Waarom iedereen een routine nodig heeft

Als je mijn boek hebt gelezen dan weet je dat ik inmiddels een groot voorstander ben om in de ochtend een routine voor jezelf te creëren. Een routine klinkt heel statisch alsof er geen ruimte meer is voor vrijheid. Maar heb jij wel eens getwijfeld of je de deur op slot hebt gedaan of dat je je tanden hebt gepoetst? Dat komt omdat je deze dingen doet zonder erbij na te denken. Ze zijn onderdeel van jouw routine. Iedereen heeft in zijn dagelijks leven kleine en grote routines waar ze zich aan houden. Hieronder iedereen een routine nodig heeft.

Drempels overkomen

Door een routine te hebben, is de kans groter dat je ergens aan begint zonder er over na te denken. Je kent vast wel het gevoel dat je graag meer wil sporten, maar toch moet je jezelf er iedere keer weer toe zetten om daadwerkelijk naar de sportschool te gaan. Door jezelf aan te leren dat jij na je wekker meteen gaat trainen, zal je merken dat je na verloop van tijd niet meer hoeft na te denken over of je nou naar de sportschool gaat of niet. Je doet het automatisch. In de cursus routines aanleren in de DGM Hub krijg jij allerlei handvaten, tips en tricks om op een natuurlijke manier een routine op te bouwen.

Skill power vs. will power

Je weet dat je iets wilt veranderen of leren en je gaat er alles aan doen om dat te bereiken. Maar naar een paar weken realiseer jij je dat er uiteindelijk maar weinig is veranderd. Het probleem is niet dat je iets niet wil, maar simpelweg dat je iets niet doet. Een nieuw doel begin je altijd met genoeg will power dat heeft te maken met de dopamine die wordt aangemaakt in je hersenen. Door iets te blijven volhouden, moet je er voor zorgen dat het een onderdeel wordt van jouw skill power, oftewel: Jouw routine. In de community van Dear Good Morning vertelt hersenexpert Daphne Feller hier alles over tijdens haar webinar die je kan terugkijken.

Mentale voorbereiding

Met een routine bereid je jezelf voor op iets wat komen gaat. Denk maar eens aan het laatste half uur wat je doet, voordat je gaat slapen. De kans is groot dat het altijd dezelfde stappen zijn. Terwijl jij aan je routine begint voor het slapen gaan voel je jezelf vaak al moe worden. Dit komt omdat jouw hersenen ook gewend raken aan de patronen die jij jezelf aanleert. 

Geeft rust

In tijden van stress en onrust kan het fijn zijn om een routine te hebben. Een routine geeft namelijk rust. Je weet precies waar je aan toe bent. Zo hoef je niet meer na te denken over wanneer je gaat sporten, want je weet al dat je het iedere ochtend doet. 

In de DGM Hub zijn wij ook een groot voorstander van routines opbouwen, daarom bieden wij vijf dagen per week een live les waarmee jij je dag kan beginnen. Zo creeër je jouw eigen sport en ochtendroutine met een extra stok achter de deur.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken