Waarom pushups zo goed voor je zijn?

We hebben weer een challenge voor je, namelijk de #30pushupsaday en dat is niet voor niks. Pushups zijn namelijk onwijs goed voor je! Lees hier wat het met jouw lichaam doet, als je de dag met 30 pushups begint.

Een goede pushup

Een pushup is de ideale bodyweight krachtoefening. Je kan de oefening op wel honderd verschillende manieren uitvoeren, maar laten we bij de basis beginnen.

  1. Ga op handen en knieën op de grond zitten.
  2. Plaats je handen stevig op de grond onder het gewicht van je schouders
  3. Kom in een plank positie met je armen gestrekt en span je buikspieren aan.
  4. Zak met je borst naar de grond en duw je ellebogen in een hoek van 90 graden.
  5. Duw met je armen je bovenlichaam weer omhoog tot een rechte plank positie.

De positie van je handen

Zoals je hierboven op de afbeelding ziet kan je je handen op verschillende manieren plaatsen tijdens het uitvoeren van een pushup. Er is geen goed of fout, als je maar met het gewicht van je schouders boven je handen staat.

Het verschil in de plaatsing van je handen werkt als volgt: hoe dichter je handen naast elkaar op de grond staan, des te meer je je triceps traint. Hoe wijder je handen uit elkaar staan des te meer je jouw borst- en rugspieren traint.

Een pushup vanaf je knieën.

Variaties

Iedereen kan iedere ochtend 30 pushups doen. Ja, jij ook! Hier zijn er een aantal variaties van hoe je de basis pushup wat lichter of juist zwaarder voor jezelf kan maken.

  1. Wallpress: Een wallpress is een verticale pushup in plaats van horizontaal. Kies een goede muur uit, plaats daar je handen tegenaan en push it!
  2. Vanaf je knieën: Doe de pushup in plaats vanaf een volledige klankpositie, vanuit je knieën. Zie de afbeelding hierboven voor de juiste uitvoering.
  3. Pushup met klap: Is de gewone pushup te makkelijk geworden? Duw jezelf dan tijdens het uitdrukken zo hoog mogelijk de lucht in, zodat je handen van de grond afkomen. Op deze manier kan je in de luchtklappen, voordat je aan je volgende pushup begint.

Work your body

Van een pushup krijg je niet alleen sterke spierballen, maar een heel sterk lichaam. Tijdens het uitvoeren van de oefening, train je namelijk ook je borst, schouders, triceps, core en rugpieren mee. De positie van je handen kan je veranderen om de focus te verleggen van je triceps naar je borst- en rugspieren.

Sterker worden

Van een pushup wordt je niet alleen fysiek sterker, maar ook mentaal. Door iedere ochtend 30 pushups te doen, ga je ervaren dat de oefeningen steeds makkelijker gaan. Je wordt steeds sterker! En als je voelt dat je lichaam sterker wordt, dan ga je je mentaal ook steeds sterker voelen. You’ve got power!

Altijd en overal

Een pushup is de ideale bodyweight krachtoefening. Je kan ze altijd en overal doen. Doordat er wel 30 variaties van de oefening bestaan en je altijd kan variëren in aantallen en hoeveelheden, duurt het wel even voordat je het maximale uit deze oefening hebt gehaald.

In plaats van koffie

Door een paar pushups te doen als je wakker bent, staat je lichaam meteen aan. Door de intensiteit van de oefening gaat je hartslag omhoog en voel je je meteen wakker. Je hebt geen koffie meer nodig om je dag energiek te beginnen!

Heb ik je overtuigd om de #30pushupsaday challenge mee te doen? Mooi! Het schema kan je hier downloaden en naast je bed neerleggen. Begin bij de basis en wie weet doe jij over een tijdje wel 30 pushups met klap tussendoor ;).

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek