blog

Waarom is een moodboard maken een goed idee?

Een moodboard maken. Bij het horen van het woord moodboard denk ik gelijk terug aan mijn schooltijd. Eindeloos door oude tijdschriften bladeren opzoek naar het juiste plaatje. Het voelt dan misschien als iets uit je kindertijd. Dat is het absoluut niet! Een moodboard is niet alleen maar leuk knippen en plakken. Een moodboard maken is juist super nuttig voor het visualiseren van je doelen en dromen.

Maar waarom dan?

Onze dromen en doelen bestaan vaak enkel in onze gedachten. Soms spreken we ze uit maar we maken ze zelden zichtbaar.  Maar juist dat is enorm belangrijk! Door het zichtbaar te maken ga je sneller aan je doel te werken.

inspiratie-moodboardmaken

In je hoofd is je doel waarschijnlijk nog heel abstract.  Door het visueel te maken wordt het concreter, bereikbaarder. Je ziet verschillende kleine stappen die je kan nemen. Eigenlijk maak je een soort van planning! Onbewust zijn delen van je moodboard namelijk kleine subdoelen geworden die jou helpen naar je droom.

Relax

In een tijd waar we vastgekleefd zitten aan onze telefoon en t.v. is een avondje plakken enorm rustgevend. Zet een lekker muziekje op, leg je telefoon buiten bereik en focus je volledig op het creëren.

inspiratie-moodboardmaken

Twee linker handen

Goed, ik zie je denken, dat geklungel met lijm en papier is niks voor mij. Daar word ik echt niet relaxt van eerder gestresst! Ook dan is er een oplossing, maak een moodboard op Pinterest!

Je kan hier eenvoudige meerdere boards samenstellen en ze zo groot maken als je wilt. Let wel op, want voor je het weet ben je uren verder door het eindeloos pinnen. Je bent gewaarschuwd ;). Zin om aan de slag te gaan? Doe dan deze maand mee met onze challenge. In 30 dagen maken we samen het perfecte board!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: