand. Je hebt dus 240 uur extra tijd voor jezelf per jaar! Per jaar! Dit zijn maar liefst zes (!!) volle weken.

Voor mij genoeg reden om jou te laten inzien hoe goed het is om een ochtendmens te worden. De ochtend te besteden hoe jij dit wilt, waar jij energie van krijgt. Zelf sta ik elke werkdag om 07:00 uur in de gym. Eerst lekker zweten en mijn dingetje doen, terwijl de rest nog op één uur ligt, of überhaupt aan een workout denkt.

Wat ik na 4 jaar heb ontdekt na deze ochtenden waarin ik elke keer naar de gym ging:
– Je slaapt beter
– Je hebt geen ochtendhumeur
– Je voelt je energieker
– Je voelt je gelukkiger
– Je voelt je succesvoller
Zelfs uit vele onderzoeken die zijn gedaan over ochtendmensen, kwamen deze punten naar voren én dat ochtendmensen over het algemeen gelukkiger en succesvoller zijn dan avondmensen.

Voor Dear Good Morning maakte ik vier stappen die jou gaan helpen om een ochtendmens te worden.
Stap 1. Wake Up
Stap 2. Be Happy
Stap 3. Work Out
Stap 4. Reach Goals

Ik ben nooit een ochtendmens geweest. Ik hield van uitslapen, ’s nachts studeren en vooral de hele dag in mijn pyjama rondlopen. Pas rond mijn 23e levensjaar ben ik langzaam omgeswitcht naar de vroege ochtenden. Puur omdat ik een super drukke baan had en nooit meer tijd voor mezelf had. De enige mogelijkheid was daarvoor de ochtend. Dus voor de grap probeerde ik het uit.

Het heeft bij mij ook maanden geduurd voor ik door had wat deze verandering met mij deed. De aanhouder wint, zeggen we maar. Want een ochtendmens word je niet binnen 1 ochtend, die 100% energie heb je niet binnen en week en ja, het heeft ook met je DNA te maken.

Leer hoe jij een ochtendmens wordt: Volg de 4 stappen.

Liefs Lienke

Gerelateerde blogs:
– download schema Ochtend

Avatar
Lienke